Αρχική / Υγεία / Γυναικολογία / Πώς να προφυλαχτώ από μία ξαφνική εγκυμοσύνη;
Πώς να προφυλαχτώ από μία ξαφνική εγκυμοσύνη; thumbnail

Φανή, 19 ετών

Πώς να προφυλαχτώ από μία ξαφνική εγκυμοσύνη;

ΕΡΩΤΗΜΑ
Έχω ολοκληρώσει με το σύντροφο στις 22/12 και παντα με την χρήση προφυλακτικού και η περίοδος μου είναι σταθερή. Ελέγξαμε το προφυλακτικό δεν είχε τρυπήσει και τώρα περιμένω να μου έρθει η περίοδος μου. Είχε έρθει 1/12, πρέπει να ανησυχώ; Θα μου έρθει κανονικά;


Στο ερώτημα απάντησε ο Παναγιώτης Χριστόπουλος, Μαιευτήρας Χειρουργός ΓυναικολόγοςΑΠΑΝΤΗΣΗ
Αγαπητή φίλη,


Πάρα πολύ σημαντικό για να ξέρουμε κατά πόσο υπάρχει πιθανότητα μιας εγκυμοσύνης είναι να γνωρίζουμε ποιος είναι ο κύκλος της γυναίκας. Έτσι, στην περίπτωση που ο κύκλος είναι και σταθερός, τότε μπορούμε να υπολογίσουμε αν η επαφή έγινε στις γόνιμες ημέρες της γυναίκας ή όχι. Αν είναι εκτός γόνιμων ημερών, δεν χρειάζεται κάποια ιδιαίτερη ανησυχία. Αν η σεξουαλική έγινε κατά τη διάρκεια των γόνιμων ημερών, η πιθανότητα μιας ανεπιθύμητης εγκυμοσύνης εξαρτάται από την ασφάλεια και τα ποσοστά επιτυχίας της κάθε αντισυλληπτικής μεθόδου που εφαρμόζει το κάθε ζευγάρι.


Από όσα γράφετε, φαίνεται ότι μάλλον δεν χρειάζεται να ανησυχείτε…


Φιλικά,
Παναγιώτης Χριστόπουλος


Βιογραφικό
Σπούδασε στην Ιατρική Σχολή Αθηνών.Έλαβε την Ειδικότητα του Μαιευτήρα – Γυναικολόγου στη Β' Μαιευτική και Γυναικολογική Κλινική του Πανεπιστημίου Αθηνών. Το 2007 ολοκλήρωσε το Διετές Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα Σπουδών (Master, MSc) Ιατρικής Σχολής Αθηνών με εξειδίκευση στη Γυναικολογική Ενδοκρινολογία. Το 2009 αναγορεύτηκε Διδάκτωρ της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών μετά από εκπόνηση διδακτορικής διατριβής πάνω στο Σύνδρομο Πολυκυστικών Ωοθηκών. Εκπαιδεύτηκε στο Τμήμα Παιδικής – Εφηβικής Γυναικολογίας και Επανορθωτικής Χειρουργικής της Β' Μαιευτικής και Γυναικολογικής Κλινικής του Πανεπιστημίου Αθηνών. Μετεκπαιδεύτηκε στο Εξωτερικό: στο Κέντρο Παιδικής και Εφηβικής Γυναικολογίας του Πανεπιστημίου της Φλωρεντίας και στο Κέντρο Παιδικής και Εφηβικής Γυναικολογίας του University College of London (UCL) Hospitals. Κατόπιν εξετάσεων, έλαβε από την Παγκόσμια Ομοσπονδία Παιδικής και Εφηβικής Γυναικολογίας (FIGIJ), την Πιστοποίηση της Εξειδίκευσης, στο γνωστικό αντικείμενο της "Παιδικής και Εφηβικής Γυναικολογίας" (IFEPAG, Part I and II). Ήταν ο πρώτος επιτυχών στις εξετάσεις Πιστοποίησης της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Παιδικής και Εφηβικής Γυναικολογίας. Το 2010 ιδρύει και λειτουργεί το ιδιωτικό γυναικολογικό Κέντρο "Healthy Lady", σε Αθήνα, Γλυφάδα και Τρίπολη. Ειδικεύεται σε θέματα μαιευτικής, γυναικολογίας, αναπαραγωγής, ενδοκρινολογίας, παιδικής και εφηβικής γυναικολογίας. Είναι Επιστημονικός Συνεργάτης της Β' Μαιευτικής Γυναικολογικής Κλινικής του Πανεπιστημίου Αθηνών. Είναι υπεύθυνος Παιδικής και Εφηβικής Γυναικολογίας στα μαιευτήρια ΡΕΑ, ΜΗΤΕΡΑ, ΛΗΤΩ, ΓΑΙΑ και στο Παιδιατρικό Κέντρο Αθηνών (Ιατρικό Κέντρο), αλλά και συνεργάζεται με τις ανωτέρω ιδιωτικές κλινικές ως Μαιευτήρας – Γυναικολόγος.


Είναι μέλος του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών, της Ελληνικής Εταιρείας Γυναικολογικής Ενδοκρινολογία, της Ελληνικής Εταιρείας Παιδικής και Νεανικής Γυναικολογίας, της Ελληνικής Μαιευτικής και Γυναικολογικής Εταιρείας, της Ελληνικής Εταιρείας Μελέτης Κλιμακτηρίου και Εμμηνόπαυσης, του European Association of Paediatric and Adolescent Gynaegocology και του British Society for Paediatric and Adolescent Gynaecology


 


 


 


 

Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι, η λειτουργία του online chat θα πραγματοποιείται καθημερίνα Δευτέρα με Κυριακή και ώρες 18.00-21.00.

Μέγιστη χρονική διάρκεια συνομιλίας 15 λεπτά.

Σας ευχαριστούμε πολύ για τη συμμετοχή σας μέχρι τώρα.

Με εκτίμηση,

Η ομάδα του boro.gr

Κάντε click για να αρχίσετε
X