Αμπιντάλ: «Ο Μέσι θα μείνει στη Μπάρτσα»

O Ερίκ Αμπιντάλ επιβεβαίωσε τις φήμες που τον θέλουν να επιστρέφει στην Μπαρτσελόνα μετά το τέλος της σεζόν, προκειμένου να αναλάβει κάποιο πόστο. Ο Γάλλος πρώην ποδοσφαιριστής του Ολυμπιακού, παρακολούθησε το ντέρμπι με την Ατλέτικο δια ζώσης, μαζί με τους φυσιοθεραπευτές της ομάδας.  
«Μίλησα με τον Μπαρτομέου πριν από μήνες, πρέπει να κάνουμε μια σύσκεψη για να καθορίσουμε τις λεπτομέρειες. Δεν βιάζομαι, θα δούμε τι θα κάνω με την Μπάρσα. Ξέρω ότι πολύς κόσμος θέλει να μπω τώρα, αλλά θα το κάνω όταν το κρίνω σκόπιμο. Σίγουρα θα είναι πριν από το τέλος της σεζόν» τόνισε σε δηλώσεις του στο Cardena Cope.
«Με ενδιαφέρει η ιδέα να δουλέψω στις ακαδημίες της Μπαρσελόνα. Δεν θα πάω στον Ολυμπιακό. Με όλο τον σεβασμό, η Μπάρσα είναι η Μπάρσα. Δεν ξέρω αν είμαι ένα σύμβολο, είμαι ένας παίκτης που έχει μια ιστορία διαφορετική από αυτή των άλλων. Προσπαθώ να είμαι ταπεινός και να σέβομαι όλο τον κόσμο».
Για τον καλό του φίλο, Ντάνι Άλβες, τόνισε πως «εγώ θα του ανανέωνα το συμβόλαιο, γιατί τώρα δεν υπάρχουν παίκτες καλύτεροι από εκείνον και πιστεύω ότι και σε εκείνον θα του άρεσε να συνεχίσει εδώ γιατί έχει την οικογένειά του και είναι ζωντανή ιστορία του συλλόγου».
Ο Αμπιντάλ θεωρεί ότι ο Λιονέλ Μέσι δε θα φύγει ποτέ από τους μπλαουγκράνα: «περιμένω ότι θα κλείσει την καριέρα του στην Μπάρσα, αλλά στο ποδόσφαιρο μπορούν να συμβούν τα πάντα. Σήμερα είναι εδώ, αλλά αύριο δεν ξέρουμε που μπορεί να είναι. Εγώ επιθυμώ να μείνει. Τον γνωρίζω καλά, είναι ένα άτομο που δείχνει μεγάλο σεβασμό, δεν είναι εδώ για να γαμ… την Μπάρσα και τους υπόλοιπους. Διαθέτει δυνατό χαρακτήρα, αλλά σέβεται τους ανθρώπους».

Σχετικά άρθρα