Αρχική / Διατροφή / Δίαιτα / Γιατί δεν χάνω κιλά με τις δίαιτες που ακολουθώ;
Γιατί δεν χάνω κιλά με τις δίαιτες που ακολουθώ; thumbnail

Χαρά, 20 χρονών

Γιατί δεν χάνω κιλά με τις δίαιτες που ακολουθώ;

ΕΡΩΤΗΜΑ
Είμαι 20 χρονών και είμαι 110 κιλά και θα ήθελα να χάσω κιλά. Έχω προσπαθήσει με δίαιτες και πολλούς άλλους τρόπους αλλά χωρίς αποτέλεσμα. Τί μπορώ να κάνω;


 


Στο ερώτημα απάντησε η Φιλίππου Αμαλία, Κλινική Διαιτολόγος – Διατροφολόγος 


 


ΑΠΑΝΤΗΣΗ 1:


Αγαπητή φίλη, δυστυχώς δεν έχω πολλά στοιχεία στη διάθεσή μου καθώς δε μου αναφέρεις σημαντικά στοιχεία όπως το ύψος σου ή και άλλες πληροφορίες όπως το αν γυμνάζεσαι, αν έβαλες κιλά πρόσφατα, αν υπάρχει κάποιο πρόβλημα υγείας ή κάποια πληροφορία για τη διατροφή σου. Όπως και να έχει, καταλαβαίνω από το μήνυμά σου πως αυτό που χρειάζεσαι είναι ορθή καθοδήγηση ώστε να γίνει μια συγκροτημένη προσπάθεια για να χάσεις τα περιττά κιλά που σε ενοχλούν. Οι ανορθόδοξες ή πολύ στερητικές δίαιτες όπως και τα διάφορα σκευάσματα που διαφημίζονται κατά καιρούς όχι απλά δεν αποτελούν λύση αλλά μάλλον επιτείνουν το πρόβλημα και ταυτόχρονα θέτουν την υγεία σου σε κίνδυνο. Ένας πτυχιούχος κλινικός διαιτολόγος θα σε βοηθήσει να οργανώσεις τη διατροφή σου και να σχεδιάσεις ένα εξατομικευμένο πρόγραμμα διατροφής που θα καλύπτει τις ανάγκες του οργανισμού σου ενώ παράλληλα θα εξασφαλίζει έναν καλό έλεγχο του βάρους σου. Παράλληλα, η καθοδήγηση ενός επιστήμονα θα σε βοηθήσει να νιώσεις τη σιγουριά και τη στήριξη που χρειάζεσαι. Ωστόσο, πριν ξεκινήσεις οποιαδήποτε κίνηση, είναι πολύ σημαντικό να δουλέψεις και εσύ με τον εαυτό σου. Να εντοπίσεις τα κίνητρά σου, να θέσεις στόχους και να δεσμευτείς σε αυτούς. Η ψυχολογία μας παίζει το βασικότερο ρόλο όταν θέλουμε να επιτύχουμε μια ουσιαστική αλλαγή στον εαυτό μας!


 


 

Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι, η λειτουργία του online chat θα πραγματοποιείται καθημερίνα Δευτέρα με Κυριακή και ώρες 18.00-21.00.

Μέγιστη χρονική διάρκεια συνομιλίας 15 λεπτά.

Σας ευχαριστούμε πολύ για τη συμμετοχή σας μέχρι τώρα.

Με εκτίμηση,

Η ομάδα του boro.gr

Κάντε click για να αρχίσετε
X