Αρχική / Διατροφή / Δίαιτα / Θέλω να χάσω βάρος αλλά δεν έχω λεφτά για διαιτολόγο
Θέλω να χάσω βάρος αλλά δεν έχω λεφτά για διαιτολόγο thumbnail

Αριστέα, 18 χρονών

Θέλω να χάσω βάρος αλλά δεν έχω λεφτά για διαιτολόγο

ΕΡΩΤΗΜΑ
Γεια σας ονομάζομαι Αριστέα. Είμαι 18.5 ετών έχω ύψος 1,67 και είμαι 105 κιλά. Δεν έχω την οικονομική δυνατότητα να κάνω δίαιτα. Και δεν έχω χρόνο για άσκηση τι να κάνω ποσά κιλά πρέπει να χάσω; Ευχαριστώ πολύ και καλή χρόνια!


Στο ερώτημα απάντησε η Εκάβη Γεωργουσοπούλου, Διαιτολόγος 


ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Αγαπητή Αριστέα,
Υπάρχουν εξωτερικά ιατρεία απώλειας βάρους στα περισσότερα δημόσια νοσοκομεία με ένα ελάχιστο συμβολικό κόστος. Θα σε παρότρυνα να απευθυνθείς εκεί αν δεν έχεις την οικονομική δυνατότητα όπως λες, γιατί εκεί με ελάχιστο κόστος έχεις μία επιστημονική βοήθεια από ειδικούς. Επίσης, η άσκηση είναι πολύ σημαντικό κομμάτι για την υγεία μας, οπότε θα πρέπει να εξασφαλίσεις χρόνο και να την εντάξεις στην καθημερινότητά σου (π.χ. να χρησιμοποιείς τις σκάλες, να περπατάς για τις καθημερινές σου ασχολίες και να υιοθετήσεις μία συνήθεια που να περιλαμβάνει σωματική δραστηριότητα (όπως ένας ωραίος περίπατος, ή παραδοσιακοί χοροί που είναι συχνά δωρεάν σε δήμους). Τα κιλά που πρέπει να χάσεις είναι σίγουρα πάνω από 25, αλλά το ακριβές βάρος-στόχο θα πρέπει να το καθορίσουμε αφού γίνει ο προσδιορισμός του ποσοστού λίπους στο σώμα σου από διαιτολόγο.


Με εκτίμηση,
Εκάβη Γεωργουσοπούλου


 


Βιογραφικό
Η Διαιτολόγος Εκάβη Γεωργουσοπούλου είναι κλινική διαιτολόγος-διατροφολόγος, πτυχιούχος  του τμήματος Διαιτολογίας_Διατροφής στο Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο, όπου έλαβε βαθμό πτυχίου 8.2. Είναι επιστημονική υπεύθυνη του Διαιτολογικού τμήματος της κλινικής Cosmetic Derma Medicine και είναι υπεύθυνη μαθημάτων προπτυχιακών και ματεπτυχιακών στο Μητροπολιτικό Κολλέγιο Αθηνών.


Μετεκπαιδεύτηκε σε επίπεδο μεταπτυχιακών σπουδών στη Βιοστατιστική, στην Ιατρική σχολή Αθηνών (Εθνικό και Καποδιστρειακό Πανεπιστήμιο Αθηνών). Η Διαιτολόγος Εκάβη Γεωργουσοπύλου είναι υποψήφια διδάκτωρ του Χαροκόπειου Πανεπιστημίου και έχει επίσης συμμετάσχει ως Διαιτολόγος – «investigator» σε πολλά ερευνητικά πρωτόκολλα και κλινικές μελέτες που αφορούσαν στην καρδιαγγειακή νόσο. Έκανε πρακτική άσκηση μέσω του Πανεπιστημίου σε πολλά από τα μεγαλύτερα νοσοκομεία της Αθήνας (ΓΝΑ Αττικό, Νοσοκομείο Παίδων «Αγία Σοφία», ΓΝΑ «Γεννηματάς», ΓΝΑ «Αγία Όλγα», ΓΝΑ ΚΑΤ).


Η Διαιτολόγος Εκάβη Γεωργουσοπούλου έχει δημοσιεύσει εργασίες της σε πολλά καταξιωμένα διεθνή και Ελληνικά επιστημονικά περιοδικά και έχει συμμετάσχει ως ομιλήτρια σε πολλά διεθνή και πανελλήνια συνέδρια.
Η Διαιτολόγος Εκάβη Γεωργουσοπούλου έχει τιμηθεί υποτροφία για την εκπόνηση της διδιακτορικής της διατριβής από την Ελληνική Εταιρεία Αθηροσκλήρωσης.
Επιστημονικά άρθρα της Διαιτολόγου  έχουν δημοσιευτεί σε έγκυρα Ελληνικά και Ξενόγλωσσα περιοδικά και έχει συμμετάσχει στη συγγραφή ηλεκτρονικών διεθνών βιβλίων.


 


 

Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι το boro.gr προσφέρει καθημερινά (Δευτέρα-Παρασκευή) δωρεάν ψυχολογική υποστήριξη με επαγγελματίες ψυχολόγους.

Κάντε κλίκ εδώ για να συνδεθείτε και να ενημερωθείτε για τις ώρες λειτουργίας.
X