Αναστασίου: «Τρεις βαθμούς δίνει και το 1-0»

Ικανοποιημένος από τη νίκη όχι όμως και από την εμφάνιση της ομάδας του δήλωσε ο προπονητής του Παναθηναϊκού Γιάννης Αναστασίου, ο οποίος πάντως υπερτόνισε τη βελτίωση που παρουσιάζει πια το Τριφύλλι στην αμυντική λειτουργία. Αναλυτικά οι δηλώσεις του κόουτς των Πρασίνων στη συνέντευξη Τύπου:

«Ήταν το δεύτερο σερί εντός έδρας ματς και σίγουρα μετά από μια επιβλητική εμφάνιση ξέραμε ότι το επόμενο παιχνίδι θα ήταν δύσκολο. Δείξαμε χαρακτήρα, κάναμε τα απαραίτητα απέναντι σε μια ομάδα που ήθελε να καταστρέψει το παιχνίδι μας. Υστερήσαμε λίγο στην τελική πάσα αν και βγαίναμε ωραία στην επίθεση. Κρατάμε την διαχείριση του ματς, ήταν το τέταρτο σερί παιχνίδι που κρατήσαμε το μηδέν στην άμυνα. Προχωράμε».

Για την βελτίωση στην άμυνα: «Όλη η ομάδα και ο Στάθης έχει διαφορετική συμπεριφορά και ήταν κάτι που μας έλειπε. Αμυνόμαστε καλύτερα. Και το 1-0 δίνει τρεις πόντους. Αυτή η ομάδα ωριμάζει και θέλω να πιστεύω πως η συνέχεια θα είναι καλύτερη».

Για το αν υπάρχει κούραση: «Ήταν τελείως διαφορετικά παιχνίδια. Ο Εργοτέλης έπαιξε ανοιχτά, ο Λεβαδειακός κοίταξε την άμυνα. Είναι άλλο ματς το Σάββατο. Έχουμε δυνάμεις, έχουμε ενέργεια και όταν δεν σου βγαίνουν κάποιες πάσες μέσα στο ματς, σου βγαίνει ένας εκνευρισμός. Τα παιδιά θέλουν να κάνουν σωστά πράγματα και ασυναίσθητα δίνουν πίεση στον εαυτό τους. Αυτή η ομάδα έχει χτιστεί για να μπορεί να παίζει σε ίδιο τέμπο και σε συνεχόμενα παιχνίδια».

Για το αν υπάρχει πρόβλημα στα εκτός έδρας ματς: «Δεν παίζουμε μόνοι μας. Οι αντίπαλοι παίζουν και αυτοί ποδόσφαιρο. Είτε εντός είτε εκτός προσπαθούμε. Εγώ προσωπικά δεν βλέπω κάποιο πρόβλημα».

Για τη βελτίωση στις στατικές φάσεις: «Όταν έχεις αυτά τα ύψη και καλά χτυπήματα μπορείς το κάτι παραπάνω. Πέρυσι στο δεύτερο μισό βάλαμε αρκετά από στημένα και το Κύπελλο κερδίσαμε με τρεις φάσεις από στημένα. Με Ταυλαρίδη, Σίλντενφελντ, Μπεργκ, Πέτριτς έχεις μεγάλη ικανότητα στις στατικές φάσεις και βλέπουμε πως σε κάθε ματς πετυχαίνουμε γκολ με αυτόν τον τρόπο».

Σχετικά άρθρα