Αρχική / Διατροφή / Δίαιτα / Έχω υποθυρεοειδισμό. Πώς να χάσω κιλά;
Έχω υποθυρεοειδισμό. Πώς να χάσω κιλά; thumbnail

Ελένη - Μαρία, αναγνώστρια του boro.gr

Έχω υποθυρεοειδισμό. Πώς να χάσω κιλά;

ΕΡΩΤΗΜΑ


Έχω υποθυρεοειδισμό και θέλω να χάσω 10 κιλά. Είμαι 1,67 και έχω βάρος 67 κιλά. Τι μου προτείνετε;


Στο ερώτημα απάντησε η Φιλίππου Αμαλία, Κλινική Διαιτολόγος – Διατροφολόγος 


ΑΠΑΝΤΗΣΗ :


Αγαπητή φίλη, δυστυχώς δε μου αναφέρετε πολλά στοιχεία για εσάς όπως την ηλικία σας αλλά και το αν λαμβάνετε ή όχι θεραπευτική αγωγή και για πόσο διάστημα. Γενικώς, θα μπορούσαμε να πούμε πως άτομα με υποθυρεοειδισμό που όμως λαμβάνουν θεραπευτική αγωγή και κρατούν τα επίπεδα των ορμονών τους σε φυσιολογικά επίπεδα δεν έχουν πρόβλημα στο να διατηρήσουν ένα υγιές σωματικό βάρος μέσω μιας ισορροπημένης διατροφής. Επειδή η περίπτωσή σας εμπλέκει ζήτημα υγείας θα σας συμβούλευα να συμβουλευτείτε έναν κλινικό διαιτολόγο που θα σας βοηθήσει να απαλλαχθείτε από τα κιλά που σας βαραίνουν με τον πλέον ασφαλή και ανώδυνο τρόπο.


 


Σύντομο Βιογραφικό:
Η Αμαλία Φιλίππου είναι Κλινικός Διαιτολόγος – Διατροφολόγος, πτυχιούχος του τμήματος
Επιστήμης Διαιτολογίας και Διατροφής του Χαροκοπείου Πανεπιστημίου Αθηνών. Στο πλαίσιο των σπουδών της έχει εργαστεί ως νοσοκομειακός διαιτολόγος σε νοσοκομειακά ιδρύματα της Αττικής (Θριάσιο, Αγία Όλγα, Σωτηρία, Αλεξάνδρα, Παίδων – Αγία Σοφία).  Παράλληλα, συνεργάστηκε με την τηλεοπτική εκπομπή μαγειρικής "νηστικό αρκούδι" και ανέλαβε την αρθρογραφία στη διατροφική στήλη της ιστοσελίδας. Σήμερα εργάζεται ως επιστημονικός συνεργάτης του Χαροκοπείου Πανεπιστημίου με βασικό αντικείμενο απασχόλησης ερευνητικά προγράμματα που εστιάζουν στο σχεδιασμό, την εφαρμογή και την αξιολόγηση εξατομικευμένων διατροφικών παρεμβάσεων διαχείρισης σωματικού βάρους και δεικτών υγείας. Παράλληλα, ως ελεύθερη επαγγελματίας συνεργάζεται με τη βιομηχανία τροφίμων, αναλαμβάνοντας τη σύνταξη έντυπου ενημερωτικού υλικού για επιστήμονες υγείας και καταναλωτές ενώ ταυτόχρονα διατηρεί προσωπικό διαιτολογικό γραφείο.


 


 

Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι, η λειτουργία του online chat θα πραγματοποιείται καθημερίνα Δευτέρα με Κυριακή και ώρες 18.00-21.00.

Μέγιστη χρονική διάρκεια συνομιλίας 15 λεπτά.

Σας ευχαριστούμε πολύ για τη συμμετοχή σας μέχρι τώρα.

Με εκτίμηση,

Η ομάδα του boro.gr

Κάντε click για να αρχίσετε
X