Ανδριόπουλος: «Θέλουν να περιορίσουν την ΑΕΚ»

Διευκρινήσεις για το θέμα του project της «Αγιά Σοφιάς» και την προσπάθεια από κάποιους να προστατεύουν το Άλσος, που στην ουσία επιδιώκουν να περιορίσουν την ΑΕΚ σε ένα γήπεδο μόλις 22.000 θέσεων, έδωσε ο Δημήτρης Ανδριόπουλος μιλώντας στο «Sport24 radio».

«Η διαδικασία της άδειας αυτή τη στιγμή έχει σταματήσει από τα μέσα Δεκεμβρίου λόγω εκλογών. Προεδρικών και Εθνικών. Παύει να λειτουργούν οι υπηρεσίες από την στιγμή που προκηρύχθηκαν εκλογές. Θα ξεκινήσει αφού τελειώσουν οι εκλογές, έχουμε κυβέρνηση, ορκιστούν οι υπουργοί και αρχίσουν πάλι να λειτουργούν όλα κανονικά», τόνισε αρχικά ο project manager του γηπέδου, ο οποίος στη συνέχεια είπε αναφερόμενος στο πόσο θα διαρκέσει η διαδικασία της ανέγερσης: «Από τη στιγμή που όλα θα είναι έτοιμα, το έργο χρειάζεται 18μήνες».

Για το θέμα του άλσους και τις… παραφιλολογίες που ακούγονται, σχολίασε: «Υπάρχει ένας νόμος που παραχωρεί στην ΑΕΚ μία συγκεκριμένη έκταση περίπου 29 στρεμμάτων. Δεν έχει σημασία αν το οικόπεδο είναι γειτονικό με ένα άλσος. Ο νόμος είναι ξεκάθαρος. Υπάρχει μία προσφυγή πολιτών και του δήμου που θα εκδικαστούν μαζί και το ΣτΕ θα κρίνει αν είναι αντισυνταγματικό ή όχι», ενώ αν τον ανησυχεί η προσφυγή, είπε: «Ούτε με ανησυχεί ούτε με καθησυχάζει. Κάθε τι που πηγαίνει στο ΣτΕ, εξετάζεται από έμπειρους δικαστές με βάση τη νομολογία και όλα κρίνονται εκεί».

Παράλληλα, ρωτήθηκε για το ακριβές νούμερο των δένδρων που θα κοπούν, λέγοντας: «Είναι ή 47 ή 48 και θα φυτευτούν 5.000 νέα. Θέλουν να περιορίσουν την ΑΕΚ σε ένα γήπεδο 22.000 θέσεων από 33.000 θέσεις, για γεωμετρικούς λόγους. Έχουμε έτοιμη την σχετική μελέτη και θα την δείχναμε στο Δήμο στο ραντεβού που αναβλήθηκε».

Σχετικά άρθρα