Σουφλέ σοκολάτας με καραμελωμένα φουντούκια!

<div class="recipe">
<div class="ingredients">
<h2>Υλικά</h2>
<ul class="ingredient-items">
<li>Κουβερτούρα ΓΙΩΤΗΣ <span class="note">250 γρ</span></li>
<li>Βούτυρο <span class="note">65 γρ</span></li>
<li>Αυγά <span class="note">3 τεμ</span></li>
<li>Άχνη ζάχαρη <span class="note">30 γρ</span></li>
<li>Ζάχαρη κρυσταλλική <span class="note">20 γρ</span></li>
<li>Βανίλιες <span class="note">2 τεμ σε σκόνη</span></li>
<li>Αλάτι <span class="note">στην μύτη του κουταλιού</span></li>
<li>Καφές φίλτρου <span class="note">1 κουταλάκι γλυκού προαιρετικά</span></li>
<li>Αλεύρι για όλες τις χρήσεις ΓΙΩΤΗΣ <span class="note">50 γρ</span></li>
<li>Φουντούκια <span class="note">50 γρ καραμελωμένα</span></li>
<li>Ζάχαρη κρυσταλλική <span class="note">3 κουταλιές σούπας</span></li>
<li>Κακάο <span class="note">για το πασπάλισμα προαιρετικα</span></li>
</ul>
</div>
<div> </div>
<div>Εκτέλεση</div>
<p>Δουλεύουμε λίγο στο μπλέντερ τα φουντούκια ώστε να τα χοντροκόψουμε. Σε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά βάζουμε τα φουντούκια και αφού καβουρδιστούν ελαφρώς προσθέτουμε τις 3 κουταλιές σούπας ζάχαρη κι ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να πάρουν ένα ωραίο χρυσό χρώμα και να καραμελώσουν. Τα βγάζουμε από το τηγάνι, τα απλώνουμε σε λαδόκολλα αραιώνοντας τα ώστε να μην κολλήσουν μεταξύ τους κι τα αφήνουμε να κρυώσουν. Μόλις κρυώσουν τα συνθλίβουμε με τα χέρια προκειμένου να τα ξεχωρίσουμε το ένα από το άλλο.</p>
<p>Βάζουμε σε μια κατσαρόλα την κουβερτούρα κομμένη σε κομμάτια μαζί με το βούτυρο κομμένο να λιώσουν σε σιγανή φωτιά. Παράλληλα με το μίξερ χτυπάμε τα αυγά, την άχνη ζάχαρη , τα 20 γρ κρυσταλλική ζάχαρη, το αλάτι, τις βανίλιες και προαιρετικά τον καφέ φίλτρου μέχρι να αφρατέψει το μείγμα. Αφού τα φουντούκια κρυώσουν τα ρίχνουμε μέσα στην λιωμένη σοκολάτα κι ανακατεύουμε. Στην συνέχεια ρίχνουμε το μείγμα με τα αυγά , ανακατεύουμε να ενωθεί με την σοκολάτα και τέλος προσθέτουμε το αλεύρι ανακατεύοντας καλά να ενσωματωθεί με το μείγμα. Κατεβάζουμε από την φωτιά. Βουτυρώνουμε ατομικές φόρμες και τις πασπαλίζουμε με κακάο να πάει παντού  (όχι πολύ ίσα να καλυφθούν τα βουτυρωμένα τοιχώματα). Με κουτάλα μετρίου μεγέθους ή κουτάλι γεμίζουμε με σοκολάτα τα φορμάκια μας μέχρι την μέση περίπου. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 8-10 λεπτά (ανάλογα τον φούρνο μας,δεν θέλουμε να ψηθεί πάρα πολύ ώστε η σοκολάτα να ρέει). Είναι έτοιμα να τα απολαύσουμε…</p>
</div>
<div class="clear"> </div>
<div class="clear"> chefoulis.gr</div>
<div class="injected-advertisement">
<div class="injected-ad right-ad">
<div class="textwidget"><ins class="adsbygoogle" data-ad-client="ca-pub-2438178331029625" data-ad-slot="9278230795" data-adsbygoogle-status="done"><ins id="aswift_0_expand"></ins></ins></div>
</div>
</div>

Σχετικά άρθρα