Κορυφαίοι όλων Ρονάλντο και Μουρίνιο

Με λαμπρότητα πραγματοποιήθηκε στο Εστορίλ η εκδήλωση για την βράβευση των καλύτερων στην Πορτογαλία, με τον Κριστιάνο Ρονάλντο να αναδεικνύεται κορυφαίος ποδοσφαιριστής όλων εποχών στη χώρα του, Με τον άσο της Ρεάλ Μαδρίτης, που πρόσφατα κατέκτησε για 3η φορά την «Χρυσή Μπάλα» να ξεπερνά σε ψήφους τον θρύλο της Μπενφίκα Εουσέμπιο και τον Λουίς Φίγκο! Κορυφαίος προπονητής αναδείχθηκε ο Ζοζέ Μοουρίνιο!Τα βραβεία δόθηκαν την Τετάρτη το βράδυ και η ψηφοφορία διενεργήθηκε από την πορτογαλική ομοσπονδία ποδοσφαίρου για τα 100 της χρόνια.
Όπως είπαμε κορυφαίος προπονητής αναδείχτηκε ο Ζοσέ Μουρίνιο, ο οποίος τόνισε: «Δεν θα ξεχάσω τις διακρίσεις με την Πόρτο και τα τρόπαια που πήρα. Ειδικά όταν κατακτήσαμε το Τσάμπιονς Λιγκ, διότι τότε είχαμε στην ενδεκάδα οκτώ και εννιά Πορτογάλους παίκτες. Πάντα προσπαθώ να τιμώ τη χώρα μου και το πορτογαλικό ποδόσφαιρο»… Να θυμίσουμε ότι η Πόρτο με τον Ζοσέ Μουρίνιο στον πάγκο της πρώτα κατέκτησε το Γιουρόπα Λιγκ και την επόμενη σεζόν το Τσάμπιονς Λιγκ. 
Κατά τα άλλα κορυφαίος διαιτητής αναδείχθηκε ο Πέδρο Προένσα. Επίσης, υο Πλατινένιο βραβείο πήγε στον αλησμόνητο Εουσέμπιο που έφυγε πέρυσι περίπου τέτοια εποχή από τη ζωή.
Ομάδα του αιώνα ανακηρύχθηκε η Εθνική Πορτογαλίας που κατέλαβε την 3η θέση στο Παγκόσμιο Κύπελλο 1966 και παίκτρια του αιώνα η Κάρλα Κουτό. Την «ενδεκάδα του αιώνα συνθέτουν οι : Βίτορ Μπαΐα, Κόουτο, Ζερμάνο, Κοέλιο, Ρ. Καρβάλιο, Κολούνα, Φίγκο, Ρουί Κόστα, Ρονάλντο, Εουσέμπιο, Φούτρε.
Στην ιστορική ενδεκάδα είναι οι : Κόστα Περέιρα, Ζερμάνο, Ιλάριο, Βισέντε, Βιρζίλιο, Κολούνα, Σιμόες, Τραβάσος, Εουσέμπιο, Ματατέου, Πεϊροτέο.
Μεταξύ των τιμηθέντων με τα Βραβεία τιμής ήταν τόσο ο πρώην τεχνικός της εθνικής ομάδας της χώρας και επί χρόνια συνεργάτης του σερ Άλεξ Φέργκιουσον στην Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ Κάρλος Κεϊρός όσο και ο μεγάλος Λουίς Φίγκο. Παρόντες ήταν ο πρόεδρος της FIFA, Ζεπ Μπλάτερ και ο πρόεδρος της UEFA, Μισέλ Πλατινί.
Να αναφέρουμε πως στην εκδήλωση που έγινε στο «Casino de Estoril» δεν παραβρέθηκε ο Κριστιάνο Ρονάλντο, καθώς την Πέμπτη η Ρεάλ παίζει πολύ σημαντικό ματς για το Κύπελλο Ισπανίας κόντρα στην Ατλέτικο (ρεβάνς για τους «16» με τους «ροχιμπλάνκος» να έχουν νικήσει στο πρώτο παιχνίδι με 2-0).

Official: José Mourinho has been named the best Portuguese manager of the century by the @selecaoportugal! pic.twitter.com/EX15lxLpbe
— Jan Hagen (@PortuBall) January 14, 2015

Σχετικά άρθρα