Τιμά και τιμάται ο Γιάννης Έξαρχος!

Η βράβευση του Γιάννη Έξαρχου από την Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή αναδεικνύει τον σημαντικό ρόλο αυτού του ξεχωριστού Έλληνα στο Ολυμπιακό Κίνημα. Η λαμπρή διαδρομή του μέχρι την ηγεσία της OBS (Olympic Broadcasting Services) όπου αντικατέστησε έναν θρύλο του χώρου, τον Μανόλο Ρομέρο – επιτέλους – αναγνωρίστηκε και τιμήθηκε στην πατρίδα του.
     Ο Γιάννης Έξαρχος είναι η κορωνίδα  της ελληνικής εκπροσώπησης στους κόλπους της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής! Εκτιμάται κι απολαμβάνει σεβασμού και θαυμασμού παγκοσμίως για την  παραγωγή σημαντικού έργου στα τηλεοπτικά των διοργανώσεων της ΔΟΕ.
   Η σεμνότητα του άφηνε – καιρό τώρα – στο περιθώριο της δημοσιότητας τα εξαιρετικά πεπραγμένα του στους Ολυμπιακούς Αγώνες. Κυρίως βέβαια, δεν επέτρεπε να προβληθεί οτιδήποτε προσωπικό επίτευγμα. Απλά, επέτρεπε να προβάλλεται η Ελλάδα στο πρόσωπο του παράγοντας σημαντικό έργο για το Ολυμπιακό Κίνημα.
   Είχε πρωταγωνιστικό ρόλο και στους ΟΑ της Αθήνας. «Δεξί χέρι» του Μανόλο Ρομέρο και ιθύνων νους της παραγωγής τηλεοπτικής εικόνας. Με τη λήξη τους έφυγε από την Ελλάδα. Επέλεξε να συνεχίσει τις μάχες της προόδου – πάντα με τα ελληνικά χρώματα – εκτός, από το αρμενίσει στα πελάγη ευδαιμονίας εντός. Και δικαιώθηκε. Διακρίθηκε και καταξιώθηκε σε όλες τις διοργανώσεις της ΔΟΕ από τότε μέχρι σήμερα. Έτσι ανέλαβε και την ηγεσία της OBS.
    Ένας Έλληνας σε μία από τις κορυφαίες επιτελικές θέσεις της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής….
   Η ΕΟΕ έκανε μία βράβευση βαθιάς ουσίας και πλατιάς προοπτικής. Ο Γιάννης – κι ουχί ο για «ένα φεγγάρι» ΓΓΑ επί ΠΑΣΟΚ, Νίκος όπως αναφέρθηκε – Έξαρχος τιμήθηκε επειδή εκπροσωπεί τον τόπο μας στο παγκόσμιο Ολυμποακό Χάρτη. Ήρθε στην Αθήνα αυθημερόν για την βράβευση του. Έμεινε στην σκιά της λάμψης της εκδήλωσης της ΔΟΕ. Η παρουσία του όμως, για την βράβευση του έκανε όμως, να λάμψει το πρόσωπο του πατέρα του, του ευπατρίδη Μιχαήλ Έξαρχου. Σεμνά, ταπεινά κι αυτός σε μια γωνιά χάρηκε την απόδοση της τιμής στον γιό του…
   Η Ελλάδα ναι μεν, τιμάται από την ΔΟΕ με την επιλογή της σημαίας της να κυματίζει επικεφαλής της παρέλασης των σημαιών όλων των χωρών στις τελετές Έναρξης και Λήξης. Τιμά όμως, παράλληλα η Ελλάδα την ΔΟΕ με την παρουσία παιδιών της όπως ο Γιάννης Έξαρχος (μαζί του και μια πλειάδα εξαιρετικών συμπατριωτών του συνεργατών) με την παραγωγή σημαντικού έργου για το Ολυμπιακό Κίνημα…

Σχετικά άρθρα