«Χρειαζόμαστε και εκτός έδρας νίκες»

«Χρειαζόμαστε νίκες και εκτός έδρας, να κερδίσουμε τα εντός έδρας ματς δεν μας φτάνει», τόνισε ο Αντώνης Φώτσης μετά την αποψινή νίκη του Παναθηναϊκού επί της Ζαλγκίρις στο ΟΑΚΑ και εν όψει της αναμέτρησης της επόμενης αγωνιστικής του Top 16 της Ευρωλίγκας με αντίπαλο την Ρεάλ στην Μαδρίτη.
«Είμαστε χαρούμενοι που τον είδαμε, αλλά από τη στιγμή που άρχισε το ματς, είμαστε ικανοποιημένοι που καταφέραμε να πάρουμε τη νίκη», δήλωσε ο 34χρόνος φόργουορντ μετά από ερώτηση για την παρουσία του Σαρούνας Γιασικεβίτσιους στον πάγκο της Ζαλγκίρις. «Σήμερα ήμασταν αντίπαλοι, από διαφορετικά πόστα και κάναμε αυτό που έπρεπε για να κερδίσουμε και νομίζω ότι το κάναμε με καλή εμφάνιση».
«Δεν είδα τις αντιδράσεις του στον πάγκο», συνέχισε ο Φώτσης σχετικά με τον «Σάρας» και εξήγησε: «Δεν είναι παίκτης, είναι άτομο του προπονητικού τιμ και δεν ασχολούμαι με αυτά στον αγώνα. Κοιτάω μόνο τους παικτες».
«Από την αρχή του αγώνα δώσαμε τον ρυθμό μας», υπογράμμισε ο 34χρόνος φόργουορντ για την εύκολη επικράτηση των «πρασίνων» και επισήμανε: «Πήραμε διαφορά και δεν αφήσαμε το παιχνίδι να μας ξεφύγει. Δεν αφήσαμε την Ζαλγκίρις να μπει στο ματς. Ο Άντερσον είναι ο σκόρερ της ομάδας. Είχαμε το νου μας σε αυτό το κομμάτι και έγινε αρκετά καλή δουλειά απ’ όλους τους παίκτες».
Σε ερώτηση για τους τραυματισμούς με αφορμή το νέο πρόβλημα που παρουσιάστηκε στον Λουκά Μαυροκεφαλίδη στην πρώτη περίοδο της αναμέτρησης, ο Φώτσης παρατήρησε: «Οι τραυματισμοί είναι μέσα στο παιχνίδι. Είναι κάτι που συμβαίνει στο μπάσκετ. Εμείς κοιτάμε όσοι είναι υγιείς και όλοι να έχουν το νου τους για να πάνε όλα καλά».
Σχετικά με την συνέχεια και το ματς που ακολουθεί για το Top 16 κόντρα στην Ρεάλ στην Μαδρίτη, ο 34χρόνος φόργουορντ του Παναθηναϊκού τόνισε: «Χρειαζόμαστε νίκες και εκτός έδρας. Να κερδίσουμε τα εντός έδρας ματς δεν μας φτάνει. Ξεκινάμε με τον αγώνα με την Ρεάλ που ακολουθεί άμεσα και κοιτάμε το παιχνίδι με το παιχνίδι στη συνέχεια».

Σχετικά άρθρα