Βεζένκοφ ο… εξολοθρευτής

Με τον Αλέξανδρο Βεζένκοφ να κάνει ένα τρομερό παιχνίδι ο Άρης δυσκολεύτηκε αλλά τελικά πήρε τη νίκη κόντρα στο Ρέθυμνο στο Nick Galis Hall με 68-62. Οι κίτρινοι πήραν μία πολύ σημαντική νίκη, την 7η σε 13 αγώνες. Από την άλλη μεριά η ομάδα του Σκουρτόπουλου δεν τα κατάφερε και έφυγε με σκυμμένο κεφάλι από τη Θεσσαλονίκη. Στους 19 βαθμούς ο Άρης, στους 20 το Ρέθυμνο, με την ομάδα του Πρίφτη να έχει ένα παιχνίδι λιγότερο. 
Με ηγέτη τον Τόμας στο πρώτο δεκάλεπτο, ο Άρης, μετά τα πρώτα 5 λεπτά, ήταν επιβλητικός απέναντι στο Ρέθυμνο. Οι γηπεδούχοι έπαιζαν καλή άμυνα ωστόσο επιθετικά δεν μπόρεσαν το αξιοποιήσουν τόσο όσο θα ήθελαν. Κράτησαν για περίπου 4 λεπτά το Ρέθυμνο χωρίς σκορ και έτσι έφτασαν στο τέλος του δεκαλέπτου να είναι μπροστά με 13-8.
Το Ρέθυμνο βελτιώθηκε τη στιγμή που ο Άρης έχασε τον ρυθμό στην άμυνα του. Το επιμέρους σκορ περιόδου ήταν 17-16, για τους φιλοξενούμενους. Ο Τόμας συνέχισε να ηγείται των κίτρινων, από κοντά ήταν και ο Βεζένκοφ με 10 πόντους στο ημίχρονο. Το Ρέθυμνο από την άλλη βασιζόταν κυρίως στον Φαγιέ. Οι δύο ομάδες πήγαν στα αποδυτήρια με τον Άρη να είναι μπροστά με 29-25 σε ένα παιχνίδι με πολύ χαμηλό σκορ.
Το Ρέθυμνο ανέβασε ακόμα περισσότερο στην απόδοση του και με επιμέρους σκορ 24-16, στην τρίτη περίοδο κατάφερε να προηγηθεί στο τέλος του δεκαλέπτου με 49-45. Ο Άρης δεν έπαιζε καλά στην άμυνα τη στιγμή που οι φιλοξενούμενοι με τους Φαγιέ και Κάουνσιλ έκαναν ένα μίνι πάρτι στην ρακέτα των γηπεδούχων.
Το Ρέθυμνο μπήκε πολύ καλά στο τέταρτο δεκάλεπτο και προηγήθηκε ακόμα και 9 πόντους στα 7 και 26” πριν το τέλος (49-58). Ο Άρης έβγαλε πάθος, θυμήθηκε ξανά την άμυνα του και με ηγέτη τον Βεζένκοφ έφερε το παιχνίδι στα ίσια, 58-58, στα 3.26” πριν ακουστεί η κόρνα της λήξης. Οι γηπεδούχοι συνέχισαν με καλή άμυνα, κέρδισαν τα φάουλ, ήταν εύστοχοι στις βολές και τελικά πήραν τη νίκη με 68-62 αφού οι Άλεν και Κάουνσιλ ήταν άστοχοι σε 3 τρίποντα στα τελευταία 30 δευτερόλεπτα του αγώνα.
Κορυφαίος για τους νικητές ήταν ο Αλέξανδρος Βενένκοφ με 23 πόντους και 8 ριμπάουντ, ενώ για το Ρέθυμνο ο Φαγιέ με 15 πόντους και 6 ριμπάουντ.
Τα δεκάλεπτα: 13-8, 29-25, 45-49- 68-62

Σχετικά άρθρα