Αρχική / More / Τα νέα της ημέρας / Αμφίπολη: Σήμερα η σπουδαία ανακοίνωση για το φύλο του νεκρού
Αμφίπολη: Σήμερα η σπουδαία ανακοίνωση για το φύλο του νεκρού thumbnail

Αμφίπολη: Σήμερα η σπουδαία ανακοίνωση για το φύλο του νεκρού


Στη δημοσιότητα θα δώσουν σήμερα οι αρμόδιες αρχές στοιχεία για τον νεκρό του Τύμβου Καστά στην Αμφίπολη.

Η επιστημονική ομάδα που ανέλαβε να εξετάσει το οστεολογικό υλικό ολοκλήρωσε την έρευνά της και σήμερα αναμένεται να παρουσιαστούν τα αποτελέσματα.

Όπως έγινε γνωστό, οι κυρίες Σέβη Τριανταφύλλου και Χριστίνα Παπαγεωργοπούλου παρέδωσαν την μελέτη τους με το 50σελιδο πόρισμά της σε εκπρόσωπο του υπουργείου Πολιτισμού.

Αν και δεν πρόκειται να γίνει γνωστή η ταυτότητα του νεκρού, θα γνωστοποιηθούν τα βασικά του χαρακτηριστικά, όπως το φύλο, το ύψος και η ηλικία του. Τα στοιχεία αυτά θα περιορίσουν κατά έναν μεγάλο βαθμό τα ονόματα που ακούγονταν μέχρι πρότινος.

Όσον αφορά τα λεπτομερή χαρακτηριστικά του νεκρού και πιθανώς το όνομά του, θα χρειαστούν ακόμη πολλοί μήνες και εξειδικευμένες αναλύσεις του γενετικού υλικού για να υπάρξουν νέες ανακοινώσεις.


Τα βασικά χαρακτηριστικά του νεκρού της Αμφίπολης, όπως προκύπτουν από την πρώτη ανθρωπολογική ανάλυση του σκελετικού υλικού, δηλαδή φύλο, ύψος και ηλικία, αναμένεται να ανακοινωθούν από το ΥΠΠΟΑ, πιθανώς εντός της ημέρας ή αύριο, Δευτέρα.

Η Σέβη Τριανταφύλλου, επίκουρη καθηγήτρια στο Τμήμα Ιστορίας και Αρχαιολογίας του Α.Π.Θ. με ειδίκευση στην οστεοαρχαιολογία και η Χριστίνα Παπαγεωργοπούλου, επίκουρη καθηγήτρια στο Τμήμα Ιστορίας και Εθνολογίας του Δημοκρίτειου με ειδίκευση στη φυσική ανθρωπολογία, ολοκλήρωσαν τη μελέτη τους και παρέδωσαν το πολυσέλιδο πόρισμά τους στην ηγεσία του υπουργείου Πολιτισμού, αλλά ουδεμία πληροφορία έχει διαρρεύσει.

Βεβαίως, τα στοιχεία θα είναι εξόχως διαφωτιστικά -από τη στιγμή που τα νέα δεδομένα θα αποκλείσουν πολλούς από τους πιθανούς ενοίκους του τάφου στον τύμβο Καστά και θα οδηγήσουν τις υποθέσεις εργασίας σε μία short list υποψηφίων- αλλά, η ταυτότητα του νεκρού, αφορά μία διαδικασία στο βάθος του χρόνου. 

Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι, η λειτουργία του online chat θα πραγματοποιείται καθημερίνα Δευτέρα με Κυριακή και ώρες 18.00-21.00.

Μέγιστη χρονική διάρκεια συνομιλίας 15 λεπτά.

Σας ευχαριστούμε πολύ για τη συμμετοχή σας μέχρι τώρα.

Με εκτίμηση,

Η ομάδα του boro.gr

Κάντε click για να αρχίσετε
X