Επικράτησε της ΑΕΚ η Κηφισιά

Η Kηφισιά σημείωσε την ένατη νίκη του στο πρωτάθλημα Volleyleague και διατηρήθηκε στην 3η θέση του βαθμολογικού πίνακα. Η ομάδα του Κώστα Αρσενιάδη επικράτησε στο Ζηρίνειο 3-1 σετ της ΑΕΚ η οποία είχε μαχητικότητα αλλά όχι και διάρκεια στην απόδοση της ώστε να πάρει κάποιο βαθμό που θα της ήταν χρήσιμος στη προσπάθεια για την παραμονή της.
 

Βασικός κεντρικός στην Κηφισιά ξεκίνησε ο Ίωνας Χατζηπροδρόμου (που στο παρελθόν έχει περάσει από την ΑΕΚ) στη θέση του Παπαγγελόπουλου που είχε υψηλό πυρετό. Ο Χατζηπροδρόμου ήταν από τους κορυφαίους, ενώ η Κηφισιά πήρε 12 άσσους δείγμα της υπεροχής της στο σερβίς.
 
Με τον ΑΟΚ αγωνίστηκε και αλλαγή και ο Μαντέκας ο οποίος στην αρχή της σεζόν είχε ξεκινήσει στην «Ενωση». Στο τέλος του 2ου σετ ο Μαντέκας πήρε τη θέση του Ρουμελιωτάκη που έπαθε τράβηγμα στη μέση και αποχώρησε. Στο 4ο σετ ο Κόβαλτσουκ πήρε τη θέση του Μαντέκα που βοήθησε μόνο στην υποδοχή. Kορυφαίος της Κηφισιάς ήταν ο Ισπανός Φερέρα ο οποίος σήμερα έκλεισε τα 28 του χρόνια.
 
Η ΑΕΚ στο ντεμπούτο του Πλάμεν Κριστόφ έδειξε καλή εικόνα. Εστω και  με δυσκολία κατέκτησε το 3ο σετ δείχνοντας πάθος στο παιχνίδι της, ενώ για άλλη μια φορά κορυφαίος ήταν ο Μπάλσα Ραντούνοβιτς ο οποίος πείστηκε να μείνει και να αγωνιστεί, ενώ και ο Κόνραντ Γκούζντα γύρισε στη θέση του λίμπερο. Η ΑΕΚ γνώρισε τη 10η ήττα της και με 8 βαθμούς παρέμεινε στην προτελευταία θέση της βαθμλογίας. Ηρωική προσπάθεια έκανε ο Δημητρούδης που σε σύγκρουση με τον Γκούζντα σχίστηκε το φρύδι του αλλά αγωνίστηκε μέχρι τέλους αφού προηγουμένως του έγιναν τρία ράμματα από τον γιατρό στα αποδυτήρια.
 
*Οι πόντοι της Κηφισιάς προήλθαν από 12 άσσους, 53 επιθέσεις, 12 μπλοκ και 30 λάθη αντιπάλων και της ΑΕΚ προήλθαν από 4 άσσους, 45 επιθέσεις, 7 μπλοκ και 27 λάθη αντιπάλων.
 
Τα σετ: 3-1 (25-16, 25-19, 25-27, 25-18)

Σχετικά άρθρα