Εμπνεύσεις και άστρο Περέιρα

Στο ντεμπούτο του στον πάγκο του Ολυμπιακού σε ματς στο Καραϊσκάκη, ο Βίτορ Περέιρα είχε την τύχη που χρειάζεται ένας «πρωτάρης», αλλά δεν μπορεί να παραγνωρίσει κανείς τη συμβολή του ώστε η ομάδα του να καταφέρει να πάρει το τρίποντο, απέναντι σε ένα από τα πιο οργανωμένα και συμπαγή συγκροτήματα που πέρασαν από την ερυθρόλευκη έδρα.

Ο Περέιρα το δούλεψε πολύ το παιχνίδι στο δεύτερο ημίχρονο, βλέπoντας τον Ολυμπιακό να παρουσιάζει για ένα 45λεπτο τα συμπτώματα δυσλειτουργίας που είχε στο τελευταίο διάστημα της εποχής Μίτσελ.

Ο Πορτογάλος άλλαξε το σύστημα σε 4-4-2, αλλά η έμπνευσή του ήταν να βάλει τους εξτρέμ με ανάποδα πόδια. Ο Ντοσεβί πήγε αριστερά και βρέθηκε εκεί που έπρεπε στη φάση του πρώτου γκολ, δείχνοντας για δεύτερο σερί ματς την εκτελεστική δεινότητα που είχε…κρυμμένη για έναν ολόκληρο γύρο. Ο δε Ντουρμάζ έπαιξε στο δεξί άκρο και από εκεί έκανε την καταπληκτική ενέργεια στις καθυστερήσεις για το δεύτερο γκολ, βάζοντας σφραγίδα στη νίκη αλλά και στην εμπιστοσύνη που πρέπει να έχει ο ίδιος από τους ιθύνοντες της ομάδας.

Στο τελευταίο δεκάλεπτο ο Περέιρα επανέφερε το 4-3-3 για να δυναμώσει ξανά το κέντρο του, περνώντας τον Μπενίτες εξτρέμ και βάζοντας τον Μπουχαλάκη μαζί με τον Μανιάτη και τον Κασάμι στο κέντρο, με συνέπεια ο Παναιτωλικός να μην μπορέσει να απειλήσει ποτέ για την ισοφάριση.

Ο Ολυμπιακός του Περέιρα θέλει δουλειά και ενίσχυση για να ανεβάσει την ποιότητά του και να μην στριμώχνεται στα περισσότερα ματς για να παίρνει τις νίκες, ωστόσο για δεύτερο σερί ματς ο νέος προπονητής κέρδισε τις εντυπώσεις με τις ιδέες του και τον τρόπο που προσπαθεί να συνδυάσει αποτέλεσμα και αγωνιστική εικόνα.

Σχετικά άρθρα