Άμυνα γρανίτης με Σκόνδρα υπερπολύτιμο

Μετά από όσα είδαμε στα παιχνίδια που έδωσε ο ΠΑΟΚ τον τελευταίο ενάμιση μήνα, αναμφίβολα το συμπέρασμα από το ματς με τον Πλατανιά, είναι πως λειτούργησε αποτελεσματικά η αμυντική λειτουργία του ΠΑΟΚ. Μετά από αρκετό καιρό, κάπου κοντά στους δύο μήνες και πλέον.  
Ο Πλατανιάς είναι μια πολύ καλή ομάδα η οποία πράγματι (όπως επεσήμανε και ο Αναστασιάδης) εκτός έδρας λειτουργεί πολύ καλύτερα σε σύγκριση με την εικόνα που παρουσιάζει στην έδρα της. Ο ΠΑΟΚ κατάφερε για πρώτη φορά μετά από αρκετά παιχνίδια να διατηρήσει το μηδέν στην άμυνά του.
Το μηδέν παθητικό για τον ΠΑΟΚ είναι πολύ μεγάλη υπόθεση ειδικά μετά από τα παιχνίδια του ενάμιση τελευταίου μήνα, όπου ο Δικέφαλος, σε αρκετά από αυτά, δεχόταν εύκολα γκολ και υποχρεώνονταν να κυνηγήσει τον αντίπαλό του για να ανατρέψει την εις βάρος του κατάσταση.
Ένα ακόμη στοιχείο, είναι πως στις πολύ λίγες τελικές φάσεις που δημιούργησαν οι παίκτες του ΠΑΟΚ στην αντίπαλη εστία, κατάφεραν να σκοράρουν με τον Αθανασιάδη στο 24ο λεπτό. Αυτό είναι δείγμα αποτελεσματικότητας. Το ζητούμενο όμως είναι στο μέλλον, να συνδυαστεί η αποτελεσματική άμυνα με την παραγωγική επίθεση. Η δουλειά συνεχίζεται.
Ο ΠΑΟΚ είχε σε αυτό το παιχνίδι σε πολύ καλή ημέρα τον Γιάννη Σκόνδρα. Έπαιξε από αριστερά (και σε ποιες θέσεις δεν έχει παίξει αυτός ο παίκτης) και ήταν όλα τα «λεφτά». Και ασίστ για το γκολ έβγαλε και αποτελεσματικότατος ήταν στα αμυντικά του καθήκοντα.
Πολύ καλός και ο Παπαγιαννόπουλος στο διάστημα που αγωνίστηκε, έδειξε στοιχεία που θα βοηθήσουν το παιχνίδι του ΠΑΟΚ. Είναι κεντρικός αμυντικός σε τελική ανάλυση και το είδαμε ξεκάθαρα. Μακάρι αυτή η επένδυση να βγει, γιατί μην ξεχνάτε πως σε ηλικία 24 ετών έχει πολλά να προσφέρει, αρκεί να μπορέσει να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις του ΠΑΟΚ.
Ο Νομπόα δεν μπόρεσε να δείξει στοιχεία από την ποδοσφαιρική του αξία, όμως αυτό είναι λογικό καθώς συμμετέχει στις προπονήσεις με την ομάδα τις τελευταίες ημέρες ενώ προέρχεται από αγωνιστική απραξία ενός μήνα, εξαιτίας των διακοπών του μετά την ολοκλήρωση του Ρωσικού πρωταθλήματος. Δεν τίθεται θέμα για την αξία του, απλά μετά από δεκαπέντε ημέρες θα είναι πολύ καλύτερος και ουσιαστικός για να προσφέρει εκεί που θέλει παραγωγικότητα η ομάδα.
Ολοκληρώνοντας:  Τελείωσε ένα παιχνίδι χωρίς να υπάρχουν παράπονα για τον διαιτητή. Υπάρχει εξήγηση. Ο Τριτσώνης είναι εκτός συστήματος. Οι συστημικοί, αυτό που είχαν να προκαλέσουν, το προκάλεσαν στα παιχνίδια που ορίστηκαν. Απλά σε αυτό το μάτς δεν ανέβηκε η πίεση των περισσοτέρων. Προφανώς εξαιτίας του γεγονότος ότι υπήρχε μεγάλη συσπείρωση στον ΠΑΟΚ, δεν θέλησαν απο την κεντρική επιτροπή να βάλουν έναν συστημικό διαιτητή. 

Σχετικά άρθρα