Αρχική / Ψυχολογία / Φοβίες / Μικροβιοφοβία: Τα σημάδια και η αντιμετώπισή της
Μικροβιοφοβία: Τα σημάδια και η αντιμετώπισή της  thumbnail

Κώστας, 47 ετών

Μικροβιοφοβία: Τα σημάδια και η αντιμετώπισή της

Αναγνώστης μας ρωτά


Στο σπιτι έχουμε προβλημα Είμαι παντρεμένος εχω σύζηγο και δύο παιδιά 5 χρ και 15. Το πρόβλημα είναι ότι εάν βγουμε απο το σπίτι για κάποιο λόγο θα πρέπει όταν μπούμε να βγάλουμε όλα τα ρούχα να μήην αγγίξουμε πουθενά και να πάμε κατευθείαν στο μπάνιο Επίσης πριν μπούμε στο διαμέρισμαπρέπει πρώτα να βγάλουμε τα παπούτσια και το παντελόνι για να μήν αγγίξει στο πάτωμα Όταν μπούμε δεν πρέπει να αγγίξουμε πουθενά αφού πρώτα κάνουμε μπάνιο και βάλουμε καθάρά ρούχαΤό πρωί πρίν να πάμε δουλειά θα πρέπει τα ρουχα μας εάν δεν είναι της ίδιας μέρας να μας τα δώσει όλους προσεκτικά η συζυγος εξω απο το σπίτι για να ντυθούμε το ίδιο ισχύει και με τα παιδιά Πριν μπουν σπιτι μετά απο το σχολείο τα κρατάει ψηλά να μην αγγίξουν πουθενά και τα βάζει κατευθείαν στο μπανιο Στο σπίτι απολειμενει τα πάντα με καθαρό οινόπνευμα Στο γραφείο δέν μπορούμε να αγγίξουμε τα συρτάρια να πάρουμε κατι επειδή θεωρεί ότι είναι λερωμένα Εάν φέρω κάποιο τετράδιο απο την δουλεια που έχω σημειώσεις όταν επιστρώψω το παίρνει και καθαρίζει μία μία σελίδα με οινόπνευμακαι καταστρέφει και τις σημειώσεις Της εξηγώ δεν καταλαμβαίνει έχει ξεφύγει. Όταν καθήσω στο αυτοκίνητο είναι πάλι λερωμένομπάνιο παλι και πολλα αλλα. Τί μπορώ να κάνω να την βοηθήσω; Υπάρχει πρόβλημα. Στο σπίτι δέν δέχεται κανένα και αποφεύγει πάντα με δικαιολογίες΄΄οτι τάχα θα απουσιάζουμε η να βρέθούμε κάπου αλλού ούτε καν οι οικογένειες μας αδέρφια συγγενεις κανένας ούτε κάν αλλα παιδια για παιχνίδι με τα παιδια μου Και αλλα πολλα…ΤΙ ΝΑ ΚΆΝΩ; Eρωτική επιθυμία ανύπαρκτη η ίδια δεν θέλει σχεδόν ποτέ, δέν το ζητά πάντα κουρασμένη και με ημικρανίες. 
Αγαπητέ αναγνώστη. Στο ερώτημά σας απαντά ο ψυχολόγος – ομαδικός θεραπευτής Δημήτρης Κατσαρός. 


Δημήτρης Κατσαρός


Αγαπητέ αναγνώστη:

 

Μοιάζει να αγαπάτε πολύ τη γυναίκα σας και να επιλέξατε να είστε μαζί της με τις όποιες δυσκολίες. Επίσης μοιάζει να έχετε θυμώσει μαζί της αρκετά και ένα μέρος του θυμού σας το εκφράζετε μέσα από τη λεπτομέρεια με την οποία αφηγείστε το πόσο δύσκολα εμπιστεύεται την καθαριότητα με την ευθύνη που δεν περνά μέσα από τα ίδια της τα χέρια. Φαίνεται λοιπόν πως έχετε κουραστεί. Αναρωτιέμαι αν ελπίζατε σε μια αλλαγή η οποία δε συνέβη ως σήμερα. Η ελπίδα σε μια αλλαγή στάσης μας δίνει πολλές φορές κουράγιο μα είναι και η ίδια αυτή ελπίδα που μια μέρα μας κάνει να νιώθουμε πως "χάνουμε το χρόνο μας", πως "έχουμε κουραστεί", πως "δεν έχει νόημα" και εκνευριζόμαστε. Η στάση της συζύγου σας δε μοιάζει να είναι προσωπική αν και εκφράζεται στα πρόσωπα εσάς και των παιδιών σας. Μοιάζει να υποφέρει και η ίδια με ένα δικό της τρόπο μιας και αυτά που περιγράφετε μοιάζουν ως συμπεριφορικά συμπτώματα της μικροβιοφοβίας. Καλό είναι για σας και την οικογένειά σας να επισκεφτείτε έναν οικογενειακό θεραπευτή. Μ'αυτό τον τρόπο αυτό το "μη προσωπικό" που μοιάζει προσωπικό και ταλαιπωρεί τη σύζυγο και όλη την οικογένεια θα φανεί, θα γίνει αντικείμενο παρατήρησης και στη συνέχεια θεραπείας.
X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι, η λειτουργία του online chat θα πραγματοποιείται καθημερίνα Δευτέρα με Κυριακή και ώρες 18.00-21.00.

Μέγιστη χρονική διάρκεια συνομιλίας 15 λεπτά.

Σας ευχαριστούμε πολύ για τη συμμετοχή σας μέχρι τώρα.

Με εκτίμηση,

Η ομάδα του boro.gr

Κάντε click για να αρχίσετε
X