Αρχική / Ψυχολογία / Αυτογνωσία / Eυτυχία: Τρόποι να βρίσκεις μικρές χαρές στη ζωή σου
Eυτυχία: Τρόποι να βρίσκεις μικρές χαρές στη ζωή σου  thumbnail

Eυτυχία: Τρόποι να βρίσκεις μικρές χαρές στη ζωή σου


Έχετε παρατηρήσει μικρά παιδιά; Παίζουν, γελάνε, ενθουσιάζονται, βρίσκουν χαρά στα πιο απλά, στα πιο ασήμαντα για εμάς .. Τους αρέσει να κυλιούνται στην άμμο, στο χορτάρι, να περπατάνε ξυπόλητα, να βρέχονται με νερό .. και μετά τι μεγάλο χαμόγελο έχουν .. Παίζουν και είναι "εκεί", δεν τους νοιάζει τι άλλο συμβαίνει γύρω τους, είναι εκεί αφοσιωμένα σε αυτό που κάνουν και τους δίνει χαρά.  


Γράφει η Ψυχολόγος Ευφροσύνη Μήτσιου (Εξειδίκευση στη Μη Κατευθυντκή Εμψύχωση Ομάδων,Msc. Σχολική – Εξελικτική Α.Π.Θ.Master Practitioner στις Διατροφικές Διαταραχές και στην Παχυσαρκία)
Εμείς αλήθεια σε πόσα από αυτά που κάνουμε στην καθημερινότητα μας τα απολαμβάνουμε, τα ζούμε στο «εδώ και τώρα», επιτρέπουμε τον εαυτό μας να χαλαρώσει και να αφεθεί σε "παιδικότητες" .. δεν έχουμε χρόνο λέτε;


Έχουμε χρόνο όμως για να  • Νιώθουμε ότι κάτι μας λείπει αλλά ακόμη και όταν το αποκτoύμε δεν το χαιρόμαστε ουσιαστικά

  • Παρατηρούμε συνεχώς στο σύντροφο μας ελαττώματα και του ζητάμε να αλλάξει αλλά δεν αναγνωρίζουμε ότι σε μια σχέση φέρνουμε και τα δικά μας κενά ή ανασφάλειες που χρειάζεται ΚΑΙ εμείς να βελτιώσουμε


Και όμως μέσα μας έχουμε και εμείς ένα κρυμμένο παιδί που ζητά όλες αυτές τις μικρές χαρές .. Να πώς μπορούμε να μας φροντίσουμε.  1. Τα μικρά συνήθως είναι και τα πιο σημαντικά Να εκτιμάμε όλα όσα κάνουμε, καταφέρνουμε χωρίς συνέχεια να επιδιώκουμε το κάτι καλύτερο γιατί στο κυνήγι του καλύτερου πολλές φορές μπορεί να χάσουμε και το καλό. Συνεπώς, καθώς σημασία έχει ο τρόπος που βλέπουμε τα πράγματα , ας δούμε με πιο καθαρή ματιά ποια είναι τα σημαντικά για εμάς.
    Για παράδειγμα, ποιο σημαντικό μπορεί να είναι να έχουμε ανθρώπους κοντά μας που μας αγαπάνε, που περνάμε καλά, που μας στηρίζουν παρά η απόκτηση ενός υλικού αγαθού.

  2. Live mindfulness Να ζούμε στο «εδώ και τώρα» την κάθε στιγμή ενσυνείδητα, να παίρνουμε μερικά δευτερόλεπτα ή λεπτά και να σκεφτόμαστε πώς νιώθουμε με ό,τι κάνουμε και να το απολαμβάνουμε.
    Για παράδειγμα, νιώθω ωραία που πίνω τον αγαπημένο μου καφέ με γεύση καραμέλα στο μπαλκόνι του σπιτιού μου μια ηλιόλουστη μέρα του φθινοπώρου // απολαμβάνω την αγκαλιά του συντρόφου/συζύγου μου το βράδυ στον καναπέ μετά από μια κουραστική και απαιτητική μέρα χωρίς άλλες σκέψεις


Η ΖΩΗ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΣΤΙΓΜΕΣ


Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι το boro.gr προσφέρει καθημερινά (Δευτέρα-Παρασκευή) δωρεάν ψυχολογική υποστήριξη με επαγγελματίες ψυχολόγους.

Κάντε κλίκ εδώ για να συνδεθείτε και να ενημερωθείτε για τις ώρες λειτουργίας.
X