Συμφόρηση στο κέντρο

Για κάθε προπονητή είναι πάντα προτιμότερο να έχει πολλές αξιόπιστες επιλογές σε κάθε θέση για τον καταρτισμό της ενδεκάδας, από το να «μετράει κουκιά» και να είναι ίσα ίσα. 
 
Η επιστροφή του Λούκα Μιλιβόγεβιτς είναι γεγονός μετά τον τραυματισμό στο γόνατο που τον άφησε για 1,5 μήνα εκτός δράσης. Σε λίγες μέρες θα είναι έτοιμος και ο Νταβίντ Φουστέρ από το πρόβλημα με το χέρι του, ενώ σε δυο εβδομάδες θα είναι πάλι πίσω και ο Ντελβέν Εντινγκά, όταν ολοκληρώσει την περιπέτεια του Κόπα Άφρικα στην Ισημερινή Γουινέα. 
 
Ο Βίτορ Περέιρα έδειξε από την πρώτη στιγμή στον Ολυμπιακό ότι ο βασικός σχηματισμός της ομάδας του θα είναι το 4-3-3. Με δύο παίκτες στον άξονα σε ρόλους box to box και τον Ντομίνγκες σε θέση μεσοεπιθετικού. Ο Μανιάτης και ο Κασάμι έχουν ανταποκριθεί περίφημα στις απαιτήσεις του Πορτογάλου για τη λειτουργία του συστήματος στο κέντρο, οπότε αναμφίβολα έχουν τον πρώτο λόγο για να παραμείνουν σε πρώτο πλάνο. 
 
Ο Μιλιβόγεβιτς είναι παίκτης που αρέσει στον Περέιρα ενώ μέχρι να τραυματιστεί δεν είχε βγει ποτέ από την 11άδα. Τώρα θα πρέπει να δώσει μεγάλη μάχη για να επιστρέψει εκεί. Ο Φουστέρ είναι πάντα πολύτιμος σε διάφορους ρόλους, ενώ θα έχει ενδιαφέρον να φανεί πώς θα χρησιμοποιείται από τον Περέιρα στη διάταξη που έχει επιλεγεί. Κι ο Εντινγκά είναι ποδοσφαιριστής επίσης πρώτης γραμμής. Ενώ δεν θα πρέπει να ξεχνάμε και τον Φορτούνη που πήρε πολύ χρόνο συμμετοχής στα δύο πρώτα ματς, στη θέση του Τσόρι, ως αλλαγή στην Ξάνθη και ως βασικός με τον Παναιτωλικό. 
 
Μιλάμε για πραγματική συμφόρηση στον άξονα του Ολυμπιακού, αλλά κλείνουμε όπως αρχίσαμε: καλύτερα πολυκοσμία και ανταγωνισμός στο ρόστερ, παρά πονοκέφαλος για τον προπονητή να κοιτάζει λύσεις στον πάγκο και να βλέπει «άδεια καθίσματα»…

Σχετικά άρθρα