Στιγμές ιστορίας: Επιστροφή στην Κέρκυρα

Η ΑΕΚ ταξιδεύει στην Κέρκυρα για να αντιμετωπίσει την τοπική ομάδα για τη φάση των 16 του Κυπέλλου Ελλάδας. Η έδρα της ομάδας των Φαιάκων φέρνει καλές αναμνήσεις στους φίλους της Ένωσης, όπως μας ενημερώνει η επίσημη ιστοσελίδα του δικεφάλου. 

«Η ΑΕΚ επιστρέφει αύριο σε ένα γήπεδο όπου δεν έχει χάσει ποτέ. Δεν είχε αγωνιστεί ποτέ ως τώρα με αντίπαλο την Κέρκυρα στην έδρα της για το Κύπελλο (μόνο μια φορά σε μονό αγώνα στο ΟΑΚΑ το 2009) αλλά έχει επισκεφθεί τέσσερις φορές το γήπεδο αυτό μέσα στην τελευταία δεκαετία για αγώνες πρωταθλήματος.

Η αρχή έγινε το 2005, την προτελευταία μέρα του Ιανουαρίου, με σκορ 2-2. Δύο χρόνια μετά, τον Μάρτιο του 2007, η ΑΕΚ νίκησε με 1-0 και ακολούθησε η ισοπαλία με 2-2 τον Απρίλιο του 2012. Η τελευταία επίσκεψη της ΑΕΚ συνδυάστηκε με  νίκη, το 1-0 με το πέναλτι του Γκερέιρο, όμως η κατάληξη της σεζόν ήταν ατυχής.

Η Κέρκυρα έχει νικήσει μια φορά την ΑΕΚ ως γηπεδούχος, στην πρεμιέρα της σεζόν 2010-11 με σκορ 2-1, αλλά ο αγώνας είχε διεξαχθεί στο Παμπελοποννησιακό Στάδιο της Πάτρας.»

Σχετικά άρθρα