Η αγαπημένη τάρτα της Άννας!

<p><span style="font-size: small;">Tάρτα με καραμελωμένα καρύδια &amp; παγωτό μέλι με καρύδια</span></p>
<p><span style="font-size: small;">Συνταγή του σεφ Άρη Τσανακλίδη</span></p>
<p><span style="font-size: small;"><br /></span></p>
<p><span style="font-size: small;"><em>Υλικά για Ζύμη τάρτας(για 6 μερίδες)</em></span></p>
<p><span style="font-size: small;"><em> </em></span><span style="font-size: small;">125gr βούτυρο</span></p>
<ul>
<li><span style="font-size: small;">100 gr άχνη ζάχαρη</span></li>
<li><span style="font-size: small;">30gr ασπράδι</span></li>
<li><span style="font-size: small;">20gr κρόκο</span></li>
<li><span style="font-size: small;">250gr αλεύρι</span></li>
</ul>
<p><span style="font-size: small;"><em> </em></span></p>
<p><span style="font-size: small;"><em>Υλικά για την γέμιση</em></span></p>
<ul>
<li><span style="font-size: small;">300gr ζάχαρη</span></li>
<li><span style="font-size: small;">150gr κρέμα γάλακτος</span></li>
<li><span style="font-size: small;">85gr βούτυρο</span></li>
<li><span style="font-size: small;">180gr καρύδια</span></li>
<li><span style="font-size: small;">Χυμό από ½ λεμόνι</span></li>
<li><span style="font-size: small;">40gr ασπράδι</span></li>
<li><span style="font-size: small;">30gr κρόκο</span></li>
</ul>
<p><span style="font-size: small;"> </span></p>
<p><span style="font-size: small;"><em>Εκτέλεση για τάρτα</em></span></p>
<p><span style="font-size: small;">Χτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη για 10 λεπτά ρίχνουμε τα αυγά και μετά το αλεύρι.</span></p>
<p><span style="font-size: small;">Βάζουμε το μείγμα σε μικρές ταρτιέρες.</span></p>
<p><span style="font-size: small;">Ψήνουμε στους 175 βαθμούς για οχτώ λεπτά.<em></em></span></p>
<p><span style="font-size: small;"><em> </em></span></p>
<p><span style="font-size: small;"><em>Εκτέλεση για την γέμιση</em></span></p>
<p><span style="font-size: small;">Σε κατσαρόλα λιώνω την ζάχαρη με το λεμόνι.Μόλις καραμελώσει ρίχνουμε σιγά-σιγά το βούτυρο.Στην συνέχεια ρίχνουμε την κρέμα με τον ίδιο τρόπο, τα καρύδια, κατεβάζουμε από την φωτιά και ρίχνουμε τα αυγά και ανακατεύουμε.</span></p>
<p><span style="font-size: small;"> </span></p>
<p><span style="font-size: small;"> <em>Σερβίρισμα</em></span></p>
<p><span style="font-size: small;">Γεμίζουμε τα ταρτάκια με την γέμιση και σρβίρουμε ζεστό με παγωτο μέλι με καρύδια.</span></p>

Σχετικά άρθρα