Μπρέμερ: «Με νίκη υποψήφιοι για την πρώτη θέση»

Ο ΠΑΟΚ αντιμετωπίζει αύριο Τετάρτη (21/1, 19:00) στο «Παλατάκι» το φαβορί του ομίλου του, την ρωσική Κχίμκι για την 3η αγωνιστική του «Last 32» του Eurocup.
Ο Σούλης Μαρκόπουλος, προπονητής του «Δικέφαλου» τόνισε ότι η Κχίμκι είναι από τις καλύτερες ομάδες της Ευρώπης, όμως, επισήμανε ότι η ομάδα του θα προσπαθήσει στην απαίτηση του κόσμου του ΠΑΟΚ για νίκες πάντα.
«Η Κχίμκι διαθέτει παίκτες Ευρωλίγκα και στην περιφέρεια και κάτω από το καλάθι», δήλωσε χαρακτηριστικά ο κόουτς του ΠΑΟΚ και υπογράμμισε: «Συγκρίνεται μόνο με τις καλύτερες ομάδες της Ευρώπης, είναι στην 1η θέση  στην Βαλτική Λίγκα και έχει όλα τα εχέγγυα για να διεκδικήσει και να πάρει το τρόπαιο. Εμείς από την πλευρά μας θέλουμε να είμαστε ανταγωνιστικοί μέσα στο γήπεδο, να μην τους δώσουμε γήπεδο και να τους κρατήσουμε μακριά από το καλάθι. Ο κόσμος θέλει πάντα νίκες για τον ΠΑΟΚ. Κι εμείς αυτό θέλουμε και θα προσπαθήσουμε για να το πετύχουμε».
Σε ερώτηση για το δεδομένο ότι ο «Δικέφαλος» δεν έχει καλή παράδοση στις αναμετρήσεις του με αντιπάλους τις ρωσικές ομάδες ο Μαρκόπουλος σημείωσε: «Δεν είναι απωθημένο να πετύχουμε μία νίκη. Απλώς προσπαθείς πολλές φορές να κάνεις πράγματα, αλλά δεν σου βγαίνουν γιατί η αντίπαλη ομάδα είναι καλή. Εμείς θέλουμε να είμαστε δυνατοί και να μπορέσουμε να προσπεράσουμε τις δυσκολίες που θα μας βάλει ο αντίπαλος. Όλες οι ομάδες έχουν καλές μέρες. Η Κχίμκι έχει αδυναμίες, αλλά καλύπτονται από την ποιότητα των υπολοίπων παικτών. Σαφώς, όμως, και πρέπει να βρούμε τον τρόπο για να χτυπήσουμε τις αδυναμίες της»
«Σε αναγκάζουν να πας σε πολλά λάθη, ιδίως μέσα στην ρακέτα», σχολίασε ο προπονητής του ΠΑΟΚ για τα πλεονεκτήματα της ρωσικής ομάδας και επισήμανε: «Έχουν πολλά στοιχεία των κορυφαίων ομάδων. Εάν δεν παίξουμε καλή άμυνα το πρόβλημα θα είναι μεγάλο».
Ο Τζέι Αρ Μπρέμερ, ο 35χρόνος Αμερικανός γκαρντ του «Δικέφαλου» έβαλε… ψηλά τον πήχη για την ομάδα του: «Είναι μεγάλο παιχνίδι, αν το κερδίσουμε βάζουμε υποψηφιότητα για την πρώτη θέση του ομίλου, αλλά το βασικότερο, για την πρόκριση. Ο αντίπαλος έχει πολύ καλό ρόστερ, αλλά και το δικό μας ρόστερ είναι ποιοτικό, θα δούμε αύριο».
«Ελπίζω ότι δεν θα χρειαστεί να φτάσει σε αυτό το σημείο το ματς, πάντως αν φτάσει είμαι έτοιμος να κάνω το σουτ», απάντησε ο Μπρέμερ σε ερώτηση εάν είναι έτοιμος να πετύχει εκείνος το νικητήριο τρίποντο, μετά από τρεις σερί νίκες του ΠΑΟΚ με αυτό τον τρόπο.
«Βασίζονται πολύ στο τρανζίσιον γκέιμ, οι γκαρντ τους δημιουργούν καταστάσεις για τους υπόλοιπους παίκτες, για να βρεθούν όλοι ελεύθεροι», σχολίασε ο 35χρόνος Αμερικανός γκαρντ για την Κχίμκι και επισήμανε: «Αν τους κόψουμε το ελεύθερο γήπεδο θα είναι καλό».
Ο «Δικέφαλος» αναμένεται να παίξει με όλους τους παίκτες στην διάθεση του Σούλη Μαρκόπουλου πλην του Κώστα Χαραλαμπίδη, η επιστροφή του οποίου αργεί ακόμη, καθώς οι Βαγγέλης Μαργαρίτης, Μαρκ Κάρτερ που αντιμετώπιζαν προβλήματα τραυματισμών συμμετείχαν στην σημερινή προπόνηση.

Σχετικά άρθρα