Αρχική / Σεξ / Ζευγάρι / Γάμος: Νιώθω πόνο και θυμό για τον άνδρα μου, τι να κάνω;
Γάμος: Νιώθω πόνο και θυμό για τον άνδρα μου, τι να κάνω;  thumbnail

Σοφία, αναγνώστρια του boro.gr

Γάμος: Νιώθω πόνο και θυμό για τον άνδρα μου, τι να κάνω;

Αναγνώστριά μας ρωτά: 


Αναγνώστριά μας ρωτά: 


Σε ένα διάστημα 6 ετών έχω αλλάξει πολλά συναισθήματα για τον άντρα με τον οποίο αποφάσισα να χαράξω κοινή πορεία και να δημιουργήσω την οικογένειά μου.Τον τελευταίο καιρό όχι μόνο πόνο θυμό και μίσος είναι αυτά που αισθάνομαι αλλά και έχω κουραστεί από δικαιολογίες κοιτάζαμε να βάζουμε τις ανάγκες των άλλων πάνω από τις δικές μας και το αποτέλεσμα δεν άργησε να έρθει αμφιταλαντεύομαι στο να φύγω από κοντά του ή να μείνω να το παλέψω. Τον αγαπάω τον λατρεύω αλλά προφανώς αυτό δεν είναι αρκετό. Όπως κι εκείνος με αγαπάει με λατρεύει αλλά εγώ δεν το αντιλαμβάνομαι έτσι όσες φορές κι αν έχω καθίσει να συζητήσω μαζί του η συζήτηση ξεφεύγει τι να κάνω παρακαλώ πολύ το μήνυμα να μην ανέβει πουθενά…


Αγαπητή αναγνώστρια. Στο ερώτημά σας απαντά η ψυχολόγος Τατιάνα Ξένου*


 


Οι σχέσεις μας με τους σημαντικούς άλλους συχνά αλλάζουν μορφή στο πέρασμα του χρόνου. Αυτό συμβαίνει συνήθως, διότι ενδεχομένως να αλλάξουν οι συνθήκες ζωής μας, οι ανάγκες μας αλλά και οι επιθυμίες μας. Από κάθε σχέση μας, ξεχωριστά λαμβάνουμε διαφορετικά ερεθίσματα και μαζί με τα δικά μας χαρακτηριστικά προσωπικότητας και βιώματα, ανταποκρινόμαστε ανάλογα. Η αγάπη και η εμπιστοσύνη είναι σημαντικά συστατικά για μια σχέση η οποία θα αντέξει στον χρόνο. Ωστόσο, είναι εξίσου σημαντικό, ανά διαστήματα να κοιτάζουμε ως εξωτερικοί παρατηρητές εμάς και τους άλλους και να συνειδητοποιούμε τα συναισθήματα, τις σκέψεις και τις συμπεριφορές. θα ήταν λοιπόν ιδιαίτερα χρήσιμο να μιλήσετε ως ζευγάρι για τις ανάγκες και τις επιθυμίες σας, να εκφράσετε τα συναισθήματα σας και να επαναπροσδιορίσετε τους στόχους σας. Εάν νιώθετε ότι η διαδικασία αυτή σας δυσκολεύει, ίσως θα μπορούσατε να ζητήσετε την υποστήριξη και ενός ειδικού.


 


*Η Tατιάνα Ξένου είναι κάτοχος πτυχίου στην Ψυχολογία, Μεταπτυχιακού τίτλου στην Ψυχολογία της Υγείας (MSc) από το Πανεπιστήμιo City του Λονδίνου (City University of London , Μεγάλη Βρετανία) και διπλώματος στις συμβουλευτική με Γνωσιακή – Συμπεριφοριστική κατεύθυνση (CBT). Έχει διδάξει επί σειρά ετών στην ιδιωτική εκπαίδευση και έχει υπάρξει επιστημονικός συνεργάτης σε ιδιωτικές κλινικές δομές και μη-κυβερνητικές οργανώσεις στην Ελλάδα και στην Κύπρο. Είναι ακαδημαϊκή υπεύθυνη προγραμμάτων ψυχολογίας στο Μητροπολιτικό Κολλέγιο και μέλος του Βρετανικού Συλλόγου Ψυχολόγων (BPS).


 

Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι, η λειτουργία του online chat θα πραγματοποιείται καθημερίνα Δευτέρα με Κυριακή και ώρες 18.00-21.00.

Μέγιστη χρονική διάρκεια συνομιλίας 15 λεπτά.

Σας ευχαριστούμε πολύ για τη συμμετοχή σας μέχρι τώρα.

Με εκτίμηση,

Η ομάδα του boro.gr

Κάντε click για να αρχίσετε
X