Αρχική / Διάφορα αλλά όχι Αδιάφορα / ΕΦΕΤ: Αποσύρθηκαν νοθευμένα ελαιόλαδα!
ΕΦΕΤ: Αποσύρθηκαν νοθευμένα ελαιόλαδα! thumbnail

ΕΦΕΤ: Αποσύρθηκαν νοθευμένα ελαιόλαδα!


Νοθευμένα ελαιόλαδα εντοπίστηκαν από τον ΕΦΕΤ στη Μακεδονία. Τα νοθευμένα προϊόντα αποσύρθηκαν από την αγορά και οι καταναλωτές που τα έχουν προμηθευτεί καλούνται να μην τα καταναλώσουν.
Οι περιφερειακές υπηρεσίες του Οργανισμού, στο πλαίσιο των ελέγχων που διενεργούν, διαπίστωσαν τη διακίνηση προϊόντων τα οποία πωλούνται ως ελαιόλαδα, αλλά στην πραγματικότητα είναι «σπορέλαια που περιέχουν ξένη προς το ελαιόλαδο λιπαρή ύλη».


Τα έλαια αυτά διακινούνται με τις εξής ενδείξεις :


Α) ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΟ ΠΑΡΘΕΝΟ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ – ΛΑΚΩΝΙΑ


Β) ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΟ ΠΑΡΘΕΝΟ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ – ΜΑΝΗ ΛΑΚΩΝΙΑ


Γ) ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΟ ΠΑΡΘΕΝΟ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ – ΜΑΝΗ ΛΑΚΩΝΙΑΣ


Πιο συγκεκριμένα, πρόκειται για τα παρακάτω προϊόντα :  • Προϊόν με την εμπορική επωνυμία «ΛΑΚΩΝΙΑ», σε συσκευασία των 5 L και ημερομηνία λήξης 31-12-2016, το οποίο επιπλέον φέρει τις ενδείξεις «ΛΑΚΩΝΙΑ ΕΠΕ, 5ο χλμ. ΓΥΘΕΙΟΥ – ΜΟΝΕΜΒΑΣΙΑΣ».

  • Προϊόν με την εμπορική επωνυμία «ΜΑΝΗ ΛΑΚΩΝΙΑ», σε συσκευασία του 1 L και ημερομηνία λήξης 30-4-2015, το οποίο επιπλέον φέρει τις ενδείξεις «ΒΕΡΓΟΠΟΥΛΟΣ Γ. ΚΩΝ/ ΝΟΣ, ΜΑΝΗ ΛΑΚΩΝΙΑΣ».

  • Προϊόν με την εμπορική επωνυμία «ΜΑΝΗ ΛΑΚΩΝΙΑΣ», σε συσκευασία του 1 L και ημερομηνία λήξης 30-12-2016, το οποίο επιπλέον φέρει τις ενδείξεις «ΕΛΑΙΟΥΡΓΙΑ ΛΑΚΩΝΙΑΣ ΑΕ, 20o ΣΠΑΡΤΗΣ – ΓΥΘΕΙΟΥ, ΚΡΟΚΕΕΣ ΛΑΚΩΝΙΑΣ».


Τα προαναφερόμενα σπορέλαια διακινούνται από τις εταιρίες «ΠΡΟΚΟΠΗΣ ΣΤΑΜΑΤΗΣ», με έδρα το 4ο χλμ. ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ – Π. ΚΕΡΑΜΙΔΙΟΥ και «ΚΟΥΜΛΕΛΗΣ ΝΙΚΟΛ. ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ», με έδρα το ΕΛΕΥΘΕΡΙΟ – ΚΟΡΔΕΛΙΟ, οδός Χ. ΤΡΙΚΟΥΠΗ 16, ενώ η διάθεσή τους γίνεται από την εταιρία «ΧΑΤΖΗΒΑΣΙΛΕΙΟΥ ΔΗΜ. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ», με έδρα τις ΜΟΥΡΙΕΣ ΚΙΛΚΙΣ.


Ο ΕΦΕΤ απαίτησε την άμεση ανάκληση/απόσυρση του συνόλου των συγκεκριμένων παρτίδων από τα νοθευμένα προϊόντα, από την εσωτερική αγορά, και ήδη βρίσκονται σε εξέλιξη οι σχετικοί έλεγχοι.


Καλούνται οι καταναλωτές, οι οποίοι έχουν ήδη προμηθευτεί τα ανωτέρω προϊόντα να μην τα καταναλώσουν.


 


πηγή: virus.com.gr


X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι, η λειτουργία του online chat θα πραγματοποιείται καθημερίνα Δευτέρα με Κυριακή και ώρες 18.00-21.00.

Μέγιστη χρονική διάρκεια συνομιλίας 15 λεπτά.

Σας ευχαριστούμε πολύ για τη συμμετοχή σας μέχρι τώρα.

Με εκτίμηση,

Η ομάδα του boro.gr

Κάντε click για να αρχίσετε
X