Αρχική / Σεξ / Άνδρας / Δυσκολία στο φλερτ: Τρόποι να γνωρίζεις γυναίκες
Δυσκολία στο φλερτ: Τρόποι να γνωρίζεις γυναίκες thumbnail

Απόστολος, 35 ετών

Δυσκολία στο φλερτ: Τρόποι να γνωρίζεις γυναίκες

Αναγνώστης μας ρωτά: Ανακάλυψα σχετικά πρόσφατα το site που έχετε στο διαδύκτιο.Γι'αυτο τον λόγο πήρα το θάρρος να απευθυνθώ σε εσάς,για κάποιο μου πρόβλημα που με τυραννάει εδώ και σχεδόν, δύο δεκαετίες.

Είμαι 35 ετών,και δεν έχω συνάψει σχέση με το άλλο φύλο,τις γυναίκες. Που αυτο σημαίνει οτι δεν έχω νιώσει ερωτικό χάδι, όλα αυτα τα χρόνια…Εχω φτάσει σε σημείο να αποφεύγω να συζητάω με φίλους και γενικότερα με άλλους, θέματα που έχουν να κάνουν με σχέσεις,να μην παρακολουθώ πλέον ταινίες ερωτικού περιεχομένου,διοτι πολύ απλά τις έχω βαρεθεί,έχω αρχίσει σιγά-σιγά να απομονώνομαι απο τον κόσμο,έναν κόσμο ολοένα και πιο προκλητικό,γύρω απο αυτά τα ζητήματα.


Δεν είναι λίγες οι φορές,που περνούν διάφορες, ακραίες σκέψεις απο το μυαλό μου,όπως το να μην υπήρχαν καθόλου ο έρωτας και οι σχέσεις,να υπήρχε ένας κόσμος εντελώς διαφορετικός,χωρίς έρωτα,χωρίς σχέσεις,για να μην πληγώνομαι άλλο.Γνωρίζω πολύ καλά,πόσο ακραία είναι σαν σκέψη,διοτι ο έρωτας είναι σαφέστατα,ο,τι πιο ωραίο υπάρχει μεσ'τη ζωή μας,κάτι που το πιστευω πραγματικά,κάτι που όμως,το στερώ απο τον εαυτό μου.


Εχω απελπιστεί σε τέτοιο βαθμό,που πραγματικά,δεν ξέρω τι να κάνω.Βλέπετε ήμουν και εξακολουθώ να είμαι ένα κλειστό άτομο,όχι όμως αυστηρά κλειστό,θέλω να πώ οτι δύσκολα εκφράζω προς τα έξω,αυτού του είδους τα συναισθήματα.Δυσκολεύομαι να εκφράσω τα συναισθήματα μου σε μια γυναίκα.Δεν γνωρίζω τι να πώ,πως να ξεκινήσω μια κουβέντα,πως να προσελκύσω το ενδιαφέρον τους….Ζηλεύω,με την καλή έννοια, όσους μπορούν και συνάπτουν σχέσεις,ενω βλέπω τον εαυτό μου εντελώς αποτυχημένο,κάθε φορά που αντικρύζω ένα ζευγάρι να περνάει απο μπροστά μου.Θεωρώ οτι σε αυτόν τον τομέα,έχω ξοφλήσει,κάτι που το έχω αποδεχθεί μεν,δεν μπορώ όμως να το χωνέψω δε.Γι'αυτο άλλωστε,τυραννιέμαι εδώ και τόσα χρόνια.


Ενω λοιπόν οι συνομίλικοί μου απολαμβάνουν τον έρωτα,τις σχέσεις κ.τ.λ.,εγώ μένω στην απ'έξω.Πολλοί μου λένε οτι θέλω και μένω στην απ'έξω.Τουλάχιστον έτσι μου λένε,όταν συζητάω για αυτο που με κατατρώει.Επιτρέψατέ μου να πώ οτι αυτού του είδους η απάντηση,είναι εσφαλμένη πέρα για πέρα.Αυτού του είδους το ''παραμύθι'' το έχω ακούσει πολλές φορές…Έχω αρχίσει να πιστεύω οτι δεν υπάρχει χώρος για άτομα σαν και 'μένα,στο μεγάλο πάρτυ του έρωτα…Είναι σαν να κοιτάζεις ένα ωραίο γλυκό,έξω απο μια βιτρίνα ζαχαροπλαστείου,χωρίς να μπορείς να κάνεις κάτι,για να το αποκτήσεις…Σαν ένα καρπό,που βρίσκεται ψηλά σε ένα δέντρο,χωρίς να μπορείς καν να τον ακουμπήσεις…


Εσείς,απο την πλευρά σας,τί θα μου προτείνατε για να επιλυθεί κάτι τέτοιο;Τι θα πρέπει να κάνω για να μην αισθάνομαι μειονεκτικά,απέναντι στους άλλους;Πως βλέπουν οι άλλοι,τους ερωτικά αποτυχημένους;Το τελευταίο το ρωτάω διοτι διστάζω να αποκαλύψω οτι είμαι συνέχεια μόνος,οτι στον έρωτα δεν τα καταφέρνω καθόλου,καταφεύγω σε ψέματα,για να μην με κοροϊδεύουν,και με σχολιάζουν αρνητικά.


Σας ευχαριστώ πολύ για την προσοχή που δείξατε στο μήνυμά μου


 


Στο ερώτημά σας απαντά ο ψυχολόγος Παναγιώτης Μυλωνάς. 

Αγαπητέ αναγνώστη,


 


Αναρωτιέμαι αν η απουσία εμπειριών, σας έχει οδηγήσει να εξιδανικεύετε τις σχέσεις και τον έρωτα. Γράφετε πολύ περιγραφικά και με τις ωραίες εικόνες και μεταφορές ανυψωνετε τον έρωτα και επικεντρώνεστε στο ρομαντικό κομμάτι των σχέσεων. Στις ερωτικες σχέσεις, όπως και σε όλες τις σχέσεις υπαρχουν θετικά αλλά και αρνητικά στοιχεία. Όταν επιθυμούμε κάτι πολύ, αγνοούμε άθελα μας την πλήρη εικόνα.


Το ίδιο αναρωτιέμαι αν συμβαίνει με την έντυπωση σας για τον εαυτό σας. Χαρακτηρίζετε τον εαυτό σας σαν αποτυχημένο και ξοφλημένο στο τομέα των σχέσεων, ασκώντας ίσως πίεση στον εαυτό σας. Διαισθάνομαι τον πόνο σας αλλά να θυμάστε ότι πολλοί άνθρωποι έχουν την ίδια εμπειρία με εσάς και αισθάνονται παρόμοια συναισθήματα.  Η απουσία συντρόφου είναι πιο κοινή απο ότι φαντάζεστε και βιώνετε.


Είναι παράλληλα υποκειμενικό και προσωπικό σε ποιά ηλικία κάποιος θα συνευρεθεί σεξουαλικά πρώτη φορά και σε ποιά ηλικία κάποιος θα βρεί έναν σύντροφο. Οι άντρες και οι γυναίκες έχουν ποικίλες σεξουαλικές και ερωτικές εμπειρίες, σε διαφορετικό βαθμό και συχνότητα.  Είναι όμως και απόλυτα φυσιολογικό να είστε νευρικος και να ανησυχείτε για εμπειρίες που δεν έχετε ακόμη ζήσει.


Αισθάνεστε μειονεκτικά και είναι δύσκολο να ανοιχτείτε και να είστε ειλικρινής στους άλλους. Όταν κρατάτε αυτό που σας βασανίζει κρυφό τόσα χρόνια φαντάζομαι αυτό γίνεται εμπόδιο στις διαπροσωπικές σας σχέσεις και απομονώνεστε. Έτσι αποτρέπετε να σας γνωρίζει κάποιος ουσιαστικά και να είναι κοντά σας. Οι άλλοι άνθρωποι μπορούν να δουν μόνο αυτά που εμείς μπορούμε να τους δείξουμε. Χρειάζεται τόλμη και εμπιστοσύνη.


Ένας ψυχοθεραπευτής βοηθάει να δούμε τον εαυτό μας με ειλικρίνεια και μας υποστηρίζει, αποδεχόμενος μας και σεβόμενος τις επιλογές μας. Όλοι λίγο ή πολύ ζητάμε στοργή μέσα απο μια σχέση αλλα και όλοι μπορούμε να δίνουμε στον εαυτό μας στοργή. Ίσως ένας ψυχοθεραπευτής θα σας βοηθούσε να ανακαλύψετε αυτό που θέλετε πραγματικά και να επιλέξετε σε τι βαθμό είναι σημαντική η ύπαρξη ενός συντρόφου ή όχι στη ζωή σας. Ίσως σας δώσει αυτοπεποίθηση να είστε πιο ανοιχτός κοινωνικά, αν αυτό επιθυμείτε, και να πλησιάσετε και να επιτρέψετε να σας πλησιάσουν.


Σε πρακτικό επίπεδο, μπορείτε να βρείτε κάποια απασχόληση που θα σας αρέσει και θα σας βοηθήσει να γνωρίσετε νέο κόσμο. Συγκεκριμένα, βρείτε κάτι ενεργό, εποικοδομητικό και δημιουργικό. Αρχίστε ένα αθλημα, συμμετέχετε σε μια ομάδα, ενταχθείτε σε μία λέσχη, μιλήστε στους συναδέρφους στη δουλειά. Μπορείτε επισης να γραφτείτε σε ένα σάιτ γνωριμιών στο ίντερνετ.


Παράλληλα αφεθείτε σε μια πορεία αυτογνωσίας, ανακαλύψτε τον εαυτό σας και καλλιεργήστε τα ενδιαφέροντα σας. Να βρείτε και να γαλουχήσετε τα χαρακτηριστικά του  εαυτού σας που θαυμάζετε. Γίνετε κάποιος που θα θέλατε και εσείς να ξέρετε. Θα βοηθηθεί η αυτοπεποίθηση σας και θα νιώσετε πιο σίγουρος με τις επιλογές σας και θα τις επικοινωνείτε με τον περίγυρο σας. Να είστε υπομονετικός με τον εαυτό σας και να θυμάστε ότι με μικρά βήματα και μικρές αλλαγές ακολουθούν οι πιο μεγάλες. Ποτέ δεν είναι αργά να ανακαλύψετε εμπειρίες που θέλετε να ζήσετε.


 


 


 


 


 


 Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι, η λειτουργία του online chat θα πραγματοποιείται καθημερίνα Δευτέρα με Κυριακή και ώρες 18.00-21.00.

Μέγιστη χρονική διάρκεια συνομιλίας 15 λεπτά.

Σας ευχαριστούμε πολύ για τη συμμετοχή σας μέχρι τώρα.

Με εκτίμηση,

Η ομάδα του boro.gr

Κάντε click για να αρχίσετε
X