Χταποδοκεφτέδες

<p>Υλικά</p>
<ul>
<li>μισό μικρό χταπόδι ή 2-3 κουκούλες χταποδιού  (500 γρ. σύνολο)</li>
<li>2 φύλλα δάφνης</li>
<li>1 κ.σ. πιπέρι κόκκους</li>
<li>2 κ.σ. βαλσάμικο</li>
<li>μισό ματσάκι άνηθο</li>
<li>λίγα φύλλα φρέσκου δυόσμου ψιλοκομμένα</li>
<li>3 κρεμμύδια φρέσκα κομμένα σε λεπτές φέτες</li>
<li>ξύσμα από 3 λάιμ</li>
<li>2-3 κ.σ. ελαιόλαδο</li>
<li>φρυγανιά τριμμένη όση πάρει (περίπου 50 γρ.)</li>
<li>1 αυγό ελαφρά χτυπημένο</li>
<li>2 κ.σ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του </li>
<li>πιπέρι</li>
<li>αλάτι</li>
<li>ηλιέλαιο για το τηγάνισμα</li>
</ul>
<p> </p>
<p>Εκτέλεση</p>
<ul>
<li>Καθαρίζουμε και πλένουμε πολύ καλά τα χταπόδια τρίβοντας καλά τις βεντούζες ώστε να βγει η άμμος.</li>
<li>Βράζουμε μέχρι να μαλακώσουν για 60 λεπτά χωρίς νερό σε μια μικρή κατσαρόλα με 2 φύλλα δάφνης, 1 κ.σ. πιπέρι κόκκους, το βαλσάμικο και κλείνουμε το καπάκι (το χταπόδι δεν χρειάζεται νερό γιατί βγάζει τα δικά του υγρά).</li>
<li>Στραγγίζουμε, αφήνουμε να κρυώσουν.</li>
<li>Ψιλοκόβουμε καλά το χταπόδι, τα αρωματικά και τα κρεμμυδάκια και τα ανακατεύουμε σε ένα μπολ.</li>
<li>Προσθέτουμε το ξύσμα λάιμ και το ελαιόλαδο και ανακατεύουμε καλά.</li>
<li>Αλατοπιπερώνουμε και προσθέτουμε στο μπολ το αυγό, το αλεύρι και όση φρυγανιά χρειάζεται για να ενωθεί το μείγμα. Αφήνουμε το μείγμα στο ψυγείο για τουλάχιστον μισή με μία ώρα για να σφίξει. </li>
<li>Πλάθουμε τους κεφτέδες (40 γρ. ο κάθε ένας) και τους αλευρώνουμε.</li>
<li>Τηγανίζουμε σε αρκετό ηλιέλαιο μέχρι να πάρουν χρώμα. Έπειτα στραγγίζουμε τους κεφτέδες σε απορροφητικό χαρτί. </li>
<li>Σερβίρουμε με φέτες λαίμ .</li>
</ul>
<p> </p>
<p>Πηγή: akispetretzikis.gr</p>

Σχετικά άρθρα