Αναστασίου: «Θα εξαντλήσουμε τις πιθανότητές μας»

Ο Γιάννης Αναστασίου μίλησε για το παιχνίδι με την Καλλονή και υποστήριξε πως υπάρχουν ακόμη ελπίδες για το πρωτάθλημα.

Αναλυτικά όσα δήλωσε στην κάμερα της NOVA:

Για τον αγώνα με την Skoda Ξάνθη:

“Κρατάμε την αντίδραση μας στο τελευταίο ημίωρο παρά τις αντίξοες συνθήκες, διότι το γήπεδο και ίσως τα ανάποδα σφυρίγματα δεν μας άφηναν ακόμη και αν θέλαμε να παίξουμε καλό ποδόσφαιρο. Νομίζω ότι στην φάση του Μπεργκ ή αν δεν σταμάταγε ο διαιτητής τον Νάνο να μπορούσαμε να πάρουμε τη νίκη. Αυτό το παιχνίδι πέρασε, σημασία έχει το ματς του Σαββάτου με την Καλλονή και για τον επαναληπτικό έχουμε μέρες να συγκεντρωθούμε”.

Για το γεγονός ότι ο Παναθηναϊκός ”χάνει” τα πρώτα ημίχρονα σε κάποιους αγώνες:

“Το παιχνίδι έχει διάρκεια 90 λεπτά και δεν μπορώ να καταλάβω ότι το πρώτο ημίχρονο δείχνει έτσι και το δεύτερο αλλιώς. Επειδή πάντα υπάρχουν κάποιοι αστάθμητοι παράγοντες και προσπαθούμε να τους λάβουμε υπόψη, σίγουρα τα παιδιά υποσυνείδητα σκέφτονται να κρατήσουν πρώτα την σωστή αμυντική λειτουργία και μετά να λειτουργήσουμε καλύτερα επιθετικά. Το συζητάμε γιατί πάντα οι οδηγίες είναι να μπούμε δυνατά από το πρώτο λεπτό. Όλα παίζουν ρόλο και ίσως οι παίκτες ”κρατιούνται” και δεν δίνουν το παραπάνω. Το δουλεύουμε και προσπαθούμε να το διορθώσουμε, αλλά νομίζω ότι γενικά η εικόνα της ομάδας είναι καλή στα εκτός έδρας παιχνίδια τα οποία δεν μπορούν να θεωρηθούν εύκολα.

Φυσιολογικό είναι κάθε ομάδα που παίζει στην έδρα της να κάνει το καλύτερο δυνατό για να νικήσουν τον Παναθηναϊκό. Δεν νομίζω ότι υπάρχει μεγάλο πρόβλημα σε αυτό το κομμάτι, σίγουρα πάντα θα υπάρχει μια γκρίνια, μια δυσαρέσκεια, μια αρνητικότητα για κάτι , όμως η ομάδα δημιουργεί φάσεις και αν τις τελειώναμε όπως έπρεπε δεν θα μίλαγε κανείς για το πρώτο ημίχρονο ή το δεύτερο, αλλά για τη νίκη του Παναθηναϊκού”.

Αν θεωρεί πιο βατή την κατάκτηση του Κυπέλλου σε σχέση με το πρωτάθλημα:

“Στο πρωτάθλημα υπάρχουν ακόμη 15 αγώνες και στο ποδόσφαιρο πολλά μπορούν να συμβούν. Τώρα να μου πείτε στην Ελλάδα θεωρείται δύσκολο να καλυφθεί μια διαφορά 8 βαθμών. Θα δούμε… Μέχρι τέλος της σεζόν θα προσπαθήσουμε να μειώσουμε την διαφορά και να εξαντλήσουμε όσες πιθανότητες υπάρχουν, να κυνηγάμε τη νίκη σε κάθε αγώνα και θα δούμε που θα τερματίσουμε. Το σημαντικό είναι ότι είμαστε κοντά, μέσα και στους δύο στόχους και θα προσπαθήσουμε να πάμε όσο πιο μακριά γίνεται και στις δύο διοργανώσεις”.

Για τον αγώνα με την Καλλονή:

“Είδα το ματς της Καλλονής με τον Εργοτέλη, δεν νομίζω ότι άλλαξε πολλά μέσα σε τρεις μέρες ο κ. Βλάχος, δεν ξέρω αυτή την εβδομάδα πως θα παρουσιαστούν γιατί είναι διαφορετικό να παίζεις εκτός έδρας με τον Εργοτέλη απ’ ότι με τον Παναθηναϊκό. Έχει επικίνδυνους παίκτες από την μεσαία γραμμή και μπροστά, με καλή αμυντική λειτουργία, αλλά αυτό που έχω πει για αυτά τα παιχνίδια το σημαντικό είναι πως θα εμφανιστούμε εμείς και όχι ο αντίπαλος”.

Αν περιμένει καλύτερο τον Παναθηναϊκό εντός έδρας:

“Η ψυχολογία παίζει σημαντικό ρόλο. Περιμένουμε να είμαστε αυτοί που πρέπει και θα κάνουμε την δουλειά μας. Μέσα σε 18-19 μέρες έχουμε παίξει 7 αγώνες και η ομάδα προσπαθεί σε κάθε παιχνίδι να έχει θετική εικόνα. Τα παιδιά προσπαθούν και δίνουν τον καλύτερο εαυτό τους. Σε ένα ακόμη παιχνίδι εντός έδρας θα προσπαθήσουμε να είμαστε αυτοί που πρέπει και να πάρουμε τους τρεις βαθμούς”.

Σχετικά άρθρα