Τα «χώνει» ο Ιβάν για πολύ μεγάλο ΠΑΟΚ

Δεν πιστεύω πως υπάρχει πλέον ούτε ένας, που να αμφιβάλει για τις προθέσεις του μεγαλομετόχου του ΠΑΟΚ Ιβάν Σαββίδη. Ακόμη όμως κι αν εμφανιστεί κάποιος που θα τις αμφισβητήσει, θα πρόκειται για εμπαθή ή για «τρελό».
Ο ΠΑΟΚ έχει στόχο το πρωτάθλημα. Αυτό είναι ξεκάθαρο. Η ανάγκη για ενίσχυση της ομάδας είναι μεγάλη σε συγκεκριμένες θέσεις. Μετά την απόκτηση του Κριστιάν Νομπόα λοιπόν, για τον οποίον ο Σαββίδης έδωσε περισσότερα χρήματα για να τον φέρει στην Τούμπα από όσα έδινε η Σεβίλλη από την Πριμέρα Ντιβιζιόν, ακολουθούν και άλλες «βόμβες».
Ο ΠΑΟΚ είναι μια ανάσα από την απόκτηση του Σέρβου (πολιτογραφημένου Ουκρανού από το 2008) Μάρκο Ντέβιτς. Του σιωπηλού σκόρερ, του ανθρώπου που κάνει μέσα στο γήπεδο το γκολ, εύκολη λύση για όποια ομάδα αγωνίστηκε. Αυτός δεν είναι παικταράς, είναι κάτι παραπάνω! 
Και προσέξτε στην περίπτωση Ντέβιτς ο ΠΑΟΚ δείχνει διατεθειμένος ακόμη και να αγοράσει τα δικαιώματα του παίκτη από την Ρουμπίν Καζάν.
Ακολουθεί η περίπτωση του πολύπειρου Πορτογάλου κεντρικού αμυντικού Ρικάρντο Κόστα. Πασίγνωστος σε όλο τον κόσμο. Η καριέρα του, πλουσιότατη. Και τονίζει πως θέλει να έρθει καθώς και οικονομικά ο ΠΑΟΚ (του Σαββίδη) προσφέρει περισσότερα (!!) από όσα η Σπόρτινγκ Λισσαβόνας.
Ο ΠΑΟΚ του Σαββίδη λοιπόν δείχνει πως έχει ανεβάσει πολύ ψηλά τον πήχη. Θέλει να κάνει ομάδα που θα πάρει το πρωτάθλημα, που θα παίξει στους ομίλους του Τσαμπιονς Λίγκ. Αρκεί βεβαίως, αυτή την πολύ μεγάλη επένδυση που πάει να κάνει, την σεβαστούν οι εκπρόσωποι του συστήματος. Και οι διαιτητές (όχι όλοι, αλλά αρκετοί) που παίζουν ανοιχτά σε αυτό το παιχνίδι.
Χωρίς τα έσοδα του Τσάμπιονς Λίγκ (όπως έχει ο Ολυμπιακός για παράδειγμα), χωρίς περήφανες πωλήσεις παικτών (που αυξάνουν εντυπωσιακά και τα έσοδα ορισμένων ομάδων), αλλά με το χέρι μόνιμα στην τσέπη, λειτουργεί ο Σαββίδης. Αυτή είναι η ψυχρή αλήθεια. Ούτε διάθεση έχουμε να τον υπερασπιστούμε, αλλά αυτά που βλέπουμε πρέπει (οφείλουμε) να τα παραδεχθούμε. Και να αποδώσουμε τα του Καίσαρος τω Καίσαρι. 
Ο Σαββίδης τα «χώνει» για έναν μεγάλο ΠΑΟΚ, παραμονές εκλογών ! Αυτό κι αν δείχνει πολλά. Δεν φοβάται ο μεγαλομέτοχος του ΠΑΟΚ ακόμη και την όποια κινδυνολογία για την ελληνική οικονομία. Τα «χώνει» (με αυτούς τους παίκτες ή άλλους και όποιους άλλους ακολουθήσουν) και ζητά το πρωτάθλημα.
 
Φανταστείτε να έχει ο ΠΑΟΚ στο μέλλον, τα έσοδα από μία συμμετοχή στους ομίλους του Τσάμπιονς Λίγκ. Σκεφτείτε τι κινήσεις μπορούν να γίνουν απο τον Σαββιδη. Αλλά ας σταθούμε στην ουσία και τα υπόλοιπα θα τα δούμε στην πορεία. Ο ΠΑΟΚ ειναι εδώ και στις μεταγραφές. Πολύ δυνατά για την ακρίβεια κινείται και τινάζει την μπάνκα στον αέρα. 

Σχετικά άρθρα