Γκιρτζίκης: «Νέα μέρα για το ποδόσφαιρο»

Τις πρώτες του δηλώσεις ως πρόεδρος της ΕΠΟ έκανε μετά την εκλογή του, ο Γιώργος Γκιρτζίκης. Ο νέος πρόεδρος της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας τόνισε πως το αποτέλεσμα της σημερινής ψηφοφορίας σηματοδοτεί μία νέα μέρα για το ποδόσφαιρο.
Μάλιστα ο κ. Γκιρτζίκης απάντησε και για τα θέματα που αφορούν την Εθνική ομάδα, ενώ όσον αφορά τις προτεραιότητες είπε πως θα αποφασίσει το Συμβούλιο.
Αναλυτικά:
«Το αποτέλεσμα της σημερινής ψηφοφορίας, σηματοδοτεί μια νέα… μέρα για το ποδόσφαιρο. Το άθλημα, ολοκλήρωσε με υποδειγματικό τρόπο και βάσει των κανονισμών τις διαδικασίες, αποδεικνύοντας πως είναι σε θέση να ανταποκρίνεται σε νέα δεδομένα. Αναλαμβάνω την θέση του προέδρου, για να υπερασπιστώ πλήρως τις καταστατικές αρχές και οργάνωσης και να δημιουργήσω τις νέες συνθήκες», είπε αρχικά ο κ.Γκιρτζίκης. 
Και συνέχισε: «Το ποδόσφαιρο συνεργαζόμενο με όλους, θα βρει όλες τις απαντήσεις, που η περίοδος επιτάσσει. Θα παραμείνουν όλοι, εκτός απ’ όσους επιθυμούν να εκμεταλλευτούν τις καταστάσεις, σύμφωνα με τις προσωπικές τους επιδιώξεις. Θα προωθήσουμε τις αλλαγές για την βελτίωση του αθλήματος. Αυτή είναι η προσωπική μου δέσμευση. Ευχαριστώ όλες τις Ενώσεις που με τίμησαν. Μου δίνουν δύναμη να ανταποκριθώ στο δύσκολο έργο. Να είστε σίγουροι ότι θα προσπαθήσουμε για το καλύτερο δυνατό. Το άθλημα, που είναι ο βασιλιάς των σπορ, χρειάζεται τη στήριξή σας. Να το περιφρουρήσουμε, όλοι να είμαστε κοντά και να είμαστε επιεικείς. Να ξεφύγει από την κατηγορία που το περιβάλει».
«Κατ’ αρχήν, οι ομάδες μπορεί να παίρνουν τις θέσεις που παίρνουν, αλλά πρέπει να είναι πιο επιεικείς και να μην βάλλουν στο προϊόν, στο οποίοι, οι ίδιοι θέλουν να έχουν έσοδα. Θα πρέπει να το προστατεύσουν. Η αμφισβήτηση δεν είναι καλή για εμάς που προερχόμαστε από το Ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο, γιατί οι Ενώσεις είναι αυτές που αποφασίζουν για την Ομοσπονδία. Οι ομάδες θα πρέπει να κάνουν αυτό που πρέπει και να πάει το ποδόσφαιρο μπροστά».
Για τις επαφές σχετικά με την τεχνική ηγεσία της Εθνικής ομάδας, είπε: «Το σημαντικότερο κομμάτι είναι αυτό. Εμείς που το υπηρετούμε, πρέπει να δώσουμε την καλύτερη δυνατή λύση. Το υλικό δεν έπαψε να υπάρχει. Είναι οι ίδιοι παίκτες που στο Μουντιάλ της Βραζιλίας μας πήγαν στους «16» και φτάσαμε κοντά στα προημιτελικά. Οι ατυχίες στα προκριματικά, δεν τις περιμέναμε και είμαστε εδώ για να δώσουμε τις λύσεις που πρέπει. Δεν θα αποφασίσω μόνος μου. Έχουν ξεκινήσει οι διαδικασίες και το ΔΣ θα αποφασίσει για το καλύτερο».
Για τις προτεραιότητές του: «Πρέπει να δώσουμε την καλύτερη δυνατή λύση σε όλα τα θέματα. Θα κοιτάξουμε για το καλύτερο. Θα δούμε ποια έχουν προτεραιότητα και στην συνέχεια το Συμβούλιο θα αποφασίσει».
Για το ενδεχόμενο η Εθνική Ελλάδας να δώσει κάποιο εντός έδρας ματς στην Μακεδονία: «Η απάντηση είναι ότι θα πρέπει να το δούμε και στο πλαίσιο των αναγκών, του προπονητή, δεν το αποφασίζει η ΕΠΟ».

Σχετικά άρθρα