Αρχική / Διατροφή / Δίαιτα / Πώς να βοηθήσω την κόρη μου στη δίαιτα που κάνει;
Πώς να βοηθήσω την κόρη μου στη δίαιτα που κάνει; thumbnail

Αμαλία, 42 ετών

Πώς να βοηθήσω την κόρη μου στη δίαιτα που κάνει;

ΕΡΩΤΗΜΑ
Γεια σας, η κόρη μου έχει πάρει αρκετά κιλάκια και θέλει να τα χάσει. Συχνά τη βρισκω να κλαίει για το πάχος της. Προσπαθώ να τη βοηθήσω όσο μπορώ όμως όταν πάει να κάνει δίαιτα τη χαλάει τρώγοντας πολλά γλυκά. Βοηθήστε με παρακαλώ!


Στο ερώτημα απάντησε η Εκάβη Γεωργουσοπούλου, Διαιτολόγος – Διατροφολόγος 


ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Καλησπέρα σας,


Είναι σημαντικό να γνωρίζουμε την ηλικία καθώς και το ύψος και το βάρος του ατόμου στο οποίο αναφερόμαστε, οπότε δε θα μπορούσα να πάρω ξεκάθαρη θέση για το στόχο που είναι καλό να θέσετε σε σχέση με το βάρος της κόρης σας. Αυτό που μπορείτε και θα ήταν σκόπιμο να κάνετε εσείς από την πλευρά σας είναι να της λέτε όσο πιο συχνά μπορείτε ότι είναι ξεχωριστή και μοναδική, ότι τα άτομα δεν κρίνονται από τα κιλά τους αλλά και ότι το βάρος χάνεται εύκολα με κατάλληλη προσπάθεια. Σε σχέση με τη δίαιτα, καλό είναι να της τονίζετε ότι θα είστε δίπλα της σε ό,τι κι αν επιλέξει (δηλαδή να της μαγειρέψετε τα απαραίτητα γεύματα και να προμηθεύεστε φρούτα και λαχανικά), χωρίς όμως να γίνεστε αυστηρή μαζί της όταν αποκλίνει από τη δίαιτα, γιατί και αυτό είναι αναμενόμενο σε ένα βαθμό. Επειδή όμως οι ρόλοι είναι καλό να διακρίνονται, θα σας πρότεινα να απευθυνθείτε  σε διαιτολόγο για να στηρίξει επιστημονικά την προσπάθεια του παιδιού, και εσείς να αναλάβετε αποκλειστικά την μητρική υποστήριξη. Όταν η αυτοεκτίμησή της επανέλθει, όλη η προσπάθεια θα γίνει ευκολότερη.


Με εκτίμηση,


Εκάβη Γεωργουσοπούλου
 


Η Διαιτολόγος Εκάβη Γεωργουσοπούλου είναι κλινική διαιτολόγος-διατροφολόγος, πτυχιούχος  του τμήματος Διαιτολογίας_Διατροφής στο Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο, όπου έλαβε βαθμό πτυχίου 8.2. Είναι επιστημονική υπεύθυνη του Διαιτολογικού τμήματος της κλινικής Cosmetic Derma Medicine και είναι υπεύθυνη μαθημάτων προπτυχιακών και ματεπτυχιακών στο Μητροπολιτικό Κολλέγιο Αθηνών.


 


Μετεκπαιδεύτηκε σε επίπεδο μεταπτυχιακών σπουδών στη Βιοστατιστική, στην Ιατρική σχολή Αθηνών (Εθνικό και Καποδιστρειακό Πανεπιστήμιο Αθηνών). Η Διαιτολόγος Εκάβη Γεωργουσοπύλου είναι υποψήφια διδάκτωρ του Χαροκόπειου Πανεπιστημίου και έχει επίσης συμμετάσχει ως Διαιτολόγος – "investigator" σε πολλά ερευνητικά πρωτόκολλα και κλινικές μελέτες που αφορούσαν στην καρδιαγγειακή νόσο. Έκανε πρακτική άσκηση μέσω του Πανεπιστημίου σε πολλά από τα μεγαλύτερα νοσοκομεία της Αθήνας (ΓΝΑ Αττικό, Νοσοκομείο Παίδων "Αγία Σοφία", ΓΝΑ "Γεννηματάς", ΓΝΑ "Αγία Όλγα", ΓΝΑ ΚΑΤ).


 


Η Διαιτολόγος Εκάβη Γεωργουσοπούλου έχει δημοσιεύσει εργασίες της σε πολλά καταξιωμένα διεθνή και Ελληνικά επιστημονικά περιοδικά και έχει συμμετάσχει ως ομιλήτρια σε πολλά διεθνή και πανελλήνια συνέδρια.
Η Διαιτολόγος Εκάβη Γεωργουσοπούλου έχει τιμηθεί υποτροφία για την εκπόνηση της διδιακτορικής της διατριβής από την Ελληνική Εταιρεία Αθηροσκλήρωσης.
Επιστημονικά άρθρα της Διαιτολόγου  έχουν δημοσιευτεί σε έγκυρα Ελληνικά και Ξενόγλωσσα περιοδικά και έχει συμμετάσχει στη συγγραφή ηλεκτρονικών διεθνών βιβλίων.Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι, η λειτουργία του online chat θα πραγματοποιείται καθημερίνα Δευτέρα με Κυριακή και ώρες 18.00-21.00.

Μέγιστη χρονική διάρκεια συνομιλίας 15 λεπτά.

Σας ευχαριστούμε πολύ για τη συμμετοχή σας μέχρι τώρα.

Με εκτίμηση,

Η ομάδα του boro.gr

Κάντε click για να αρχίσετε
X