Αρχική / More / Τα νέα της ημέρας / Δημοσκόπηση έκπληξη: Θα έχουμε αυτοδυναμία στις εκλογές;
Δημοσκόπηση έκπληξη: Θα έχουμε αυτοδυναμία στις εκλογές; thumbnail

Δημοσκόπηση έκπληξη: Θα έχουμε αυτοδυναμία στις εκλογές;

Αυλαία σήμερα τα μεσάνυχτα στην προεκλογική περίοδο και στη δημοσιοποίηση δημοσκοπήσεων. Στις τελευταίες μετρήσεις των εταιριών δημοσκοπήσεων διαπιστώνεται ότι η διαφορά ανάμεσα στον ΣΥΡΙΖΑ και τη ΝΔ είναι πλέον παγιωμένη και κυμαίνεται από 3,4 και έως 6,7 μονάδες υπέρ του ΣΥΡΙΖΑ. 

Εκτός όμως από τα δυο μεγάλα κόμματα, υπάρχει και η «μάχη» για την τρίτη θέση ανάμεσα στο «Ποτάμι», το ΠΑΣΟΚ και τη Χρυσή Αυγή. 

MRB για το Star 5,2 μονάδες

Προβάδισμα 5,2 μονάδων στον ΣΥΡΙΖΑ δίνει η τελευταία πανελλαδική δημοσκόπηση της MRB για το Star. Συγκεκριμένα, ο ΣΥΡΙΖΑ συγκεντρώνει ποσοστό 31,2%, ενώ η ΝΔ 26%. Τρίτο κόμμα το Ποτάμι με 6,5% και στην τέταρτη θέση η ΧΑ με 5,5%. Ακολουθεί το ΚΚΕ με 4,5%, το ΠΑΣΟΚ με 4% και οι ΑΝΕΛ οριακά στη βουλή με 3,2%. Το Κίνημα του Γ.Παπανδρέου μένει εκτός βουλής με 2,4%, όπως και ο συνασπισμός Πράσινοι-ΔΗΜΑΡ με 1%. 6,7 μονάδες δίνει η GPO για το Mega

Προβάδισμα 6,7 ποσοστιαίων μονάδων καταγράφει ο ΣΥΡΙΖΑ έναντι της ΝΔ στην πρόθεση ψήφου, σύμφωνα με την τελευταία πανελλαδική δημοσκόπηση της GPO για το MEGA στο φινάλε της προεκλογικής περιόδου.Ο ΣΥΡΙΖΑ συγκεντρώνει ποσοστό 33,4%, αυξημένο κατά 3 μονάδες σε σύγκριση με την προηγούμενη μέτρηση στις 19 Ιανουαρίου, έναντι 26,7% της ΝΔ η οποία αυξάνει το ποσοστό της οριακά κατά 0,3 μονάδες σε σχέση με πριν από πέντε ημέρες.

Τρίτο κόμμα είναι η Χρυσή Αυγή με 5,1% και ακολουθούν… σε απόσταση αναπνοής ΠΑΣΟΚ και Ποτάμι, με 5%, ενώ προκύπτει επτακομματική (ή οριακά οκτακομματική) Βουλή.

6,6% η διαφορά σε δημοσκόπηση της ALCO για τη ΝΕΡΙΤ

Σε δημοσκόπηση της εταιρίας ALCO για τη ΝΕΡΙΤ ο ΣΥΡΙΖΑ συγκεντρώνει 32,9%, η ΝΔ 26,3%, η Χρυσή Αυγή και το Ποτάμι 5,4%, ακολουθεί το ΠΑΣΟΚ με 4,5%, το ΚΚΕ με 3,7%, οι ΑΝΕΛ με 3,6%, το Κίνημα του Γ.Παπανδρέου με 2,3% και η ΔΗΜΑΡ με 1%. 

Στο 3,4% η διαφορά σε μέτρηση της Κάπα Reseach

Σύμφωνα με δημοσκόπηση της Kάπα Research για tovima.gr, η διαφορά του ΣΥΡΙΖΑ από τη ΝΔ παραμένει σταθερή παρά την επικοινωνιακή αντεπίθεση που επιχειρεί η κυβέρνηση, αξιοποιώντας κυρίως τις αντιφάσεις κορυφαίων στελεχών της αξιωματικής αντιπολίτευσης. 

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της δημοσκόπησης, αν σήμερα είχαμε εκλογές ο ΣΥΡΙΖΑ θα ήταν πρώτο κόμμα με 33,5% έναντι 30.1% της ΝΔ. Η διαφορά μεταξύ των δύο κομμάτων ήταν 3,4 ποσοστιαίες μονάδες.Στη παράσταση νίκης ο ΣΥΡΙΖΑ λαμβάνει 75,2 % ενώ η Νέα Δημοκρατία 17,6%.

Στην πιθανή κατανομή των εδρών ο ΣΥΡΙΖΑ λαμβάνει 142 έδρες, η Νέα Δηκοκρατία 88, η Χρυσή Αυγή 17, το ΠαΣοΚ 14, το Ποτάμι 15, το ΚΚΕ 13, οι ΑΝΕΛ και το Κίνημα Σοσιαλιστών-Δημοκρατών 8

Ο ΣΥΡΙΖΑ δείχνει να επωφελείται τελικώς από την πολυδιάσπαση του χώρου της Κεντροαριστεράς, ενώ ο Αλ. Τσίπρας φαίνεται να ενισχύει τη δημοτικότητά του. Από την άλλη πλευρά, ο Αντ. Σαμαράς εξακολουθεί να παραμένει το ισχυρό χαρτί της ΝΔ.

Επειδή η διαφορά αυτή παραμένει σταθερή οι εκλογικοί αναλυτές επισημαίνουν ότι είναι δύσκολο πλέον να ανατραπεί. Ταυτόχρονα ενισχύεται η πεποίθηση στην κοινή γνώμη ότι ο κ. Τσίπρας θα είναι ο νικητής των εκλογών, γεγονός που του διασφαλίζει τη μερίδα του λέοντος και από τη δεξαμενή των αναποφάσιστων.

Προβάδισμα 5% για τον ΣΥΡΙΖΑ σε μέτρηση της Pulse RC

Προβάδισμα του ΣΥΡΙΖΑ με 5 ποσοστιαίες μονάδες στην πρόθεση ψήφου και 5,5 ποσοστιαίες μονάδες στην πρόθεση ψήφου με αναγωγή επί των εγκύρων, έναντι της ΝΔ δείχνει δημοσκόπηση της εταιρείας Pulse RC για λογαριασμό του τηλεοπτικού σταθμού «Action 24».

Συγκεκριμένα σε ό,τι αφορά την πρόθεση ψήφου για τις εθνικές εκλογές ο ΣΥΡΙΖΑ συγκεντρώνει 32% και η ΝΔ 27%.

Τρίτο κόμμα εμφανίζεται «Το Ποτάμι» με 6% και ακολουθούν η Χρυσή Αυγή με 5,5%, το ΠΑΣΟΚ – Δημοκρατική Παράταξη με 5%, το ΚΚΕ με 4,5%, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες με 3,5% και το Κίνημα Δημοκρατών Σοσιαλιστών με 2,5%.

«Άλλο κόμμα» επιλέγει το 4,5% των ερωτηθέντων. Το Λευκό/Άκυρο/Αποχή εμφανίζει ποσοστό 3,5%, ενώ 6% του δείγματος δήλωσαν αναποφάσιστοι.

Στην πρόθεση ψήφου με αναγωγή επί των εγκύρων (χωρίς άκυρο, λευκό και αποχή) ο ΣΥΡΙΖΑ συγκεντρώνει 33% και η ΝΔ 27,5%. Ακολουθούν «Το Ποτάμι» με 6,5%, η Χρυσή Αυγή με 6%, το ΠΑΣΟΚ – Δημοκρατική Παράταξη με 5,5%, το ΚΚΕ με 5%, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες με 3,5% και το Κίνημα Δημοκρατών Σοσιαλιστών με 2,5%.

«Άλλο κόμμα» 4,5%, ενώ 6% του δείγματος συγκεντρώνει η κατηγορία «Αναποφάσιστοι/Δεν απάντησαν». Η γεωγραφική κάλυψη της έρευνας είναι πανελλαδική και πραγματοποιήθηκε το διάστημα 21-22 Ιανουαρίου 2015.
www.real.gr


 


Διαβάστε επίσης ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ ΕΛΠΛΗΞΗ


Λίγες ώρες πριν τις κρισιμότερες εκλογές, καθαρίζει το τοπίο στην πρώτη θέση, με το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης να μοιάζει το αδιαφιλονίκητο φαβορί.

Ο ΣΥΡΙΖΑ όχι απλά διευρύνει το προβάδισμά του έναντι της ΝΔ, αλλά "βλέπει" ξεκάθαρα πλέον και την αυτοδυναμία.

Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση της εταιρείας Marc για τον Alpha, που διενεργήθηκε από τις 19 έως τις 21 Ιανουαρίου, ο ΣΥΡΙΖΑ προηγείται της ΝΔ με 6,2 ποσοστιαίες μονάδες.

Στην πρόθεση ψήφου ο ΣΥΡΙΖΑ συγκεντρώνει 32,2% από 29,6% στην προηγούμενη δημοσκόπηση, όμως η έκπληξη είναι για τη ΝΔ η οποία από 26,4% στη προηγούμενη μέτρηση της ίδιας εταιρείας, πέφτει στο 26%.

Για το κυβερνών κόμμα αποτελεί στοίχημα το αν θα καταφέρει να πιάσει ένα ποσοστό γύρω στο 30%. Όπως σημειώνουν στελέχη της Συγγρού, η δύναμη του κόμματος είναι περίπου 35%… αν τα ποσοστά του κόμματος στις εκλογές είναι 10 μονάδες κάτω, τότε θα ανοίξει ο ασκός του Αιόλου.

Τρίτο κόμμα έρχεται Το Ποτάμι με 6,3% και ακολουθούν η Χρυσή Αυγή με 6,1%, το ΚΚΕ με 4,4%, το ΠΑΣΟΚ με 4% και οι Ανεξάρτητοι Έλληνες με 3,1%.

Εκτός Βουλής σύμφωνα με την δημοσκόπηση μένει το Κίνημα Δημοκρατών Σοσιαλιστών του Γιώργου Παπανδρέου με 2,2%, ο ΛΑ.Ο.Σ. με 1,2% και οι Πράσινοι-ΔΗΜΑΡ με 1%. Άλλο κόμμα δήλωσαν ότι θα ψήφιζαν το 2,5% των ερωτηθέντων, άκυρο-λευκό και αποχή επέλεξαν το 1,9%, ενώ η αδιευκρίνιστη ψήφος ανέρχεται στο 9,1%.


www.madata.gr

Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι, η λειτουργία του online chat θα πραγματοποιείται καθημερίνα Δευτέρα με Κυριακή και ώρες 18.00-21.00.

Μέγιστη χρονική διάρκεια συνομιλίας 15 λεπτά.

Σας ευχαριστούμε πολύ για τη συμμετοχή σας μέχρι τώρα.

Με εκτίμηση,

Η ομάδα του boro.gr

Κάντε click για να αρχίσετε
X