Αρχική / More / Αθλητικά / Στη 14η θέση της παγκόσμιας κατάταξης η Super League
Στη 14η θέση της παγκόσμιας κατάταξης η Super League thumbnail

Στη 14η θέση της παγκόσμιας κατάταξης η Super League

Στη 14η θέση ανάμεσα σε 170 ποδοσφαιρικές λίγκες, για το διάστημα από 1ης Ιανουαρίου 2014, μέχρι και την 31η Δεκεμβρίου του 2014 βρίσκεται η Super League, σύμφωνα με την Παγκόσμια Υπηρεσία Ιστορίας και Στατιστικής του Ποδοσφαίρου (IFFHS), σημειώνοντας άνοδο κατά 8 θέσεις σε σύγκριση με την αντίστοιχη περίοδο του 2013.

Σύμφωνα με την IFFHS η παγκόσμια κατάταξη η οποία καθορίζεται ετησίως από το 1991, λαμβάνει υπόψη τις εθνικές (Πρωτάθλημα Super League ΟΠΑΠ και Κύπελλο Ελλάδας), αλλά και τις διεθνείς αγωνιστικές υποχρεώσεις και αποτελέσματα των Συλλόγων (Champions League και Europa League), καθώς η Παγκόσμια Υπηρεσία Ιστορίας και Στατιστικής του Ποδοσφαίρου θεωρεί αυτά τα δεδομένα ως αντικειμενικούς δείκτες για κάθε εθνικό πρωτάθλημα.

Το ελληνικό Πρωτάθλημα της Super League βρίσκεται σε ανοδική τροχιά, σύμφωνα με τους δείκτες της IFFHS, ενώ τις τρεις πρώτες θέσεις στην παγκόσμια κατάταξη καταλαμβάνουν τα εθνικά Πρωταθλήματα της Ισπανίας, της Ιταλίας και της Αγγλίας αντίστοιχα.

Ο πρόεδρος της Super League Γιώργος Μποροβήλος δήλωσε: «Η 14η θέση της Super League στην παγκόσμια κατάταξη καταδεικνύει τη δυναμική του ποδοσφαίρου στη χώρα μας, αλλά και τις προοπτικές που υπάρχουν για την περαιτέρω ανάπτυξή του, παρά τα προβλήματα που αντιμετωπίζει. Τα προβλήματα αυτά είναι πολλά και σίγουρα θα ήταν μεγάλο λάθος να επιχειρήσουμε να τα καλύψουμε «κάτω από το χαλί» μια έρευνας που είναι ευνοϊκή για το Πρωτάθλημα της Super League. Χρειάζεται ομαδική δουλειά, διάθεση αναζήτησης κοινά αποδεκτών λύσεων, έτσι ώστε όλοι μαζί να προσπαθήσουμε για ένα καλύτερο μέλλον για το ελληνικό ποδόσφαιρο. Η συλλήβδην απαξίωση δε βοηθά στην εξεύρεση λύσεων, αυτό που χρειάζεται είναι ένα κοινό πεδίο συνεννόησης, στην αρχή έστω και σε λίγα βασικά και θεμελιώδη θέματα, έτσι ώστε να επιδιώξουμε το καλύτερο για το ίδιο το ποδόσφαιρο».

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι, η λειτουργία του online chat θα πραγματοποιείται καθημερίνα Δευτέρα με Κυριακή και ώρες 18.00-21.00.

Μέγιστη χρονική διάρκεια συνομιλίας 15 λεπτά.

Σας ευχαριστούμε πολύ για τη συμμετοχή σας μέχρι τώρα.

Με εκτίμηση,

Η ομάδα του boro.gr

Κάντε click για να αρχίσετε
X