«Έπαιξε μεγάλο ρόλο η ψυχραιμία του προπονητή»

Η ψύχραιμη αντιμετώπιση του προπονητή Γιάννη Σφαιρόπουλου στο διάστημα που ο Ολυμπιακός ήταν πίσω στο σκορ έπαιξε μεγάλο ρόλο στην ανατροπή του δεύτερου ημιχρόνου επισήμανε ο Βαγγέλης Μάντζαρης.

«Δεν μπήκαμε πολύ συγκεντρωμένοι», σχολίασε ο 25χρόνος γκαρντ για την αναμέτρηση των «ερυθρόλευκων» κόντρα στην Λαμποράλ Κούτσα και τόνισε: «Ήμασταν βιαστικοί, αγχωμένοι και ήταν σαν να βιαζόμαστε να τελειώσουμε το παιχνίδι. Στο ημίχρονο μας είπε ο κόουτς να ηρεμήσουμε και να πάμε να γυρίσουμε το παιχνίδι επίθεση με την επίθεση και άμυνα με την άμυνα. Στο δεύτερο ημίχρονο, καταφέραμε να βελτιώσουμε πολύ το κομμάτι της άμυνάς μας και από εκεί ξεκίνησαν όλα για να φτάσουμε στη νίκη. Η ψυχραιμία του προπονητή σε όσα μας είπε έπαιξε μεγάλο ρόλο. Μας είπε πώς για να γυρίσει το παιχνίδι από τους 11 πόντους χρειάζεται υπομονή και αυτό κάναμε».

«Σε αυτό το Top 16 κάθε ομάδα είναι ικανή να νικήσει και να χάσει από τον οποιονδήποτε και το είδαμε αυτό ακόμα και από τη Νίζνι κόντρα στην Εφές», παρατήρησε ο Μάντζαρης και σε ερώτηση εάν οι αναμετρήσεις με αντιπάλους τις Εφές, ΤΣΣΚΑ θα κρίνουν την πορεία του Ολυμπιακού απάντησε: «Αυτό που προέχει είναι το δύσκολο ματς με τον Απόλλωνα στην Πάτρα τη Δευτέρα. Αμέσως μετά έχουμε το δύσκολο ματς με την Εφές στην Τουρκία. Είναι μακριά το ματς με την ΤΣΣΚΑ, ενώ έχουμε πολύ δρόμο ακόμα μπροστά μας». 

Σχετικά άρθρα