Ισόπαλοι στο χωράφι Ξάνθη και ΠΑΣ

Η Ξάνθη μπήκε καλύτερα στις αρχές τόσο του πρώτου όσο και του δεύτερου ημιχρόνου, πέτυχε το γκολ με τον Κλέιτον αλλά ο ΠΑΣ βρήκε τον τρόπο και πήρε το «Χ» με το τέρμα του Τσάβες , ισοφαρίζοντας σε 1-1.

Σε ένα γήπεδο που θύμιζε χωράφι οι δύο ομάδες έμειναν ισόπαλες και μοιράζονται την ίδια θέση στη βαθμολογία καθώς έχουν 28 βαθμούς. Οι γηπεδούχοι πίεσαν ιδιαίτερα στην αρχή του πρώτου μέρους αλλά ήταν αναποτελεσματικοί στην τελική προσπάθεια. Ενώ από την άλλη μεριά ο ΠΑΣ Γιάννινα ισορρόπησε μετά το 25′, δημιούργησε φάσεις και κατάφερε με την κεφαλιά του Τσάβες να φέρει το ματς στα ίσια.

Το παιχνίδι ξεκίνησε υπό βροχή η οποία σταμάτησε κατά τη διάρκεια του πρώτου ημιχρόνου, αλλά ο αγωνιστικός χώρος δυσκόλευε τις προσπάθειες των παικτών. Με την είσοδο του Ναδέλες ο ΠΑΣ έγινε πιο επιθετικός και ήταν εκείνος που έβγαλε την μπαλιά για την κεφαλιά του Τσάβες. Οι φιλοξενούμενοι κράτησαν την παράδοση που τους θέλει να μην χάνουν στα Πηγάδια.

Α’ ημίχρονο:

Η Ξάνθη στο πρώτο μέρος και είχε την πρωτοβουλία των κινήσεων. Από νωρίς έδειξε διάθεση να πετύχει ένα γκολ νωρίς για να αποβάλλει το όποιο άγχος είχε. Μόλις στο 8′ ο Γκόμσι κάνει ένα φοβερό σουτ στο γάμα και αναγκάζει τον Βελλίδη σε μία πραγματικά εντυπωσιακή και δύσκολη επέμβαση . Οι γηπεδούχου συνέχισαν να ασκούν πίεση και στο 10′ ο Κλείτον εκτελεί ένα φάουλ με τον πορτιέρο του ΠΑΣ να διώχνει σε κόρνερ. Δύο λεπτά αργότερα ο Καπετάνος ανατρέπεται από τον Βελλίδη ωστόσο στην αρχή της φάσης ο επιθετικός της Ξάνθης ήταν σε θέση οφσάιντ. Στο 18′ ο Μπέρτος απειλεί με ένα σουτ το οποίο περνάει λίγο άουτ. Δέκα λεπτά αργότερα ο ΠΑΣ είχε την πρώτη του ευκαιρία, με την κεφαλιά του Ακόστα η οποία όμως κατέληξε εκτός εστίας.

Οι φιλοξενούμενοι πάντως μετά το 25′ ισορρόπησαν την κατάσταση και έβγαιναν μπροστά με αξιώσεις. Στο 31′ ο Καπετάνος είχε μετά από σέντρα του Σολτάνι από δεξιά κάνει την προβολή αλλά η μπάλα περνάει ελάχιστα εκτός εστίας του ΠΑΣ. Η μπάλα πήγαινε πάνω κάτω αφού οι δύο ομάδες είχαν ξεχάσει ότι είχαν μεσαία γραμμή. Η μπάλα πήγαινε πολύ εύκολα από τη μία περιοχή στην άλλη χωρίς ουσιαστικά, είτε η Ξάνθη είτε ο ΠΑΣ, να συναντούν έστω και έναν αντίπαλο στον χώρο του κέντρου.

Στο 41′ ο Λουσέρο κάνει ένα σουτ έξω από την περιοχή με το δεξί, ο Βελλίδης μπλοκάρει εύκολα, ενώ στην αμέσως επόμενη φάση ο Ακόστα κάνει μία ατομική ενέργεια και βγάζει από δεξιά στη συρτή μπαλιά στον Μανιά, το σουτ όμως του δεύτερου αποκρούει ο Κυριακίδης .

Β’ ημίχρονο:

Στο δεύτερο μέρος και πάλι η Ξάνθη μπήκε πιο δυνατά ωστόσο φαινόταν πως ο ΠΑΣ Γιάννινα είχε κλείσει καλύτερα τους διαδρόμους προς την εστία του Βελλίδη.

Πάντως οι γηπεδούχοι κατάφεραν νωρίς ότι δεν πέτυχαν σε όλο το πρώτο ημίχρονο. Στο 54′ συνεργάστηκαν οι Λουσέρο, Σολτάνι και Κλέιτον και με τον τελευταίο να πιάνει ένα σουτ με τη μία μέσα από την περιοχή η Ξάνθη άνοιξε το σκορ. Το παιχνίδι δεν είχε φάσεις αφού η Ξάνθη κοίταξε να διαφυλάξει το υπέρ της 1-0 αλλά και ο αγωνιστικός χώρος πραγματικά έκανε πολύ δύσκολη τη δημιουργία φάσεων.

Ο Πετράκης φρέσκαρε τα «φτερά» της ομάδας του με την είσοδο του Ναδάλες, ο οποίος στο 75′ έβγαλε την σέντρα από αριστερά, Οι Γούτας και Λισγάρας αδράνησαν, και ο Τσάβες πήδηξε ψηλότερα από όλους κάνοντας με κεφαλιά το 1-1. Στο 79′ ο Ίλιτς κάνει μία σέντρα από δεξιά, ο Ακόστα κάνει την κεφαλιά αλλά η μπάλα περνάει άουτ.

Η Ξάνθη έχασε διπλή ευκαιρία στο τελευταίο λεπτό των καθυστερήσεων. Ο Σολτάνι εκτελεί ένα φάουλ, ο Γουάλας την κεφαλιά από κοντά, αλλά ο Βελλίδης διώχνει σε κόρνερ και η Ξάνθη χάνει μία απίστευτη ευκαιρία να κλέψει το παιχνίδι. Από την εκτέλεση του κόρνερ ο Γούτας κάνει την κεφαλιά αλλά η μπάλα περνάει άουτ.

Που κρίθηκε:

Πέραν του κακού αγωνιστικού χώρου το παιχνίδι κρίθηκε στην αναποτελεσματικότητα στην τελική προσπάθεια των παικτών της Ξάνθης, αλλά και σε μία στιγμή αδράνειας της άμυνα του ΠΑΣ Γιάννινα που έδωσαν την ευκαιρία στον Τσάβες να σκοράρει σε μία θεωρητικά εύκολη σέντρα του Ναδάλες.

Παίκτης από χρυσάφι:

Μπορεί ο Τσάβες να πέτυχε το γκολ της ισοφάρισης αλλά ο Ναδάλες ήταν εκείνος που δραστηριοποίησε την επίθεση του ΠΑΣ Γιάννινα.

Η σφυρίχτρα:

Απαρατήρητος πέρασε ο Καλογερόπουλος. Όπου χρειάστηκε πήρε τις σωστές αποφάσεις και δεν έχει καμία από τις δύο ομάδες παράπονα. Πάντως δεν είχε κάποια πολύ δύσκολη φάση.

Οι συνθέσεις:

Ξάνθη (Λουτσέσκου): Κυριακίδης, Γκόμσι (82′ Γουάλας), Μπέρτος, Σολτάνι (68′ Μπέλιτς), Λουσέρο, Βασιλακάκης (60′ Ομπόντο), Κλέιτον, Φλίσκας, Γούτας, Καπετάνος, Λισγάρας

ΠΑΣ Γιάννινα (Πετράκης): Βελλίδης, Ντάσιος , Μπέριος, Μιχαήλ, Γιάκος (65′ Ίλιτς), Τζημόπουλος, Ακόστα, Τσουκαλάς, Τσάβες (86′ Σαπαλίδης), Στρούνα (73′ Ναδάλες), Μανιάς

Σχετικά άρθρα