«Συγχαρητήρια για την σοβαρότητα και την νοοτροπία»

«Αξίζουν πολλά συγχαρητήρια στα παιδιά για την σοβαρότητα και τη νοοτροπία που είχαμε σαν ομάδα σ’ αυτό το παιχνίδι», τόνισε ο Δημήτρης Πρίφτης, προπονητής του Άρη, μετά την εντός έδρας νίκη επί του Πανελευσινιακού.
«Εκφράστηκε (σ.σ. η νοοτροπία) από την αμυντική μας διάρκεια, καλύπτοντας πολύ καλά και το κενό του Τόρεϊ που είναι πρώτος στο πίσω μέρος του γηπέδου με τον τρόπο που παίζει», εξήγησε ο Πρίφτης. «Δείξαμε μεγάλο σεβασμό στην Ελευσίνα γιατί είναι καλή ομάδα. Ξέραμε ότι το καλό δεκάλεπτό της είναι το τρίτο κι εκεί εμείς ήμασταν συνεπείς και πήραμε το παιχνίδι».
Σε ερώτηση σχετική με τα προβλήματα που υπήρχαν μέσα στην εβδομάδα λόγω της απουσίας του Τόμας, αλλά και των τραυματισμών άλλων παικτών, ο κόουτς των «κίτρινων» απάντησε: «Η ομάδα έχει σοβαρούς χαρακτήρες, υπάρχει σύμπνοια και θα έλεγα ότι διαχειριζόμαστε σωστά τέτοιες υποθέσεις. Ήταν πρόβλημα για μας η απουσία του Τόμας, ενώ ο Νέιμικ είχε ενοχλήσεις στο γόνατο, αλλά και ο Βεζένκοφ στη μέση. Νομίζω ότι οι παίκτες ήταν συνεπείς και ήξεραν τί έπρεπε να κάνουν».
Ρωτήθηκε επίσης για το ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ, αν σκοπεύει να αλλάξει κάτι στην προετοιμασία της ομάδας. «Νομίζω ότι είναι περιττό να προσπαθήσω να δημιουργήσω κίνητρο στους παίκτες, διότι αυτό είναι δεδομένο», επισήμανε ο Πρίφτης. «Ξέρουμε τις ιδιαιτερότητες του αγώνα. Ψυχολογικά δείξαμε ότι τα πράγματα κυλούν καλά με τη σημερινή σοβαρή εμφάνιση».
«Ο κύριος λόγος της νίκης μας ήταν η πολύ καλή άμυνά μας τόσο σε ατομικό όσο και σε ομαδικό επίπεδο», υπογράμμισε ο Λαμάρκους Ριντ, ο 27χρόνος Αμερικανός γκαρντ του Άρη και συνέχισε: «Ειδικά στο τρίτο δεκάλεπτο, γεγονός που μας βοήθησε ώστε να πάρουμε τη διαφορά, να την κρατήσουμε και να φτάσουμε στη νίκη». 
Ο Ριντ ρωτήθηκε για την απουσία του Τόρεϊ Τόμας και επισήμανε: «Προσπαθήσαμε να καλύψουμε το κενό του, αλλά δεν είναι εύκολο. Δεν μπορείς να καλύψεις αυτά που κάνει ο Τόρεϊ ειδικά στην άμυνα του πάνω στους γκαρντ. Κάνει πολλά πράγματα στο παρκέ».
«Θέλαμε να επαναληφθεί ο αγώνας για να μας δοθεί η ευκαιρία να διεκδικήσουμε τη νίκη», εξήγησε ο 28χρόνος Αμερικανός γκαρντ και τόνισε: «Ανυπομονούμε γι’ αυτό το παιχνίδι, ξέρουμε τη σημασία του, αυτό δεν σημαίνει ότι θα το προσεγγίσουμε διαφορετικά. Θα προετοιμαστούμε με τη λογική που έχουμε σε κάθε αγώνα».

Σχετικά άρθρα