Αρχική / More / Τα νέα της ημέρας / Τα βλέμματα των διεθνών ΜΜΕ στραμμένα στην Αθήνα
Τα βλέμματα των διεθνών ΜΜΕ στραμμένα στην Αθήνα thumbnail

Τα βλέμματα των διεθνών ΜΜΕ στραμμένα στην Αθήνα

Στο επίκεντρο των ξένων μέσων ενημέρωσης βρίσκεται η διεξαγωγή και η έκβαση των ελληνικών εκλογών.


Πάνω από 870 δημοσιογράφοι και ανταποκριτές, από 45 χώρες, αριθμός μεγαλύτερος κατά 35% σε σχέση με τις εκλογές του 2012, έχουν διαπιστευθεί και θα καλύψουν την εκλογική αναμέτρηση από το Κέντρο Τύπου στο Ζάππειο, η λειτουργία του οποίου ξεκίνησε το Σάββατο.


Σήμερα, Κυριακή, το Κέντρο Τύπου λειτουργεί από τις 9 το πρωί έως την ολοκλήρωση των αποτελεσμάτων της διαδικασίας για την εξυπηρέτηση των εκπροσώπων των ελληνικών και διεθνών ΜΜΕ, καθώς και των ανταποκριτών ξένων Τύπου που θα καλύψουν τις εκλογές.


Όπως είπε ο γενικός γραμματέας Επικοινωνίας και Προβολής Γιώργος Καραγιάννης, παρουσιάζοντας στα ΜΜΕ το Κέντρο Τύπου, οι εκπρόσωποι των διεθνών Μέσων έδειξαν ιδιαίτερο ενδιαφέρον για την πορεία της προεκλογικής περιόδου, ενδιαφέρον το οποίο κορυφώνεται με την πραγματοποίηση της εκλογικής διαδικασίας.


«Είναι γεγονός πως η Ελλάδα, τα τελευταία χρόνια, βρίσκεται στο επίκεντρο του διεθνούς ενδιαφέροντος, λόγω της κρίσης, αλλά και της συστηματικής προσπάθειας να πατήσουμε ξανά γερά στα πόδια μας. Είναι αναπόφευκτο, λοιπόν, τα μάτια όλου του κόσμου να είναι στραμμένα αυτές τις μέρες στις ελληνικές εκλογές», παρατήρησε.


Σύμφωνα με τον κ. Καραγιάννη, 100 τηλεοπτικοί σταθμοί από ολόκληρο τον κόσμο θα καλύπτουν από το Ζάππειο τις ελληνικές εκλογές.


Όπως ανακοινώθηκε από τη Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης και Προβολής, το Κέντρο Τύπου είναι πλήρως εξοπλισμένο για τη διευκόλυνση του έργου των εκπροσώπων των ΜΜΕ, καθώς και για τη συνεχή ενημέρωσή τους για την πορεία της εκλογικής διαδικασίας.


Επίσης, η Αίθουσα Συνεντεύξεων του Κέντρου Τύπου θα διατίθεται, μετά την ολοκλήρωση της εκλογικής διαδικασίας σε όσους αρχηγούς πολιτικών κομμάτων επιθυμούν να πραγματοποιήσουν δηλώσεις στα ΜΜΕ, με ταυτόχρονη διερμηνεία τους στα αγγλικά.


Ο γενικός γραμματέας Επικοινωνίας και Προβολής Γιώργος Καραγιάννης, παρουσιάζοντας, σήμερα το πρωί, στα ΜΜΕ το Κέντρο Τύπου στο Ζάππειο Μέγαρο δήλωσε: «Είναι γεγονός πως η Ελλάδα, τα τελευταία χρόνια, βρίσκεται στο επίκεντρο του διεθνούς ενδιαφέροντος, λόγω της κρίσης, αλλά και της συστηματικής προσπάθειας να πατήσουμε ξανά γερά στα πόδια μας. Είναι αναπόφευκτο, λοιπόν, τα μάτια όλου του κόσμου να είναι στραμμένα αυτές τις μέρες στις ελληνικές εκλογές».


Οι εκπρόσωποι των διεθνών ΜΜΕ έδειξαν ιδιαίτερο ενδιαφέρον για την πορεία της προεκλογικής περιόδου, ενδιαφέρον το οποίο θα κορυφωθεί αύριο με την πραγματοποίηση της εκλογικής διαδικασίας.


Αξίζει να σημειωθεί ότι έχουν διαπιστευτεί 876 δημοσιογράφοι και ανταποκριτές από 45 χώρες, αριθμός κατά 35% μεγαλύτερος των διαπιστευμένων στις εκλογές του 2012.


Παράλληλα, 100 τηλεοπτικοί σταθμοί από όλο τον κόσμο θα καλύπτουν από το Ζάππειο, τις ελληνικές εκλογές. Σαφέστατα, το παγκόσμιο ενδιαφέρον είναι μεγαλύτερο σε σχέση με τις εκλογές του 2012.


«Σε ό,τι αφορά την προετοιμασία του Κέντρου Τύπου, έχουμε μεριμνήσει, προκειμένου να λειτουργήσουν όλα απρόσκοπτα και οι εκπρόσωποι των ΜΜΕ, Έλληνες και ξένοι, να μπορέσουν να εξυπηρετηθούν με τον καλύτερο τρόπο. Η εικόνα της χώρας στο εξωτερικό είναι το κύριο μέλημά μας και είμαι βέβαιος πως και σε αυτές τις εκλογές θα είναι αντάξια της χώρας που γέννησε τη Δημοκρατία».


Αναλυτικά, τα συγκριτικά στοιχεία που παρέθεσε η Γενική Γραμματεία για τους διαπιστευμένους δημοσιογράφους που θα καλύψουν τις εκλογές της 25ης Ιανουαρίου και εκείνους που κάλυψαν τις εκλογές του Μαΐου του 2012:


Διαπιστευμένοι δημοσιογράφοι 876 (649 στις εκλογές του 2012)


Ξένοι δημοσιογράφοι 497 (298)


Ανταποκριτές Ξένου Τύπου 148 (100)


Έλληνες δημοσιογράφοι 231 (251)


Χώρες 45 (44)


Πρακτορεία Ειδήσεων 27 (31)


Τηλεοπτικά κανάλια 100 (66)


Ραδιοφωνικοί σταθμοί 27 (31)


Εφημερίδες 84 (85).


www.enikos.gr


 

Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι το boro.gr προσφέρει καθημερινά (Δευτέρα-Παρασκευή) δωρεάν ψυχολογική υποστήριξη με επαγγελματίες ψυχολόγους.

Κάντε κλίκ εδώ για να συνδεθείτε και να ενημερωθείτε για τις ώρες λειτουργίας.
X