Ο πολύτιμος κύριος Μπεργκ είναι εδώ

Ο Μάρκους Μπεργκ ήταν εκείνος που βρήκε το κλειδί και ξεκλείδωσε το… πούλμαν που έστησε μπροστά από την άμυνά της η Καλλονή. Ο Σουηδός αν και δεν έκανε ένα από τα καλά παιχνίδια του, καθώς για ένα ακόμη ματς είχε αρκετά νεύρα ενώ και η τροφοδοσία του από τους συμπαίκτες του ήταν κάκιστη, έδωσε λύση καθώς βρέθηκε στο σωστό σημείο την κατάλληλη στιγμή.
 
Ο σουηδός κανονιέρης ο οποίος τη Δευτέρα αναμένεται να υπογράψει νέο τριετές συμβόλαιο με τους Πράσινους αρχίζει πάλι να… παίρνει φωτιά καθώς τον τελευταίο ενάμιση μήνα έχει σκοράρει έξι γκολ σε εφτά συμμετοχές. Στις 14 Δεκεμβρίου πέτυχε το τέταρτο γκολ των Πρασίνων στη νίκη με 4-0 επί του Πανθρακικού, στις 11 Ιανουαρίου σκόραρε χατ τρικ επί του Εργοτέλη (5-0), στη Νέα Σμύρνη στις 17 Ιανουαρίου ισοφάρισε (1-1) για την ομάδα, ενώ το Σάββατο (24/1) πέτυχε το νικητήριο γκολ επί της Καλλονής (1-0).
 
Επίσης έχει στο ενεργητικό του, κατά το ίδιο διάστημα, και δύο ασίστ, η μία εκ των οποίων υπήρξε πολύτιμη καθώς ακολούθησε το γκολ του Καρέλη στο ματς Κυπέλλου με την Ξάνθη στις 21 Ιανουαρίου, που έδωσε στο Τριφύλλι προβάδισμα πρόκρισης.
 
Ο εξαιρετικός σκόρερ Μπεργκ έστω κι αν έχει χάσει δυόμιση μήνες λόγω του σοβαρού τραυματισμού που υπέστη τον περασμένο Αύγουστο, έχει προλάβει να είναι ο πρώτος σκόρερ του Παναθηναϊκού έχοντας πετύχει 13 γκολ σε 18 συμμετοχές, ενώ έχει βρει δίχτυα και στις τρεις διοργανώσεις που συμμετείχε (7 πρωτάθλημα, 1 κύπελλο, 5 Ευρώπη). Το ποσοστό του είναι ασύλληπτο καθώς ξεπερνά το 80% .
 
Συνολικά ο Σουηδός, την τελευταία διετία, έχει φτάσει τα 36 γκολ με τη φανέλα του Παναθηναϊκού σε 58 αγώνες, τουτέστιν 62%, ενώ στη Σούπερ Λίγκα έχει 23 τέρματα σε 45 ματς, κάτι που μεταφράζεται σε τουλάχιστον ένα γκολ ανά δύο αγώνες (51%).

Σχετικά άρθρα