Τίτλοι τέλους για Ρικέλμε

Ο πρώην διεθνής Αργεντινός ποδοσφαιριστής, Χουάν Ρομάν Ρικέλμε, ανακοίνωσε ότι αποσύρεται από την ενεργό δράση σε ηλικία 36 ετών. Ο βιρτουόζος μεσοεπιθετικός φόρεσε την φανέλα της Σελέστε 51 φορές και πέτυχε 17 γκολ.
Έγινε γνωστός από τα… μαγικά που έκανε με τη Μπόκα Τζούνιορς και τη Βιγιαρεάλ. Ο Ρικέλμε αγωνίστηκε επίσης για τη Μπαρτσελόνα και την Αρχεντίνος Τζούνιορς, ενώ ενδιαφέρον είχε υπάρξει από ομάδες του αμερικανικού πρωταθλήματος και την… Παραγουάη.
«Αποφάσισα να μην συνεχίσω άλλο. Τώρα είμαι απλά φίλαθλος. Θα υποφέρω από τις εξέδρες. Είμαι πολύ ευχαριστημένος με την καριέρα που έκανα. Διασκέδασα με το ποδόσφαιρο στον μέγιστο βαθμό. και νομίζω ότι διασκέδασε και ο κόσμος. Προσπάθησα να περνάω καλά. Προσπάθησα να δώσω τα πάντα για τους οπαδούς της Μπόκα, της Αργεντινής, της Βιγιαρεάλ και της Μπαρτσελόνα, αλλά και τις ομάδες νέων. Είμαι από αυτούς που παίρνουν αποφάσεις ήρεμα, που σκέπτονται πολύ. Είναι ξεκάθαρο ότι θα πάω διακοπές. Θα διασκεδάσω και θα περάσω χρόνο με τα παιδιά μου. Από τώρα και στο εξής η ποδοσφαιρική μου καριέρα ολοκληρώνεται και ξεκινάει μια καινούργια ζωή. Θα δούμε πως θα πάει.»
Ο Ρικέλμε έκανε ντεμπούτο το 1996 με τη Μπόκα σε ηλικία 18 ετών και ένα χρόνο μετά με την Αργεντινή κόντρα στην Κολομβία. Αγωνίστηκε μόνο σε ένα Μουντιάλ, το 2006, αλλά ήταν αρχηγός της ολυμπιακή ομάδας το 2008.
Κατέκτησε πέντε πρωταθλήματα με τη Μπόκα και τη βοήθησε να φτάσει στην κορυφή του Κόπα Λιμπερταδόρες τρεις φορές.

Σχετικά άρθρα