Αρχική / Ψυχολογία / Οικογένεια / 4 τρόποι να ηρεμείς το μωρό όταν κλαίει
4 τρόποι να ηρεμείς το μωρό όταν κλαίει  thumbnail

4 τρόποι να ηρεμείς το μωρό όταν κλαίει

Η απάντηση των επιστημόνων είναι, πολύ. Τα αποτελέσματα των ερευνών έδειξαν ξεκάθαρα πως οι γονείς που ανταποκρίνονταν άμεσα στο κλάμα του παιδιού τους το βοηθούσαν να αναπτύξει μηχανισμούς αποτελεσματικής αντιμετώπισης του στρεςμελλοντικά, ενώ όσοι ήταν συστηματικά αδιάφοροι ενέτειναν τα προβλήματα συμπεριφοράς των παιδιών τους. Ποιοί, όμως, είναι οι τρόποι με τους οποίους μπορείτε να αντιδράσετε και ποιός ο αντίκτυπός τους; 

1. Άγγιγμα. Οι επιστήμονες υποστηρίζουν ότι λειτουργεί ως φυσικό παυσίπονο και ηρεμιστικό για τα μωρά, κατευνάζοντας σε μεγάλο βαθμό το άγχος τους. Το είδος του αγγίγματος, ωστόσο, παίζει σημαντικό ρόλο, καθώς φαίνεται πως το πολύ απαλό χάδι σε μωρά από 2 έως 6 μηνών μπορεί να είναι ενοχλητικό. Η χρυσή τομή βρίσκεται στο ελαφρύ, αργό και μέτριας πίεσης άγγιγμα, κάτι σαν παιδικό μασάζ.

2. Γλώσσα του σώματος. Τα νεογέννητα αναγνωρίζουν αμέσως τις εκφράσεις του προσώπου. Μάλιστα, τελευταίες έρευνες συμπεραίνουν ότι προτιμούν να βλέπουν χαρούμενα πρόσωπα, ενώ δείχνουν λυπημένα όταν εκτίθενται σε άτομα με κακή ψυχολογία, γεγονός που μπορεί να επηρεάσει τη συναισθηματική τους εξέλιξη.

3. Κίνηση. Μελετητές παρατήρησαν ότι οι καρδιακοί παλμοί και το κλάμα των μωρών μειώνονταν, όταν ο γονιός τα έπαιρνε στην αγκαλιά του και άρχιζε να κινείται στο χώρο ή να τα κουνάει πέρα δώθε. 

4. Συντροφιά. Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας συνιστά την παραμονή των παιδιών κάτω των 6 μηνών στο δωμάτιο των γονιών τους. Φαίνεται, άλλωστε, πως η αίσθηση ασφάλειας που τους προσφέρει κάτι τέτοιο κατά τη διάρκεια της νύχτας τα βοηθάει να ελέγχουν το στρες της ημέρας. Πολύτιμες συμβουλές από το www.manamia.grX

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι, η λειτουργία του online chat θα πραγματοποιείται καθημερίνα Δευτέρα με Κυριακή και ώρες 18.00-21.00.

Μέγιστη χρονική διάρκεια συνομιλίας 15 λεπτά.

Σας ευχαριστούμε πολύ για τη συμμετοχή σας μέχρι τώρα.

Με εκτίμηση,

Η ομάδα του boro.gr

Κάντε click για να αρχίσετε
X