Pancakes με κεράσια!

<p>Υλικά:</p>
<ul>
<li>1 αυγό </li>
<li>200 γρ. γιαούρτι </li>
<li>3 κ.σ. σπορέλαιο </li>
<li>1 βανίλια </li>
<li>25 γρ. κρυσταλλική ζάχαρη </li>
<li>1 πρέζα αλάτι </li>
<li>90 γρ. αλεύρι γ.ο.χ. </li>
<li>1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ</li>
<li>1/2 κ.γ. σόδα </li>
<li>βούτυρο ή λάδι για το τηγάνισμα</li>
<li>150 γρ. κεράσια χωρίς κουκούτσια</li>
</ul>
<p> </p>
<p>Εκτέλεση:</p>
<ul>
<li>Κάνουμε 2 μείγματα. </li>
<li>Σε ένα μπολ, ανακατεύουμε το γιαούρτι με τη ζάχαρη, τις βανίλιες, το σπορέλαιο και το αυγό.</li>
<li>Σε ένα άλλο μπολ ρίχνουμε το αλεύρι, το μπέικιν, τη σόδα και το αλάτι και τα ανακατεύουμε καλά. </li>
<li>Ενώνουμε τα δύο μείγματα με ένα κουτάλι ανακατεύοντας καλά και βάζουμε ένα μεγάλο και βαρύ τηγάνι στο μάτι. </li>
<li>Το ανάβουμε σε μέτρια θερμοκρασία.</li>
<li>Βγάζουμε τα κουκούτσια από τα κεράσια.</li>
<li>Βάζουμε 1 κ.σ. βούτυρο ή λάδι στο τηγάνι και το αφήνουμε να κάψει.</li>
<li>Βάζουμε από μια γεμάτη κουταλιά από το μείγμα και με προσοχή την αφήνουμε μέσα στο τηγάνι.</li>
<li>Παίρνουμε τα κεράσια και καθώς ψήνεται η τηγανίτα από την ωμή πλευρά της, πιέζουμε ελαφρά 3 κεράσια.</li>
<li>Ψήνουμε για 3-4 λεπτά μέχρι να κάνει μια ελαφριά κρούστα γύρω και από την κάτω μεριά και με μια σπάτουλα αναποδογυρίζουμε τις τηγανίτες με μια κίνηση ώστε να αρχίσει να ψήνεται και η άλλη μεριά. Ψήνουμε για άλλα 4-5 λεπτά.</li>
<li>Επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία για τις άλλες τηγανίτες.</li>
<li>Αφαιρούμε από το τηγάνι και τις κρατάμε ζεστές μέχρι να τις ετοιμάσουμε όλες. </li>
<li>Σερβίρουμε με ζάχαρη, μέλι και γιατί όχι και με λίγο μανούρι.</li>
</ul>
<p> </p>
<p>πηγή:akispetretsikis.gr</p>

Σχετικά άρθρα