«Έφυγε» ο Ντέμης Ρούσσος

Θρήνος στον κόσμο της μουσικής για τον σημαντικό Έλληνα καλλιτέχνη με την παγκόσμια απήχηση. Ο Ντέμης Ρούσσος απεβίωσε στα 68 του χρόνια τα ξημερώματα της Κυριακής. Την ανακοίνωση του θανάτου του έκανε ο Νίκος Αλιάγας με ένα tweet.

Σύμφωνα με τη Le Figaro, ο Έλληνας καλλιτέχνης πέθανε το βράδυ του Σαββάτου ενώ η κόρη του Emily επιβεβαίωσε την είδηση του θανάτου του μιλώντας στο BBC. Είχε προγραμματίσει στις 12 Μαρτίου συναυλία στη Μόσχα και οι κρατήσεις των εισιτηρίων είχαν ξεκινήσει.

Οι γονείς του Γεώργιος και Όλγα ήταν Έλληνες της Αιγύπτου. Γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αλεξάνδρεια. Έχασαν τα πάντα και ήρθαν στην Ελλάδα με τις αναταραχές του Σουέζ. Η μητέρα του, Όλγα, ήταν γνωστή καλλιτέχνης με το ψευδώνυμο Νέλλη Μασλούμ.

Μετά την εγκατάστασή του στην Ελλάδα, συμμετείχε σε διάφορα μουσικά συγκροτήματα αρχίζοντας με τους The Idols σε ηλικία 17 χρόνων. Αργότερα πήγε με τους We Five χωρίς ιδιαίτερη επιτυχία.

Στο ευρύτερο ακροατήριο έγινε γνωστός το 1968 με το συγκρότημα Aphrodite’s Child, αρχικά στα φωνητικά και αργότερα ως μπασίστας. Το διακριτικό φωνητικό του ύφος προώθησε το συγκρότημα σε διεθνή επιτυχία, ιδιαίτερα με τη συμμετοχή του στον δίσκο 666, ο οποίος έγινε κλασική επιτυχία.

Περισσότερα στο real.gr.

Σχετικά άρθρα