Αρχική / Διάφορα αλλά όχι Αδιάφορα / Βουλή χωρίς Παπανδρέου μετά από 92 χρόνια!
Βουλή χωρίς Παπανδρέου μετά από 92 χρόνια! thumbnail

Βουλή χωρίς Παπανδρέου μετά από 92 χρόνια!


Η Βουλή μετά από 92 χρόνια χωρίς εκπρόσωπο της οικογένειας Παπανδρέου. Εκτός Βουλής πρωτοκλασάτα στελέχη του ΠΑΣΟΚ.


 


Μετά από 92 χρόνια – και με εξαίρεση φυσικά την εφτάχρονη χούντα όπου δεν υπήρχε κοινοβούλιο – θα έχουμε Βουλή χωρίς εκπρόσωπο της οικογένειας Παπανδρέου.




Ο Γεώργιος Παπανδρέου, ο πατέρας του Ανδρέα εξελέγη για πρώτη φορά βουλευτής Αχαΐας με το κόμμα των Φιλελευθέρων του Ελευθέριου Βενιζέλου το 1923 και από τότε εκλεγόταν συνεχώς έως και το 1967.


Μετά την μεταπολίτευση, ο Ανδρέας Παπανδρέου ιδρύει το ΠΑΣΟΚ και εκλέγεται στη Βουλή μέχρι και το 1996 όπου ύστερα από μακρά ασθένεια, «φεύγει» από τη ζωή, σε ηλικία 77 ετών.


Ο γιος του Ανδρέα, Γιώργος Παπανδρέου, πρωτοκλασάτο στέλεχος του ΠΑΣΟΚ εκλεγόταν συνεχώς από τις εκλογές του 1985. Σε αυτές τις εκλογές – με το νέο του κόμμα – απέτυχε να εκλεγεί βουλευτής.


Εκτός Βουλής πρωτοκλασάτα στελέχη του ΠΑΣΟΚ


Η δεινή ήττα του ΠΑΣΟΚ βγάζει εκτός πολιτικής σκηνής στενούς συνεργάτες του Ευάγγελου Βενιζέλου που υπηρέτησαν μάλιστα σε κυβερνητικά πόστα.


Με τα μέχρι στιγμής αποτελέσματα το ΠΑΣΟΚ χάνεις τις έδρες του σε Κοζάνη, Αργολίδα, Λακωνία.


Έτσι ο Πάρις Κουκουλόπουλος, ο Γιάννης Μανιάτης μένουν εκτός Βουλής.


Στην ίδια μοίρα και ο Παναγιώτης Ρήγας απερχόμενος γραμματέας της ΚΟ μια και το ΠΑΣΟΚ δεν βγάζει βουλευτή Επικρατείας.


Θρίλερ στη Λακωνία να »παίζει» μεταξύ ΠΑΣΟΚ και Χρυσής Αυγής. Στο 80% την ενσωμάτωσης την έδρα παίρνει αναπληρωτής υπ. Υγείας Λεωνίδας Γρηγοράκος, αφού το ΠΑΣΟΚ κατατάσσεται τρίτο με διαφορά 0,2% από την τέταρτη Χρύση Αυγή.


πηγή: mixanitouxronou.gr


Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι το boro.gr προσφέρει καθημερινά (Δευτέρα-Παρασκευή) δωρεάν ψυχολογική υποστήριξη με επαγγελματίες ψυχολόγους.

Κάντε κλίκ εδώ για να συνδεθείτε και να ενημερωθείτε για τις ώρες λειτουργίας.
X