Αρχική / Διατροφή / Συνταγές / Ορεκτικά / Χταπόδι με σάλτσα πορτοκάλι!
Χταπόδι με σάλτσα πορτοκάλι! thumbnail

Χταπόδι με σάλτσα πορτοκάλι!

Υλικά:



  • 3 κρεμμύδια

  • 100 ml λευκό κρασί

  • 5-6 κ.σ. ξύδι μπαλσάμικο

  • λίγο ελαιόλαδο για το σοτάρισμα

  • 1 κιλό χταπόδι (πλοκάμια)


Για τη σάλτσα



  • 450 γρ. χυμό πορτοκάλι

  • 200 γρ. κρέμα γάλακτος

  • 60 γρ. ζάχαρη

  • 3 κ.σ. κρέμα βαλσάμικο


 


Eκτέλεση:



  • Βράζουμε το χταπόδι με το κρασί, το ξύδι και το ένα κρεμμύδι κομμένο στα τέσσερα για 35 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσει. Δεν προσθέτουμε αλάτι.

  • Οταν είναι έτοιμο σουρώνουμε κρατώντας το ζωμό σε ένα μπολ και το χταπόδι μόνο του ξεχωριστά.

  • Κόβουμε το χταπόδι σε μεγάλες φέτες 5 εκ. και τα περνάμε σε καλαμάκια (σουβλάκι).

  • Καίμε ένα τηγάνι και σοτάρουμε το χταπόδι σε πολύ υψηλή θερμοκρασία μέχρι να κάνει κρούστα και απο τις 2 πλευρές.

  • Ρίχνουμε το ζωμό απο το βράσιμο και αφήνουμε να καραμελώσει το χταπόδι.

  • Σερβίρουμε με την σάλτσα πορτοκάλι.


Για τη σάλτσα πορτοκάλι



  • Σε μια κατσαρόλα βράζουμε το χυμό πορτοκάλι με τη ζάχαρη σε μέτρια προς δυνατή φωτιά μέχρι να εξατμιστεί και να κατέβει στο μισό.

  • Αποσύρουμε απο την φωτιά και ρίχνουμε την κρέμα βαλσάμικο και την κρέμα γάλκτος σιγά σιγά ανακατεύοντας συνέχεια με ένα σύρμα μέχρι να ομογενοποιηθεί.

  • Σερβίρουμε ζεστή μαζί με τα καλαμάκια χταποδιού.


 


Πηγή: akispetretzikis.gr

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι, η λειτουργία του online chat θα πραγματοποιείται καθημερίνα Δευτέρα με Κυριακή και ώρες 18.00-21.00.

Μέγιστη χρονική διάρκεια συνομιλίας 15 λεπτά.

Σας ευχαριστούμε πολύ για τη συμμετοχή σας μέχρι τώρα.

Με εκτίμηση,

Η ομάδα του boro.gr

Κάντε click για να αρχίσετε
X