Χατ τρικ Αραβίδη και +9 η ΑΕΚ

Ο Χρήστος Αραβίδης ήταν σε μεγάλα κέφια, πέτυχε χατ τρικ (40’, 65’ και 86’), και η ΑΕΚ επικράτησε του Παναιγιάλειου με 3-0. Νωθρή στο πρώτο μισάωρο η «Ένωση» όταν… ξύπνησε δεν αντιμετώπισε κανένα πρόβλημα και ξέφυγε με 9 βαθμούς από τη δεύτερη Παναχαϊκή . Δοκάρι είχε στο 45’+5’ ο Πλατέλλας.

Α’ ημίχρονο: Οι «κιτρινόμαυροι» μπήκαν στο γήπεδο χωρίς να είναι απόλυτα συγκεντρωμένοι. Ειδικά μετά την οκτάλεπτη διακοπή λόγω της βροχής, δε θα ήταν υπερβολή αν πούμε ότι ξεχάστηκαν στα αποδυτήρια. Ο Παναιγιάλειος έχασε δύο σπουδαίες ευκαιρίες, οι φίλοι του «δικεφάλου» καρδιοχτύπησαν και έπρεπε να περάσει το πρώτο μισάωρο για να ξυπνήσουν οι παίκτες του Δέλλα.

Μετά από αυτό το χρονικό σημείο έδειχναν ασταμάτητοι. Εκμεταλλεύτηκαν άλλη μία στημένη φάση για να ανοίξουν στο σκορ με τον Αραβίδη, ενώ στις καθυστερήσεις του α’ μέρους άγγιξαν το γκολ, όμως η μπάλα από το σουτ του Πλατέλλα χτύπησε στο οριζόντιο δοκάρι και έφυγε άουτ.

Β’ ημίχρονο: Το μόνο που μπορούμε να πούμε για το δεύτερο σαρανταπεντάλεπτο, ήταν ότι είχαμε έναν επιθετικό μονόλογο της ΑΕΚ. Οι παίκτες του Δέλλα δημιούργησαν τουλάχιστον έξι κλασικές ευκαιρίες, εκ των οποίων τις δύο της μετουσίωσε σε γκολ ο Αραβίδης. Την πρώτη με υπέροχη κεφαλιά ψαράκι και τη δεύτερη με δυνατό σουτ μέσα από την περιοχή.

Οι «κιτρινόμαυροι» αν ήταν πιο προσεκτικοί ή απλοί στις τελικές τους επιλογές θα μπορούσαν να είχαν πετύχει μία πολύ πιο ευρεία νίκη, όμως η ουσία είναι πως ο στόχος της νίκης επιτεύχθηκε σχετικά εύκολα, η ΑΕΚ έχει πλέον αέρα 9 βαθμών από τη δεύτερη Παναχαϊκή και πάει με εξαιρετική ψυχολογία στη ρεβάνς της Πέμπτης με την Κέρκυρα για το Κύπελλο Ελλάδος.

MVP: Ξεκάθαρα ο Χρήστος Αραβίδης. Έκανε δίχως αμφιβολία το καλύτερό του παιχνίδι από τη μέρα που φόρεσε την κιτρινόμαυρη φανέλα . Ήταν μέσα σε όλες τις φάσεις, με εξαίρεση ένα σουτ έκανε εξαιρετικά τελειώματα και έδειξε ότι βρίσκεται σε μεγάλη φόρμα. Σκόραρε για τρίτο σερί παιχνίδι πρωταθλήματος και για τέταρτο στα τελευταία πέντε ματς. Επίσης το αποψινό ήταν το πρώτο χατ τρικ της καριέρας του.

Η αποκάλυψη: Ο Άρης Σοϊλέδης έδειξε αυτό που βλέπαμε όλοι μας έστω και μέσα από ένα μικρό δείγμα γραφής. Αν έχει ανάλογη απόδοση και στο μέλλον η ΑΕΚ δε θα χρειαστεί να ψάξει στην αγορά για βασικό αριστερό μπακ. Έτρεξε πολύ στα 72’ που αγωνίστηκε, ενώ κατέγραψε στο ενεργητικό του και μία ασίστ

Η μάχη των πάγκων

Όπως αναμενόταν ο Τραϊανός Δέλλας ανακάτεψε αρκετά την τράπουλα στην ενδεκάδα της ΑΕΚ λόγω και της επερχόμενης μάχης με την Κέρκυρα για το Κύπελλο Ελλάδος. Διατήρησε τη διάταξη του 4-2-3-1, αλλά ξεκίνησε για πρώτη φορά τον Σοϊλέδη αντί του Πεταυράκη που άφησε εκτός αποστολής και τον Μπαρμπόσα αντί του Μπρέσεβιτς, ανεβάζοντας τον Αραβίδη στην κορυφή της επίθεσης. Από την άλλη ο Παναγιώτης Γκουτσίδης «κατέβασε» την ομάδα του με 4-2-3-1.

ΚΑΡΕ – ΚΑΡΕ

11’: Ο Σκαρτσίλας έφυγε στην κόντρα, μπήκε στην περιοχή, έκανε το σουτ στην κλειστή γωνία, αλλά ο Ανέστης του είπε «όχι». Ο Σεχολάρι πήρε το ριμπάουντ, σούταρε με τη μία αλλά έστειλε τη μπάλα άουτ

16’: Νέα αντεπίθεση των φιλοξενούμενων με τον Νάστο, ο οποίος πέρασε το Σαρρή, έκανε και το σουτ έξω από τη μεγάλη περιοχή, αλλά ο Ανέστης ήταν ξανά σε ετοιμότητα και διατήρησε απαραβίαστη την εστία του.

29’: Κόρνερ του Πλατέλλα, κεφαλιά του Σοϊλέδη, ο Αθανασόπουλος μπλόκαρε τη μπάλα

32’: Γύρισμα του Πλατέλλα από τα δεξιά, ο Μπαρμπόσα έκανε το σουτ από το σημείο του πέναλτι , αλλά δε βρήκε τη μπάλα όπως θα ήθελε και ο Αθανασόπουλος μπλόκαρε

38’: Γέμισμα από τον Τζημογιάννη, ο Σπίνουλας λειτούργησε ως κρυφός επιθετικός , αλλά παρότι ήταν αφύλακτος δε βρήκε τη μπάλα και έχασε μία σπουδαία ευκαιρία

40’ (1-0): Φάουλ του Μάνταλου από τα αριστερά, ο Αραβίδης με καρφωτή κεφαλιά, από το ύψος της μικρής περιοχής, έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα!

43’: Ατομική ενέργεια του Μάνταλου και φαλτσαριστό πλασέ από το ημικύκλιο της περιοχής, ο Αθανασόπουλος με υπερένταση παραχώρησε κόρνερ.

45’+2’: Αραβίδης και Μπακάκης έπαιξαν το ένα δύο, ο πρώτος έκανε την γυριστή κεφαλιά από το ύψος της μικρής περιοχής, αλλά δε βρήκε στόχο.

45’+5’: Μακρινή βολίδα του Πλατέλλα, η μπάλα χτύπησε στο οριζόντιο δοκάρι και κατέληξε άουτ

47’: Γύρισμα του Αραβίδη στο Μάνταλο, ο οποίος έκανε το πλασέ από πλεονεκτική θέση, αλλά ο Αθανασόπουλος μπλόκαρε

65’ (2-0): Ο Σοϊλέδης εκμεταλλεύτηκε το λάθος του Γκοτσούλια, έκανε τη σέντρα και ο Αραβίδης με κεφαλιά ψαράκι, διπλασίασε τα προσωπικά του τέρματα αλλά και αυτά της ΑΕΚ.

73’: Σουτ του Αραβίδη από το ύψος της μεγάλης περιοχής, ο Αθανασόπουλος απομάκρυνε με γροθιές

78’: Παράλληλο γύρισμα του Γροντή, ο Αραβίδης προ κενής εστίας δεν πρόλαβε να σπρώξει τη μπάλα στα δίχτυα

86’ (3-0): Κάθετη του Μάνταλου στον Γροντή, που έκοψε τη μπάλα στο πέναλτι για τον Αραβίδη, ο οποίος με δυνατό βολέ δεν άφησε κανένα περιθώριο αντίδρασης στον Αθανασόπουλο και πέτυχε χατ τρικ

88’: Ο Πλατέλλας με σουτ από το ύψος της μεγάλης περιοχής έστειλε τη μπάλα λίγο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι

ΑΕΚ (Τραϊανός Δέλλας): Ανέστης, Μπακάκης, Σοϊλέδης (72′ Γροντής), Λαμπρόπουλος, Σαρρής, Γιόχανσον, Ανάκογλου (78′ Ρόβας), Πλατέλλας, Μπαρμπόσα (83′ Μπρέσεβιτς), Μάνταλος, Αραβίδης

Παναιγιάλειος (Παναγιώτης Γκουτσίδης): Αθανασόπουλος, Σπίνουλας, Τζημογιάννης, Ιωάννου, Γκοτσούλιας, Ρουμπουλάκου, Μίλιεβιτς (70′ Ντος Σάντος), Νάστος (65′ Καμινιώτης), Σεχολάρι (79′ Φουρτάδο), Σκαρτσίλας, Μπούνας

Σχετικά άρθρα