Αρχική / More / Anna's Notes / Άμλετ: Η Άννα Δρούζα γράφει για την παράσταση που όλοι συζητούν
Άμλετ: Η Άννα Δρούζα γράφει για την παράσταση που όλοι συζητούν thumbnail

Άμλετ: Η Άννα Δρούζα γράφει για την παράσταση που όλοι συζητούν

Άμλετ- Ενα κείμενο κορυφαίο της παγκόσμιας λογοτεχνίας. Η ανάγκη της διατήρησης της μνήμης του δολοφονημένου πατέρα, απο τον θείο, εραστή και δεύτερο σύζυγο της μητέρας του Άμλετ, η ανάγκη της εκδίκησης του Άμλετ εν ονόματι του πατέρα του, η προδοσία των αισθημάτων του απο την μητέρα του που γρήγορα αντικατέστησε στην καρδιά της τη θέση του παλιού με τον νέο βασιλιά αλλα και η μετάβαση του Άμλετ ψυχικά στην βίαιη ενηλικίωση και κατάκτηση της ανδρικής του ταυτότητας, ειναι μερικά απο τα "Αμλετικα" διλήμματα της ανθρώπινης ύπαρξης που έντεχνα αποκαλύπτονται μπροστά μας μέσα απο την πολυ ενδιαφέρουσα σύγχρονη σκηνοθετική ματια του Γιαννη Χουβαρδα. 
Χωρις να είμαι ειδικός παραθέτω την απλή άποψη μου ως θεατής της παράστασης. Ξεκινώ απο όσα μου άρεσαν. Η υπεροχη αισθητική της παράστασης, η σκηνοθετική ευρηματικότητα, η καλη διανομή, η καταπληκτική μουσικη επένδυση, και φυσικά η μετάφραση του έργου και τα λιτά αλλα επιβλητικά σκηνικά της. 


Ξεχωριστή η ερμηνεία του Χρήστου Λούλη ως Άμλετ. Με καθήλωσε. Ηταν ο μόνος που με παρέσυρε στον κοσμο των συναισθημάτων. Σταθερή αξία και η Αμαλία Μουτούση ως Γερτρούδη, ενώ ο Γιωργος Γάλλος δεν κατάφερε να με ταυτίσει με την δόλια και πανούργα προσωπικότητα του Κλαύδιου. 


Μια ακόμη ένσταση μου ειναι ως προς τη διάρκεια της παράστασης. Πολυ μεγάλη διάρκεια με αποτέλεσμα να νιώθω κούραση σε κάποια σημεία της. 


Ωστόσο συνιστώ ανεπιφύλακτα να την δείτε μιας και πήρε παράταση έως τις 8 Φεβρουαρίου.  Πληροφορίες για την παράσταση 


ΑΜΛΕΤ 


Σκηνοθ.:Γ. Χουβαρδάς 
Ερμηνεύουν: Χρ. Λούλης, Γ. Γάλλος, Αμ. Μουτούση, Ν. Χατζόπουλος. Σκην.: Εύα Μανιδάκη. Κοστ.: Ιωάν. Τσάμη. Μουσ.: Δ. Γρίβας. Με σγγλικούς υπέρτιτλους στις 23, 24, 30, 31/1, 1, 6, 7, 8/2


Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι το boro.gr προσφέρει καθημερινά (Δευτέρα-Παρασκευή) δωρεάν ψυχολογική υποστήριξη με επαγγελματίες ψυχολόγους.

Κάντε κλίκ εδώ για να συνδεθείτε και να ενημερωθείτε για τις ώρες λειτουργίας.
X