Αυτός είναι ο νέος υφυπουργός Αθλητισμού

Διαβάστε ακόμα:Ο Σταύρος Κοντονής υφυπουργός Αθλητισμού

Γιος δασκάλου, εγγονός παπά από το Μπανάτο Ζακύνθου, μέλος της νεολαίας του ΚΚΕ εσωτερικού και αργότερα της συνιστώσας του ΣΥΡΙΖΑ, στην οποία επικεφαλής ήταν ο Γιάννης Μπανιάς.
Ο Χαράλαμπος – Σταύρος Κοντονής γεννήθηκε στις 21/6/1963 στη Ζάκυνθο. Ο πατέρας του Νικόλαος Κοντονής ήταν δάσκαλος ενώ ο νέος Υφυπουργός είναι εγγονός του μακαριστού Εφημερίου των Ενοριών του Μπανάτου Ζακύνθου, παπά-Χαραλάμπη Κοντονή ή Παπά-Κουμπούρα και ανιψιός του μακαριστού παπά-Σπύρου Κοντονή ή Παπά-Κουμπούρα, προΕφημερίου Αγίας Τριάδος πόλεως Ζακύνθου.
Είναι δικηγόρος και ομιλεί Ρουμανικά. Κατά την διάρκεια της φοίτησης του στη νομική σχολή διετέλεσε για δύο θητείες Πρόεδρος του Συλλόγου φοιτητών Νομικής και μέλος του προεδρείου του κεντρικού συμβουλίου της ΕΦΕΕ.
Ήταν εκλεγμένο μέλος της Συγκλήτου του Πανεπιστημίου Αθηνών και της Επιτροπής Πανεπιστημιακού Ασύλου σαν εκπρόσωπος των φοιτητών .
Την ίδια περίοδο υπήρξε μέλος του γραφείου του κεντρικού συμβουλίου της ΕΚΟΝ ” Ρήγας Φεραίος” της νεολαίας του ΚΚΕ εσωτερικού.
Την περίοδο 1989-1990 ήταν υποψήφιος ευρωβουλευτής με το ΚΚΕ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΥ-ΑΝΑΝΕΩΤΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ, ο μικρότερος σε ηλικία υποψήφιος, σε όλα τα κόμματα , σε εκείνες τις εκλογές .
Είναι μέλος της Κεντρικής Επιτροπής της Ανανεωτικής Κομμουνιστικής Οικολογικής Αριστεράς ( ΑΚΟΑ ), της συνιστώσας που είχε επικεφαλής τον Γιάννη Μπανιά, και της Πανελλαδικής Συντονιστικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ.
Βγήκε βουλευτής για πρώτη φορά στις εκλογές του 2012 στη Ζάκυνθο όπου ήρθε πρώτο κόμμα ο ΣΥΡΙΖΑ με μεγάλο προβάδισμα με ποσοστό 33,74%. Η ΝΔ ήταν δεύτερη με 28,34%, ενώ το ΠΑΣΟΚ τρίτο με 11,73%.

Σχετικά άρθρα