Αρχική / More / Τα νέα της ημέρας / Πού είχαν κρύψει τα σαπούνια και το χαρτί υγείας στο Μαξίμου
Πού είχαν κρύψει τα σαπούνια και το χαρτί υγείας στο Μαξίμου thumbnail

Πού είχαν κρύψει τα σαπούνια και το χαρτί υγείας στο Μαξίμου

ΚΡΥΨΟΥ Ψιτ!  Η ιστορία που ακολουθεί είναι φανταστική και ουδεμία σχέση έχει με την πραγματικότητα. Οποιαδήποτε ομοιότις,  με οικεία πρόσωπα ή καταστάσεις όποια συνωνυμία είναι καθαρή σύμπτωση, διότι αυτά δεν μπορεί να συμβαίνουν στην Ελλάδα. 
 

Μικρέ Νικόλα. Να πεις σήμερα στον πατέρα σου ότι ο "σοφός" που συνάντησες στο παγκάκι είχε πείσμα μικρού παιδιού και δεν ήθελε να παραδώσει στο Μαξίμου. (Ούτε εσύ δεν θα το έκανες αυτό). Να πεις στον πατέρα ότι ο ώριμος ηγέτης σε δίδαξε ότι όταν παίζεις μπάλα με τα παιδιά της διπλανής τάξης και χάνεις πρέπει να κακιώνεις μαζί τους και να "παίζεις ξύλο".

 

Ο Σαμαράς αποδείχτηκε πολύ κακός δάσκαλος. Και οφείλει να δώσει μια δημόσια απάντηση για την απουσία του. Χρόνια τώρα το μάρκετινγκ του τον επιβάλλει ως δάσκαλο και εκπαιδευτή: Θυμάσαι εκείνο το τρέιλερ στη σχολική αίθουσα που τα παιδιά ρωτούσαν Γιατί κύριε, γιατί; 

 


 

Γιατί λοιπόν κύριε Αντώνη, γιατί; 

 

Όσο και να θες δε θα σου απαντήσει. Οι φήμες λένε ότι δεν άντεξε το πλάνο της αποχώρησης. Κρίμα.  

 

Γιατί δεν είχαμε μόνο μια βαρβαρότητα στον πολιτικό πολιτισμό, ή ένα έθιμο που σπάει, όπως ειπώθηκε. Όταν το προσωπικό σου όραμα και η ματαίωσή του υπερβαίνει της εθνικής ανάγκης τι άλλο μπορεί να διαπιστώσει κανείς; Την πλήρη αδιαφορία για τον πολίτη. Ψήφισες; Το τι ψήφισες μου είναι αδιάφορο αφού δεν ψήφισες εμένα. Και δε θα τιμήσω τη δημοκρατική σου επιλογή.  Τι θα έλεγες αν σε μια πτήση όλοι έκριναν ότι ο κυβερνήτης πρέπει να αλλάξει και ο απερχόμενος απλά επειδή πείσμωσε δε θέλει να δώσει συντεταγμένες στον νέο πιλότο για να φτάσουν όλοι στον προορισμό τους; Τον πετάς από το αεροπλάνο της πολιτικής ή δεν τον πετάς; 
 

Διαβάζω ένα επιστημονικό κείμενο όπου περιγράφονται τα χαρακτηριστικά των μεγάλων ηγετών. Οι μεγάλοι ηγέτες λοιπόν "Επικοινωνούν χρησιμοποιώντας σύμβολα, αναλογίες, μεταφορές και ιστορίες, ώστε όλοι να τους καταλαβαίνουν. Είναι αισιόδοξοι.

Δημιουργούν όραμα. Καθιερώνουν αξίες για όλους. Βοηθούν τους άλλους ν' αναλάβουν δράση. Η συμπεριφορά τους αποτελεί μοντέλο για τους οπαδούς τους. Οι χαρισματικοί ηγέτες κάνουν τα παραπάνω συνέχεια, με μικρούς και μεγάλους τρόπους. Οι χαρισματικοί ηγέτες αποτελούν τον καταλύτη για αλλαγές".

 

Η συμπεριφορά τους αποτελεί μοντέλο για τους οπαδούς τους. Μένω σε αυτό.  Συγχαρητήρια. Η μικρότητα όμως μικρέ μου Νικόλα δεν έμεινε εκεί. Η αντιπολίτευση έπρεπε να ξορκίσει τον νέο πρωθυπουργό από την πρώτη μέρα. Με αγιασμούς και περιστέρια.  "Ο κ. Τσίπρας είναι ο μοναδικός Έλληνας πρωθυπουργός που ορκίστηκε απόντος του Αρχιεπισκόπου και δεν έδωσε θρησκευτικό όρκο». Ο κ. Τσίπρας όμως δεν αρνήθηκε τη εξήγηση μαζί του. Μικρό, πολύ καλό μάθημα παιδείας. Όλα αυτά στα λέω, μικρέ Νικόλα διότι πολλοί θεωρούν ότι δεν δικαιούσαι να μάθεις πώς στη ζωή, όλοι διαφορετικοί είμαστε και πρέπει να μάθουμε να σεβόμαστε εκείνο που εμείς πρεσβεύουμε αλλά και να δεχόμαστε εκείνο που πιστεύουν οι άλλοι. Δεν πρέπει να ζήσεις τη δημοκρατία στην πράξη. Αρκεί να είσαι κοινωνικά, ανούσια ορθόδοξος. Ναι, αυτό μετράει. Και βέβαια να μη ξεχάσουμε και τη σεξουαλική σου εκπαίδευση. Σε ποια χώρα του κόσμου όπου ο λαός αυτοκτονεί, φοβάται και πεινάει, οι πολιτικοί άρχοντες δε ζητούν συγνώμη για τη διαρροή σεξ (από όπου και αν προέρχεται αυτή) και δεν απαιτούν να αναστραφεί το κλίμα πλάκας που ούτε καν τους ίδιους δεν τιμάει;  


 

 

 

Την ώρα που στα χτεσινά κανάλια οι πολιτικοί και οι αναλυτές μιλούσαν για περιστέρια και άδεια χρηματοκιβώτια, μια σχολιάστρια στο ΒΒC ανέφερε: "Οι εικόνες από την Ελλάδα, με τον κόσμο να πανηγυρίζει δεν δείχνει νίκη, αποδεικνύει περίτρανα πως ο κόσμος ένιωθε σαν να τον είχαν ξεχάσει". Ελπιδοφόρο. 

 

Αυτός ο κόσμος έχει ανάγκη κάποιον να τον ξαναθυμηθεί. Δεν ενδιαφέρεται καθόλου για περιστέρια, αγιασμούς, σαπούνια.. Και αν οι πολιτικοί συνεχίζουν να κρύβουν ή να ψάχνουν το χαρτί υγείας που λείπει, συγνώμη κιόλας εμείς… χεστήκ@με. 

 

Ζητάμε μια εποχή χαρούμενη, όχι χιουμοριστική. 

 

 

 

 

 

 

Κολέτσος Γιώργος 

Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι, η λειτουργία του online chat θα πραγματοποιείται καθημερίνα Δευτέρα με Κυριακή και ώρες 18.00-21.00.

Μέγιστη χρονική διάρκεια συνομιλίας 15 λεπτά.

Σας ευχαριστούμε πολύ για τη συμμετοχή σας μέχρι τώρα.

Με εκτίμηση,

Η ομάδα του boro.gr

Κάντε click για να αρχίσετε
X