Αρχική / Σεξ / Άνδρας / Σεξ: Τρόποι να ελέγχεις την εκσπερμάτισή σου
Σεξ: Τρόποι να ελέγχεις την εκσπερμάτισή σου thumbnail

Σεξ: Τρόποι να ελέγχεις την εκσπερμάτισή σου

Ο έλεγχος της εκσπερμάτισης φαίνεται πως δεν είναι στη φύση του ανθρώπου, καθώς άρχισε να απασχολεί τους άντρες μόνο μετά το φεμινιστικό κίνημα, όταν προτάθηκε η σημασία του οργασμού στις γυναίκες.Σήμερα αποτελεί το πιο συχνό ανδρικό σεξουαλικό πρόβλημα, απασχολώντας έναν στους πέντε άνδρες σε όλο το σεξουαλικώς ενεργό ηλικιακό φάσμα.


 


Σύμφωνα με τα αναθεωρημένα διαγνωστικά κριτήρια που εκδόθηκαν πέρυσι στις ΗΠΑ, ως πρόωρη ορίζεται η εκσπερμάτιση που γίνεται σε λιγότερο από ένα λεπτό από τη στιγμή της διείσδυσης. 

Ο καθορισμός του χρόνου στηρίχτηκε σε δεδομένα που δείχνουν ότι ο μέσος άνδρας εκσπερματίζει σε 5,4 λεπτά και πως όσοι νιώθουν δυσαρεστημένοι από τη διάρκεια της επαφής τους «τελειώνουν» σε λιγότερο από 1-2 λεπτά.


Τα συχνότερα αίτια πρόωρης εκσπερμάτισης είναι ο υπερθυρεοειδισμός, το άγχος κατά την διάρκεια της σεξουαλικής επαφής και το ότι ο άνδρας δεν έχει μάθει να ελέγχει την εκσπερμάτισή του.


Συχνά, όμως, οι άνδρες με πρόωρη εκσπερμάτιση υιοθετούν τακτικές που επιδεινώνουν το πρόβλημα, όπως:


* Κάνουν μεγάλης διάρκειας προκαταρκτικά, προκειμένου να ευχαριστηθεί η γυναίκα, αλλά έτσι διεισδύουν λίγο πριν εκσπερματίσουν.


* Σκέφτονται άσχετα πράγματα στη διάρκεια της επαφής για να αποφύγουν την εκσπερμάτιση, με επακόλουθο να χάνουν τελικά τη στύση τους.


* Κάνουν βιαστικές κινήσεις κατά την επαφή λόγω της αγωνίας τους.


Αντ’ αυτών θα ήταν περισσότερο ωφέλιμο ο άνδρας να:


* Προχωρά σε διείσδυση όταν και ο ίδιος και η ερωτική σύντροφός του έχουν επαρκή διέγερση.


* Επικεντρώνεται στην προοδευτική αύξηση της διέγερσης ώστε να μειώσει εγκαίρως την ένταση των κινήσεών του.


* Εχει αργό ρυθμό στις κινήσεις του.


Οι σεξολόγοι διδάσκουν στους άντρες με πρόωρη εκσπερμάτιση ειδικές τεχνικές που αυξάνουν τον έλεγχό της, ενώ κατά το προηγούμενο έτος κυκλοφόρησε και το πρώτο φάρμακο (λέγεται νταποξετίνη) που έχει έγκριση ειδικά για την αντιμετώπισή της. Ωστόσο, η συνιστώμενη θεραπεία προσαρμόζεται στις ατομικές ανάγκες κάθε άνδρα και της σχέσης του ξεχωριστά.

Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι, η λειτουργία του online chat θα πραγματοποιείται καθημερίνα Δευτέρα με Κυριακή και ώρες 18.00-21.00.

Μέγιστη χρονική διάρκεια συνομιλίας 15 λεπτά.

Σας ευχαριστούμε πολύ για τη συμμετοχή σας μέχρι τώρα.

Με εκτίμηση,

Η ομάδα του boro.gr

Κάντε click για να αρχίσετε
X