Αρχική / More / Τα νέα της ημέρας / H εικόνα με το ρημαγμένο γραφείο του Σαμαρά που εξόργισε τη ΝΔ
H εικόνα με το ρημαγμένο γραφείο του Σαμαρά που εξόργισε τη ΝΔ thumbnail

H εικόνα με το ρημαγμένο γραφείο του Σαμαρά που εξόργισε τη ΝΔ

Μια χιουμοριστική ανάρτηση στο Διαδίκτυο και, μάλιστα, σε μια από τις πιο δημοφιλείς σατιρικές στήλες (το ΜούφαNet του δημοσιογράφου Νίκου Ζαχαριάδη που φιλοξενείται στον ιστότοπο Protagon.gr) στάθηκε αφορμή για μια οργισμένη ανακοίνωση που εξέδωσε η Νέα Δημοκρατία κατά του ΣΥΡΙΖΑ.

Το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, πλέον, απέδωσε στην Κουμουνδούρου την εμφανώς σατιρική "είδηση" σύμφωνα με την οποία κάποιος… έσκισε τον πίνακα "Η Ελλάς Ευγνωμονούσα" που ήταν αναρτημένος στο γραφείο του πρώην Πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά.

Η επίμαχη διαδικτυακή στήλη αναρτά χιουμοριστικές και εξόφθαλμα αναληθείς ειδήσεις. Ωστόσο, κατάφερε να παραπλανήσει τη Νέα Δημοκρατία η οποία απέδωσε στον Αλέξη Τσίπρα τη… διαρροή ότι "από τον πίνακα έχει αφαιρεθεί εκείνο το κομμάτι που δείχνει τον σωρό τον νομισμάτων που έχουν αφήσει στα πόδια της Ελλάδας οι οπλαρχηγοί που την προσκυνούν, προκειμένου -σύμφωνα με τον ζωγράφο- να βοηθήσουν στην ανασυγκρότησή της!".

Μάλιστα, στο σατιρικό δημοσίευμα, με τίτλο "Εικόνα-σοκ: Σε αυτή την κατάσταση άφησε το γραφείο στο Μαξίμου ο Α. Σαμαράς", αναφέρεται ότι "η κίνηση αυτή, ερμηνεύεται ως μια ακόμα μικροπρέπεια του περιβάλλοντος του Αντώνη Σαμαρά, ο οποίος θέλει να στείλει μήνυμα στον διάδοχό του, πως χωρίς θρησκευτικό όρκο, δεν δικαιούται τα χρήματα της Πατρίδος – τα οποία ως γνωστόν, ανήκουν μόνο στους πιστούς που το φωνάζουν με κάθε τρόπο".

Ωστόσο, δεν επρόκειτο περί είδησης, αλλά για χιουμοριστικής ανάρτησης στο ΜούφαNet που συνοδευόταν (όπως και κάθε ανάρτηση σε αυτή τη στήλη) από την ένδειξη ότι όσα αναγράφονται σε αυτή δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα.

Η ΝΔ, που πίστεψε την παραπάνω "είδηση", έφτασε στο σημείο να κάνει λόγο για "αθλιότητα" κατηγορώντας το γραφείο του Αλέξη Τσίπρα. Επίσης μίλησε για "φερέφωνα" και "ανεκδιήγητες μεθοδεύσεις".

Λίγες ώρες αργότερα, όμως, επανήλθε και κατηγόρησε τους ιστότοπους που αναδημοσίευσαν την πλάκα, καλώντας τους να ζητήσουν συγγνώμη…

Η πρώτη ανακοίνωση της ΝΔ
 (εκδόθηκε στις 2.49 μ.μ. της Τρίτης):

"Η Νέα Δημοκρατία δεν πρόκειται να ανεχθεί άλλο τη συνεχιζόμενη αθλιότητα που κατασκευάζεται από το ΣΥΡΙΖΑ και ειδικότερα από το γραφείο του κ. Αλ. Τσίπρα και κατευθύνεται στα φερέφωνά τους. Μετά τα όσα παραπλανητικά διέδωσαν για το θέμα της παράδοσης-παραλαβής, κατασκεύασαν και διέδωσαν ισχυρισμούς ότι δήθεν σκίστηκε ο πίνακας "η Ελλάς Ευγνωμονούσα" του Θ. Βρυζάκη, που ο ίδιος ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ. Αντώνης Σαμαράς επανατοποθέτησε εκεί". "Απέναντι στην αθλιότητα και τις ανεκδιήγητες μεθοδεύσεις του περιβάλλοντος του κ. Αλ. Τσίπρα θα σταθούμε με όλα τα νόμιμα μέσα υπερασπιζόμενοι την αλήθεια και την ηθική στο δημόσιο βίο".

Η δεύτερη ανακοίνωση της ΝΔ
 (εκδόθηκε στις 6 μ.μ. της Τρίτης):

"Όσες ιστοσελίδες δημοσίευσαν την “πλάκα” ως πραγματικό γεγονός, οφείλουν τουλάχιστον να ζητήσουν συγνώμη και να αποκαταστήσουν την αλήθεια".

Η απάντηση του Protagon.gr

Μετά τον σάλο που προκλήθηκε με την ανακοίνωση της ΝΔ, το Protagon.gr δημοσίευσε την παρακάτω απάντηση με τίτλο "Μα πρόκειται για πλάκα!":

"Το άρθρο μπαίνει υπό την κατηγορία MούφαΝet. Στο τέλος του άρθρου σημειώνεται ότι "το κείμενο αυτό και η φωτογραφία που το συνοδεύει, αποτελούν προϊόν επινόησης με στόχο τη σάτιρα και σε καμία περίπτωση δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα. Καταναλώστε τα υπεύθυνα". Κοινώς είναι πλάκα, δεν θα μπορούσαμε να το πούμε πιο καθαρά.

" Τι γράφει, λοιπόν, το άρθρο; Αναφέρεται στην παραλαβή του Μαξίμου. "Εκείνο που εντυπωσίασε τον διευθυντή του γραφείου του Αλέξη Τσίπρα, μόλις μπήκε στο έρημο Μέγαρο Μαξίμου, ήταν το κομμάτι που έλειπε από τον πίνακα του Θεόδωρου Βρυζάκη "Ελλάς Ευγνωμονούσα" μπροστά στον οποίο συνήθιζε να ποζάρει ο πρώην Πρωθυπουργός, στις φωτογραφίες που δημοσίευε στο twitter ο Γιώργος Μουρούτης"

" Και ας υποθέσουμε ότι αυτό ακούγεται κάπως σοβαρό. Το άρθρο, όμως, γράφει και άλλα. Ας πούμε ότι μέσα στο Μαξίμου βρέθηκαν:

Ψαλιδισμένες τρίχες από το μουστάκι του Χρύσανθου Λαζαριδη
Ένα ηλεκτρονικό καντήλι (από το οποίο είχαν αφαιρεθεί οι δύο μπαταρίες τύπου ΑΑ) και το σύνθημα "This is MESINIAAA" γραμμένο με μαρκαδόρο στη μέσα μεριά της πόρτας της τουαλέτας.

" Αυτό το κομμάτι έγινε viral, κοινώς δημοφιλές, από εκείνα που λέμε ότι κάνουν τον γύρο του διαδικτύου. Και ελπίζουμε όσοι το διάβασαν, να το διασκέδασαν. Όχι, όμως στη Συγγρού.

" Η Νέα Δημοκρατία έβγαλε ανακοίνωση: "Η Νέα Δημοκρατία δεν πρόκειται να ανεχθεί άλλο τη συνεχιζόμενη αθλιότητα που κατασκευάζεται από το ΣΥΡΙΖΑ και ειδικότερα από το γραφείο του κ. Αλ. Τσίπρα και κατευθύνεται στα φερέφωνά τους.

" Μετά τα όσα παραπλανητικά διέδωσαν για το θέμα της παράδοσης-παραλαβής, κατασκεύασαν και διέδωσαν ισχυρισμούς ότι δήθεν σκίστηκε ο πίνακας "η Ελλάς Ευγνωμονούσα" του Θ. Βρυζάκη, που ο ίδιος ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ. Αντώνης Σαμαράς επανατοποθέτησε εκεί. Απέναντι στην αθλιότητα και τις ανεκδιήγητες μεθοδεύσεις του περιβάλλοντος του κ. Αλ. Τσίπρα θα σταθούμε με όλα τα νόμιμα μέσα υπερασπιζόμενοι την αλήθεια και την ηθική στο δημόσιο βίο"

" Μετά από αυτήν την ανακοίνωση ανησυχούμε. Ανησυχούμε πραγματικά, αλλά δεν ξέρουμε για ποιους περισσότερο: για εκείνους που πίστεψαν το άρθρο ή για τη ΝΔ που έφτασε να βγάλει ανακοίνωση;

protagon.gr".

Η απάντηση του Νίκου Ζαχαριάδη

Ο δημοσιογράφος και συντάκτης του επίμαχου σατιρικού κειμένου Νίκος Ζαχαριάδης δημοσίευσε στο Protagon.gr την ακόλουθη απάντηση:

"Ως εμπνευστής και αποκλειστικός υπεύθυνος της σατιρικής είδησης σχετικά με την εικόνα του γραφείου που -υποτίθεται- άφησε ο Αντώνης Σαμαράς στο Μέγαρο Μαξίμου, θέλω να ευχαριστήσω από καρδιάς την "Ομάδα Αλήθειας" (με την ευρεία έννοια) της Νέας Δημοκρατίας.

" Η ευήθεια που επέδειξαν απέναντι στο δημοσίευμα, ίσως βοηθήσει στο μέλλον άλλους συνανθρώπους μας, να αντιμετωπίζουν στο εξής, με περισσότερη δυσπιστία, ό,τι διαβάζουν στα συνωμοσιολογικά site.

" Άν έστω και ένας χρήστης του διαδικτύου, αρχίσει πλέον να αμφιβάλλει αν αυτό που του "κοινοποιούν" είναι αλήθεια (ή έστω να διαβάζει μέχρι το τέλος όπου υπάρχει σαφής προειδοποίηση για τη φύση του κειμένου), η θυσία του γραφείου τύπου της Ν.Δ. να γελοιοποιηθεί έτσι, δεν θα έχει πάει χαμένη. Και θα έχουμε σημειώσει μαζί, μια νίκη ενάντια στη διαδικτυακή ασυδοσία και υστερία.

Με συναδελφικούς χαιρετισμούς
Νίκος Ζαχαριάδης".

Το κείμενο του Νίκου Ζαχαριάδη που αναρτήθηκε στο ΜούφαNet

"Εικόνα-σοκ: Σε αυτή την κατάσταση άφησε το γραφείο στο Μαξίμου ο Α. Σαμαράς

Δεν είναι ούτε οι πινέζες που βρέθηκαν στην άσπρη πλαστική καρέκλα που άφησε ο προκάτοχός του στο γραφείο, ούτε η σκισμένη αναμνηστική φωτογραφία με τους δύο δημοσιογράφους της ΝΕΡΙΤ ύστερα από την περίφημη συνέντευξη, ούτε οι δεκάδες σταυροί από λαμπάδες σε όλα τα κατώφλια, ούτε καν το πόδι κότας τυλιγμένο με κλωστή και με μια κατάρα γραμμένη σε άγνωστη γλώσσα που βρέθηκε σε μια γωνία ή οι ψαλιδισμένες τρίχες από το μουστάκι του Χρύσανθου Λαζαριδη που ήταν σκορπισμένες παντού.

Εκείνο που εντυπωσίασε τον διευθυντή του γραφείου του Αλέξη Τσίπρα, μόλις μπήκε στο έρημο Μέγαρο Μαξίμου, ήταν το κομμάτι που έλειπε από τον πίνακα του Θεόδωρου Βρυζάκη "Ελλάς Ευγνωμονούσα" μπροστά στον οποίο συνήθιζε να ποζάρει ο πρώην Πρωθυπουργός, στις φωτογραφίες που δημοσίευε στο twitter ο Γιώργος Μουρούτης.

Συγκεκριμένα, από τον πίνακα έχει αφαιρεθεί εκείνο το κομμάτι που δείχνει τον σωρό τον νομισμάτων, που έχουν αφήσει στα πόδια της Ελλάδας οι οπλαρχηγοί που την προσκυνούν, προκειμένου -σύμφωνα με τον ζωγράφο- να βοηθήσουν στην ανασυγκρότησή της!

Η κίνηση αυτή, ερμηνεύεται ως μια ακόμα μικροπρέπεια του περιβάλλοντος του Αντώνη Σαμαρά, ο οποίος θέλει να στείλει μήνυμα στον διάδοχό του, πως χωρίς θρησκευτικό όρκο, δεν δικαιούται τα χρήματα της Πατρίδος – τα οποία ως γνωστόν, ανήκουν μόνο στους πιστούς που το φωνάζουν με κάθε τρόπο.

Επίσης, στο πρωθυπουργικό γραφείο βρέθηκε ένα ηλεκτρονικό καντήλι (από το οποίο είχαν αφαιρεθεί οι δύο μπαταρίες τύπου ΑΑ) και το σύνθημα "This is MESINIAAA" γραμένο με μαρκαδόρο στη μέσα μεριά της πόρτας της τουαλέτας.

(Σημείωση: Το κείμενο αυτό και η φωτογραφία που το συνοδεύει, αποτελούν προϊόν επινόησης με στόχο τη σάτιρα και σε καμία περίπτωση δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα. Καταναλώστε τα υπεύθυνα)".
Εφημερίδα Τα νέα 

Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι, η λειτουργία του online chat θα πραγματοποιείται καθημερίνα Δευτέρα με Κυριακή και ώρες 18.00-21.00.

Μέγιστη χρονική διάρκεια συνομιλίας 15 λεπτά.

Σας ευχαριστούμε πολύ για τη συμμετοχή σας μέχρι τώρα.

Με εκτίμηση,

Η ομάδα του boro.gr

Κάντε click για να αρχίσετε
X