Αρχική / Σεξ / Άνδρας / Sex: Τι κάνουμε όταν η στύση δεν είναι καλή;
Sex: Τι κάνουμε όταν η στύση δεν είναι καλή;  thumbnail

Sex: Τι κάνουμε όταν η στύση δεν είναι καλή;

Σεξ: η αγωνία του να είναι πάντα τέλειο!..Ζήσης Παπαθανασίου
Επ. Καθηγητής Γυναικολογίας – Σεξολόγος
Διευθυντής Ελληνικού Σεξολογικού Ινστιτούτου


Για να είναι ευχάριστο το σεξ, θα πρέπει τα άτομα να μην έχουν άγχος και αναστολές στη διάρκεια του ερωτικού τους παιχνιδιού και να έχουν καλή ερωτική και συναισθηματική επικοινωνία. Γι’ αυτό και οι πρώτες σεξουαλικές επαφές ενός καινούριου ζευγαριού δεν είναι από τις καλύτερες, τουλάχιστον λειτουργικά.Αργότερα, όταν το άγχος απόρριψης και επίδοσης εξαλειφθεί και η επικοινωνία τους ενισχυθεί, οι σεξουαλικές επαφές τους είναι πολύ ευχάριστες.Σίγουρα όμως και σε ένα ζευγάρι με ικανοποιητική σεξουαλική ζωή και επικοινωνία, θα υπάρξουν φορές ή μικροπερίοδοι, που θα κάνουν έρωτα νιώθοντας απλά λιγότερο καλά, χωρίς τίποτα δηλαδή το ιδιαίτερο. Ένα τέτοιο ζευγάρι όμως, ξέρει συνήθως να αναζωογονεί την ερωτική του ζωή.Επίσης, υπάρχουν φορές που ο άνδρας ή η γυναίκα δεν λειτουργεί είτε από άγχος, π.χ., επαγγελματικό, παιδιών κ.λ.π., είτε από κόπωση, είτε απλά από έλλειψη διάθεσης εκείνη την ημέρα. Είναι κάτι φυσιολογικό, ανθρώπινο και έτσι θα πρέπει να το δουν. Αν αγχωθούν και φοβηθούν γι’ αυτή την περιστασιακή «αποτυχία», τότε μπορεί να προκύψει πρόβλημα!..


Η στύση που δεν είναι τέλειαΗ στύση είναι ένα φαινόμενο αντανακλαστικό. Δημιουργείται αυτόματα όταν ο εγκέφαλος πλημμυρίσει από ερωτικά μηνύματα.
Τα ερωτικά μηνύματα που καταφθάνουν στον εγκέφαλο μπορεί να είναι οπτικά, ατπικά – δηλαδή με την αφή – ακουστικά, οσφρυτικά, γευστικά ή φαντασιωσικά. Ο άνδρας λειτουργεί κυρίως με οπτικά μηνύματα που του εκπέμπει η σύντροφος, ενώ η γυναίκα κυρίως με απτικά, δηλαδή με τα χάδια.Η διάρκεια της στύσης είναι ίση με το χρόνο που παραμένουν τα μηνύματα στον εγκέφαλο. Αν τα ερωτικά μηνύματα φύγουν από τον εγκέφαλο και στη θέση τους μπουν μηνύματα άγχους και αγωνίας για τη στύση, είναι φυσιολογικό να χαλαρώσει το πέος.
Αξίζει να σημειωθεί ότι ο ανθρώπινος εγκέφαλος δεν μπορεί να συγκρατεί παράλληλα διαφορετικά μηνύματα, π.χ., μηνύματα άγχους και ερωτικά. Την δυνατότητα αυτή λέγεται ότι την είχε μόνο ο Ναπολέων Βοναπάρτης, ο οποίος μπορούσε παράλληλα να κάνει σεξ και να διευθύνει τη μάχη!Με την ίδια λογική είναι δύσκολο να μιλάμε στο τηλέφωνο για επαγγελματικά θέματα και παράλληλα να κάνουμε σεξ. Απώλεια της στύσης θα συμβεί επίσης αν την ώρα που κάνουμε σεξ, χτυπήσει κάποιος δυνατά την πόρτα. Όμως η στύση θα επανέλθει μετά από λίγο, αν ξανανιώσουμε ερωτικά, αν δηλαδή τα ερωτικά μηνύματα επανέλθουν στον εγκέφαλο.Πολλοί άνδρες εκνευρίζονται και αγχώνονται από τη στιγμιαία χαλάρωση του πέους και τη μερική ή πλήρη απώλεια της στύσης την ώρα που ετοιμάζονται να κάνουν έρωτα ή και κατά τη διάρκεια της επαφής. Είναι στο χέρι μας να ξανανιώσουμε ερωτικά και να επανέλθει η στύση. Αρκεί να δώσουμε χρόνο στον εαυτό μας και να μην πάθουμε πανικό.Πρέπει ακόμα να δεχτούμε ότι μετά την εκσπερμάτιση το πέος χαλαρώνει πάντα για κάποια χρονική διάρκεια. Ο χρόνος αυτός αυξάνεται με την ηλικία. Μπορεί να είναι από λίγα δευτερόλεπτα στην ηλικία των 18 χρόνων, μέχρι ένα μήνα στην ηλικία μετα τα 70 χρόνια.


 


Ελληνικό Σεξολογικό Ινστιτούτο
Ανοιχτή Γραμμή Δωρεάν Ενημέρωσης: 210.7233102
Ε-mail: info@sexmedic.gr

Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι, η λειτουργία του online chat θα πραγματοποιείται καθημερίνα Δευτέρα με Κυριακή και ώρες 18.00-21.00.

Μέγιστη χρονική διάρκεια συνομιλίας 15 λεπτά.

Σας ευχαριστούμε πολύ για τη συμμετοχή σας μέχρι τώρα.

Με εκτίμηση,

Η ομάδα του boro.gr

Κάντε click για να αρχίσετε
X